ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 11η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

C:\Users\Alex's PC\Desktop\ΕΚΔΗΛΩΣΗ2.jpg
Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η Χορευτική Παραδοσιακή Συνάντηση που διοργανώθηκε για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά από το Λαογραφικό Μουσείο υπό την αιγίδα του Δήμου Σαλαμίνας.





C:\Users\Alex's PC\Desktop\ΕΚΔΗΛΩΣΗ4.jpg

Την Κυριακή 9 Αυγούστου στο κατάμεστο Πέτρινο Θεατράκι Σεληνίων οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στα μονοπάτια της Μικράς Ασίας, του Πόντου, της Ανατολικής Ρωμυλίας, του Αιγαίου και της Σαλαμίνας.
Κάτω από το Αυγουστιάτικο φεγγάρι η παράδοση ζωντάνεψε μέσα από τους χορούς και τα τραγούδια με τον κόσμο να επιβραβεύει με το πιο ζεστό του χειροκρότημα τις προσπάθειες όλων των χορευτικών συγκροτημάτων. Συμμετείχαν ο Σύλλογος Ποντίων «Κυζικηνίων» με χοροδιδάσκαλο τον κ. Αντώνη Λάϊο, ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας με χοροδιδάσκαλο την κ. Σοφία Σαββίδου, το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πετρούπολης με χοροδιδάσκαλο την κ. Κωνσταντίνα Λάμπου και βέβαια η χορευτική ομάδα «Έρευνα» του Δήμου μας με χοροδιδάσκαλο την κ. Χριστίνα Δρίβα η συμβολή της οποίας απεδείχθη για ακόμη μια φορά απόλυτα εποικοδομητική.
C:\Users\Alex's PC\Desktop\ΕΚΔΗΛΩΣΗ5.jpg
Η βραδιά ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Δημάρχου Σαλαμίνας κ. Ισιδώρας Νάννου-Παπαθανασίου η οποία τόνισε πόσο σημαντική είναι η διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς ιδιαίτερα αυτή την  δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Ο Πρόεδρος του Λαογραφικού Μουσείου κ. Γεράσιμος Δραγομάνοβιτς είπε χαρακτηριστικά «Φύλαγε Θεέ μου τουλάχιστον όσα δεν θα πεθάνουν ποτέ» επισημαίνοντας κι εκείνος την επιτακτική ανάγκη διάσωσης της παράδοσης.
Τις βραβεύσεις των συλλόγων έκαναν οι Αντιδήμαρχοι κ. Μπινιάρη Ειρήνη , κ. Γεροντιώτου Σταυρούλα, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Γιάννης Λένης, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου και η Δήμαρχος. Το παρόν έδωσαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Φιλιάγκος Ιωάννης , κ. Πάλλας Αλέξανδρος, κ. Μαριδάκης Κωνσταντίνος, κ. Δερτούζος Μάνος, κ. Καρνέση Σοφία, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σεληνίων κ. Γιώργος Επιτρόπουλος. Επίσης παρευρέθησαν η σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Σαλαμίνας κ. Τέτα Μίχα, ο σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Αιαντείου κ. Μπούτσης Νικόλαος, ο σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελακίων κ. Μαμμής Ιωάννης καθώς και οι σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας Σεληνίων κ. Καφετζής Γεώργιος και κ. Σταματίου Νίνα.


C:\Users\Alex's PC\Desktop\ΕΚΔΗΛΩΣΗ6.jpg
C:\Users\Alex's PC\Desktop\ΕΚΔΗΛΩΣΗ8.jpg

                                                  Γραφείο  Δημάρχου  Σαλαμίνας

Σχόλια

  1. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Η κυρία ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ γνωστοποιεί στο λαό της Σαλαμίνας ότι μετά από παράκληση της δημοτικής αρχής θα παρελάσει στα << Σαλαμίνια >>.Η εμφάνιση της δεν έχει αποφασιστεί ακόμη το επικρατέστερο είναι να παρελάσει αγκαλιά με τα οστεοφυλάκια του νεκροταφείου Αιαντείου. Με νεώτερη ανακοίνωση θα ενημερωθεί ο λαός του νησιού μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου