ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΑ Κ.Δ.Α.Π ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Μέσα σε τούτη την πρωτόγνωρη οικονομική κρίση που όλοι βιώνουμε, εκείνο που προέχει και πρέπει να διαφυλαχτεί ως κόρη οφθαλμού, αν θέλουμε να επιζήσουμε ως κοινωνία και ως Έθνος, είναι η συνοχή του κοινωνικού ιστού η οποία διασφαλίζεται μόνο με την έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης και κοινωνικής μέριμνας προς τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας. Η Δημοτική Αρχή, ενστερνιζόμενη την αναγκαιότητα αυτή και δεδομένης της πλήρους αδυναμίας του Δήμου να χρηματοδοτήσει τέτοιες δομές, έχει αποδυθεί σε ένα «αγώνα δρόμου» να αναπληρώσει το κενό εκμεταλλευόμενη τα κοινωνικά προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση για το αποτέλεσμα, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω στους αγαπητούς μου συμπολίτες ότι μετά από συνεχή κι επίπονη προσπάθεια καταφέραμε να εγκριθεί και να αδειοδοτηθεί η λειτουργία δύο (2) Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) που θα εξυπηρετούν δωρεάν συνολικά 176 παιδιά (ηλικίας 5-12 ετών) και συνάμα θα προσφέρει και 39 νέες θέσεις εργασίας για εκπαιδευτικούς και προσωπικό καθαριότητας, θέσεις οι οποίες θα προκηρυχθούν εντός των ημερών. Η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και ευελπιστούμε να ξεπεράσουμε τις διάφορες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε ώστε μέχρι τέλος του έτους να είμαστε σε θέση να λειτουργήσουμε και 3ο ΚΔΑΠ μέσα στη Πόλη της Σαλαμίνας που θα εξυπηρετεί άλλα 262 παιδιά ανεβάζοντας τον αριθμό στα 438.
Τα 2 αυτά ΚΔΑΠ που ιδρύθηκαν θα στεγαστούν το μεν ένα στο Δημοτικό Σχολείο Αιαντείου και θα φιλοξενεί 119 παιδιά, το δε άλλο στο Δημοτικό Σχολείο Αμπελακίων με άλλα 57 παιδιά Η λειτουργία των 2 αυτών ΚΔΑΠ θα ξεκινήσει με τη νέα σχολική χρονιά (Σεπτέμβριο) και θα λειτουργούν καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή) όλους τους μήνες του χρόνου πλην του Αυγούστου, με το εξής ωράριο:
• Χειμερινό: Από 4:30 μ.μ. έως 8:30 μ.μ.
• Θερινό : Α ́Βάρδια από 7:30 π.μ. έως 11:30 π.μ. και
Β’ Βάρδια από 11:30 π.μ. έως 3:30 μ.μ
Η ίδρυση των ΚΔΑΠ είναι σημαντική γιατί εξυπηρετεί 2 σκοπούς. Πρώτον, εξασφαλίζει στη μητέρα ελεύθερο χρόνο για την εργασία της ή τις όποιες ενασχολήσεις της και δεύτερον και το σημαντικότερο δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να παραμένουν για ένα χρονικό διάστημα της ημέρας πέραν του σχολικού ωραρίου σε ένα ευχάριστο και δημιουργικό περιβάλλον όπου με την φροντίδα και την βοήθεια των δασκάλων κάθε παιδί μπορεί να ανοίξει νέους ορίζοντες μέσα από το παιχνίδι, το τραγούδι, τη ζωγραφική, τη συζήτηση αξιοποιώντας έτσι με τον καλλίτερο τρόπο τον ελεύθερο χρόνο του. Βασικά, οι ωφελούμενες μητέρες που μπορούν να εγγράψουν τα παιδιά τους είναι οι άνεργες εγγεγραμμένες στα μητρώα του ΟΑΕΔ, οι εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα, οι αυτοαπασχολούμενες και κατ ́εξαίρεση οι γυναίκες-υπάλληλοι του Δήμου Σαλαμίνας. Για περισσότερες πληροφορίες και ειδικές περιπτώσεις διαβάστε στην ιστοσελίδα (www.eetaa.gr). Η επιλογή θα γίνει με μοριοδότηση. Οι προσωρινοί πίνακες ωφελουμένων/επιλαχουσών θα αναρτηθούν την 7/9/2015 στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ (paidikoi.eetaa.gr). Οι ενστάσεις από 7-10/9 και οι οριστικοί Πίνακες στις 13/9/2015.

Οι εγγραφές των τέκνων των ωφελουμένων θα πρέπει να γίνουν υποχρεωτικά με ποινή αποκλεισμού από 14-18/9/2015. Η Αίτηση συμμετοχής-Δήλωση συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα υποβάλλεται σε φάκελο και θα αποστέλλεται ΜΟΝΟ ταχυδρομικά ή με υπηρεσίες ταχυμεταφοράς (courier) στο γραφείο της Ε.Ε.Τ.Α.Α Α.Ε. (Μυλλέρου 73-77, ΤΚ 10 436, ΑΘΗΝΑ) με καταληκτική χρονοημερομηνία αποστολής την 18/8/2015 και ώρα 14:00, βάσει απόδειξης ταχυδρομείου ή εταιρίας courier. Στο φάκελο εξωτερικά πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφεται η ένδειξη: « ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΉΣ ΖΩΗΣ». Την Αίτηση συμμετοχής μπορείτε να την εκτυπώσετε από την ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. (www.eetaa.gr) καθώς επίσης και η με αρ.Πρωτ. 2100/16-7-2015 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την υλοποίηση των πράξεων στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής» ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ ( ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ), όπου αναφέρονται με κάθε λεπτομέρεια οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής των ενδιαφερομένων γονέων. Το Τμήμα Παιδείας-Δια Βίου Μάθησης & Πολιτισμού του Δήμου, θα παρέχει οποιαδήποτε πληροφορία, διευκρίνηση και βοήθεια για τη συμπλήρωση των Αιτήσεων, από Δευτέρα έως Παρασκευή μεταξύ 8 π.μ.- 2 μ.μ. Τηλ. Επικοινωνίας: 2132027-580 και 581.
Τέλος, θα ήταν παράλειψή μου να μην συγχαρώ για την τεράστια αυτή επιτυχία τους σκαπανείς αυτής της γιγάντιας προσπάθειας που δεν είναι άλλοι παρά το προσωπικό της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας – Παιδείας & Πολιτισμού του Δήμου μας υπό την κα Εύη Λέκκα ως και την καθ ́ύλην αρμόδια Αντιδήμαρχο κα Μπινιάρη Ειρήνη για την αμέριστη συμπαράστασή της.

Σαλαμίνα 6/8/2015 Ρούλα Νάννου
Δήμαρχος Σαλαμίνας

Σχόλια

  1. Ρε πουθενάδες ποιούς κοροιδευετε?????????
    Αυτή η δράση έχει εγκριθεί για ΟΛΟΥΣ τους δήμους που το ζήτησαν αφου απο το υπουργείο παρακαλούσαν να υπάρξουν προτάσεις για να απορροφηθουν τα χρήματα του ΕΣΠΑ
    Ξεκαβαλήστε λοιπόν απο το καλάμι και κάντε καμμιά προσπάθεια για τις δημοτικές κοινωνικές δομές που εκεί χρειάζετε κότσια για να τις λειτουργήσεις και τις έχετε διαλύσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι κρίμα να υπάρχουν άνθρωποι τόσο πωρωμένοι και μικρόψυχοι.
    Η επιτυχία αυτή είναι αποκλειστικά της σημερινής δημοτικής αρχής και πρέπει να της πούμε κι ένα μπράβο που θα εξυπηρετηθούν τόσες μανάδες που το έχουν ανάγκη.
    Επίσης το ότι θα βρούν και 39 άνεργοι συνάνθρωποί μας εργασία δεν είναι και λίγο στη σημερινή κατάσταση που ζούμε.
    Είναι ψέμα ότι το Υπουργείο παρακάλεσε, ούτε ότι η δράση αυτή είναι σημερινή. Αυτή υπήρχε τώρα και 5 χρόνια, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να γίνει και στο δήμο μας, σε αντίθεση με άλλους δήμους που τα εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο.
    Αξίζουν συγχαρητήρια στη δήμαρχο αλλά και σ΄αυτούς που έτρεξαν και κατάφεραν να γίνουν ΚΔΑΠ και στο δήμο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/8/15 17:36
    Να ξέρατε ο Τσαβαρής τι μάσα έχασε θα τραβάγατε τα μαλλιά σας .Γι’ αυτό και ο άνθρωπος έχει πάρει τα βουνά .και όχι μόνο , πήρε και λάπτοπ και γραφεί ξανά γραφεί κοιμάται ονειρεύεται και πάλι γραφεί . Μια πενταετία θέλει για να αποκαταστήσει τα εγγόνια του ρε για μότο και εμείς οι κουτόαρβανίτες δεν έχουν σκοπώ να του την δώσουν. .Κρίμα

    Απάντηση

    Ανώνυμος8/8/15 18:01
    ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΧΑΣΑΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΒΡΩΜΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΑΠΙΑΣ .Ο ΤΣΑΒΑΡΗΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΖΑ ΤΟΥ.ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΛΑΙΣ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΣΑΣ ΝΑ ΛΥΠΑΣΤΕ. ΕΧΕΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΞΕΚΟΥΡΑΖΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΜΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ.ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΙΟ ΟΜΟΡΦΑ
    Ο ΤΣΑΒΑΡΗΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙ ΟΛΟΥΣ !!!ΜΑ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ . ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΖΗΤΑΝΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΟΝΙΑ!!!ΟΙ ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΥ ΞΑΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑ. ΤΟΥΣ ΕΥΑΤΟΥΣ ΣΑΣ ΝΑ ΚΛΑΙΤΕ !!!!ΣΕ ΕΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ Η ΛΕΞΗ ΚΡΙΜΑ!!!!ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γειά σου ρε "γιαμώτο"
    Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει......γιαμώτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου