Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υλοποίηση του προγράμματος “Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών”

Ο Δήμος Σαλαμίνας ενστερνιζόμενος το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι εργαζόμενοι γονείς και επιδιώκοντας να συμβάλει δραστικά στην αντιμετώπισή του, ξεκίνησε τη διαδικασία αδειοδότησης και ίδρυσης  Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών  (Κ.Δ.Α.Π.), το οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών, με σκοπό να γεμίσουν δημιουργικά το χρόνο τους κατά τις εξωσχολικές τους ώρες, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου με : ποικίλες εικαστικές δραστηριότητες, μουσική και μουσικοκινητικά παιχνίδια, θεατρικά και λογοτεχνικά παιχνίδια, κουκλοθέατρο και γυμναστική.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν.   
Δεδομένου ότι στο άμεσο μέλλον θα ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής των ενδιαφερομένων γυναικών που αφορούν στην ερχόμενη σχολική χρονιά 2015-2016, ενημερώνουμε πως οι μητέρες θα πρέπει να ανήκουν σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες:


  • (α) μισθωτές
  • (β) αυτοαπασχολούμενες εκτός πρωτογενή τομέα (Ο.Α.Ε.Ε)
  • (γ) αυτοαπασχολούμενες στον πρωτογενή τομέα (Ο.Γ.Α.)
  • (δ) άνεργες με δελτίο ανεργίας σε ισχύ.
     Στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος είναι ο πατέρας θα πρέπει να έχει την επιμέλεια των παιδιών του  και απαιτείται  δικαστική απόφαση παραχώρησης της επιμέλειας.
  Όσες μητέρες είναι άνεργες και ενδιαφέρονται θα πρέπει άμεσα να εκδώσουν δελτίο ανεργίας στις υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ.  
Ελπίζουμε να δώσετε στα παιδιά σας τη δυνατότητα να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό και να μάθουν……παίζοντας!!!!
Οι γονείς που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν τα παιδιά τους στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, θα πρέπει να φροντίσουν έγκαιρα, για την συγκέντρωση  των  δικαιολογητικών και να τα υποβάλουν σε ταχυδρομικό φάκελο Α4.
    Πληροφορίες στο τηλέφωνο  2132027581 του τμήματος Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Πολιτισμού, απο τις 09:00 π.μ έως τις 12:30 μ.μ., καθημερινά.
    Ημερομηνία κατάθεσης δικαιολογητικών από 20/7/2015 έως και 17/08/2015

Ενημερωθείτε σχετικά από την Πρόσκληση Ενδιαφέροντος που ακολουθεί :

            Η Αντιδήμαρχος
       Κοινωνικής Προστασίας                                                                 
      Παιδείας & Πολιτισμού                                                                                 Η
                                                                                                       ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ




       ΜΠΙΝΙΑΡΗ  ΕΙΡΗΝΗ                                                 ΝΑΝΝΟΥ-ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ  ΙΣΙΔΩΡΑ

Σχόλια

  1. Ο Τσάβες με τους συνεργάτες του δούλευαν από το πρωι ως το βράδυ με γνώμονα την κοινωνική αλληλεγγύη γιαυτό επι των ημερών του στήθηκαν ΟΛΕΣ οι κοινωνικές δομές του Δήμου Σαλαμίνας.

    Απάντηση

    Ανώνυμος16/7/15 21:33
    Η ομάδα που ασχολήθηκε με το Κοινωνικό Παντοπωλείο,πιστεύω ότι μέσα από την ευαισθητοποίηση τους, τη συνεργασία και τη κοινωνική αλληλεγγύη κατάφεραν να επαναπροσδιορίσουν τις ανθρώπινες αξίες στην πατρίδα μας. Ήταν η Ομάδα με αγάπη και διάθεση για προσφορά.

    Απάντηση
    Απαντήσεις

    Ανώνυμος17/7/15 21:47
    Συμφωνώ με τους πιό πάνω Δεν χρειάζεται χρήμα για να διατηρήσεις μία Δομή σαν το Κοιν, Παντοπωλείο. Διότι και επί θητείας μας μία φορά έδωσε ο τέως από τον Δήμο .Όμως υπήρχαν άτομα με μεράκι, ψώνιο,σεβασμό και αγάπη γι αυτό που κάνανε (Γουρλίδου Δέσποινα, Το Σοφάκι η γραμματέας κ. Μάνου η σύζυγος του η κ. Καραγιαννη Λ. η γραμματέας του Δημάρχου Κ. Λίλη Ο κ. Τσαλίκογλου που στο τέλος μου τα χάλασε δίνοντας τα κλειδιά για να κάνει ίσως τον καλό Ε και λοιπόν τον έκανε!!! τέλος η Αγγελικούλα η πνοή του Κοιν Παντοπωλείου ένα άτομο ευαισθητοποιημένο σε αυτό που έκανε Είχε καταφέρει να στήσει ενα περιβάλλον που δεν θύμισε καν Κοιν Παντοπωλείο ώστε να μην αισθάνονται άσχημα οι ενταγμένοι σε αυτό. Βέβαια ο κ. Τσαβαρής μπορεί να μη διευκολύνθηκε να μας δώσει ρευστό χρήμα Αλλά όπου πήγαινε διεκδικούσε χρήμα( ΔΕΣΦΑ - ,ΚΥΠΡΟ κ.λ.π)Όταν πήγαινε ταξίδια όπως τα λέγανε αναψυχής κοίταγε να εξασφαλίσει το τερπνόν μετά του ωφελίμου.Εκτός ότι είχε κάνει κονέ και παίρναμε ψάρια από κατασχέσεις!! καικιων . Γι αυτό όταν έγινε το πρώτο γιουρούσι με την καινούργια Δημ, Αρχή και ειδοποιήθηκα και βρέθηκα εκεί κόντευα να πάθω εγκεφαλικό ,και έκανα ότι έκανα .Αρα βγήκα αληθινή όλα θέλουν τον τρόπο τους και την πείρα τους προπάντων σεβασμό γι αυτό που ανάλαμβανεις να κάνεις. Δεν ξέρω τι έφταιξε σε αυτή την Δομή με την καινούργια θητεία .Εύχομαι γρήγορα όλα να λειτουργήσουν ξανά για το καλό του Νησιού μας και των ευπαθών ομάδων αυτού.Πάντως καινούργιες αιτήσεις έγιναν !!! από εκει και ύστερα??????.
    Δημητριαδου Μαρία \
    Μ΄ελος της επιτροπής απο τη μειοψηφία προτεινόμενη από την κ. Νάννου Ισιδώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17 Ιουλίου 2015 - 11:02 μ.μ.
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ
    Μαρία χάρηκα για το κείμενο σου αλλά υπάρχουν ανακρίβειες. Δεν θα διαφωνήσω σε πολλά πάρα πολλά. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο όπως ξέρεις είναι ένα έργο που πραγματικά αγαπήθηκε από αυτούς που προανέφερες. Η Αγγελικούλα ήταν ένα υπέροχο παιδί καθώς και το Σοφάκι αλλά κάπου κάνεις λάθος που αναφέρεις την γραμματέα ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ δεν βοήθησε και δεν πρόσφερε στον αγώνα που δινόταν καθημερινά στην περισυλλογή των τροφίμων. Ο κ. Τσαλίκογλου ΔΕΝ τα χάλασε ούτε στο τέλος διότι πάνω απο εκλογές υπάρχει και η ιδεολογία και ο σεβασμός στον συνάνθρωπο και αυτό έκανε. Παρέδωσε την "σκυτάλη" για να συνεχιστεί αυτό το θεάρεστο έργο. Με εκτίμηση για τον σεβασμό που αντιμετώπισες τους καθημερινούς αγώνες για να σιτιστούν οι συνάνθρωποί μας .Γουρλίδου Δέσποινα



    Ανώνυμος18 Ιουλίου 2015 - 12:03 μ.μ.
    Δεσποινάκι καλημέρα ,Θα τοποθετηθώ στο θέμα κ. Τσαλίκογλου Γ,και βέβαια υπάρχει η ιδεολογία και ο σεβασμός στον συνάνθρωπο .και δεν έκανε αυτό.Υπήρχε μια επιτροπή με Πρόεδρο τον τέως Δήμαρχο και με συντονιστή της επιτροπής τον κ. Τσαλίκογλου έπρεπε λοιπόν να μας καλέσει να κάνουμε απογραφή, να δούμε τα βιβλία, και πολλά άλλα !!!!! ???και να παραδώσουμε την΄' σκυτάλη '' όπως λές όλοι μαζί Έτσι έκαναν όλοι οι παλαιοί με τούς καινούργιους.σε όλες τις επιτροπές και όπου ανάλαβαν οι νέοι καθήκοντα μόνο η δική μας Δομή ξέφυγε κατά πολύ Ίσως (Σίγουρα ήθελε να δείξει καλή διαγωγή) αλλά απέτυχε !!!!
    Δυστυχώς δεν εκτιμήθηκαν αυτοί που βοήθησαν και μπορούσαν να βοηθήσουν ασχέτως συνδυασμών.Έτσι ίσως αυτό το θεάρεστο έργο να είχε συνέχεια ,και να μην είχε σταματήσει τόσο ανορθόδοξα.Ο κ. Τσαλίκογλου και βέβαια χάλασε πολλές ώρες χρήσιμες γι αυτόν για αυτό που είχε αναλάβει και το έκανε με μεράκι.'Αλλά δυστυχώς στο τέλος ε΄κανε σαν την αγγελάδα έχυσε το μαζεμένο γάλα των τριών ετών ΑΠΟΨΗ μου πάντα. Όσο για την κ. Λίλη έτσι ήξερα έτσι έγραψα.Συγνώμη εαν έχω ξεχάσει κανέναν μεσα σε αυτούς και τον ΣΥΖΥΓΟ ΣΟΥ που βοήθησε με όλη την ψυχή του το δύσκολο αυτό έργο που είχαμε αναλάβει και το βγάλαμε εις πέρας με όλες τις δυσκολίες και εαν βρέθηκαν μπροστά μας
    Δημητριαδου Μαρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
    1. Την διάθεση της Πλατείας Ηρώων (Αγάλματα) στο Σωματείο
    Συνταξιούχων ΙΚΑ Νήσου Σαλαμίνας την 31/05/2015 και ώρα 20:00
    μ.μ. για την πραγματοποίηση εκδήλωσης αλληλεγγύης συμπολιτών
    με προβλήματα λόγω της οικονομικής κρίσης που θα περιλαμβάνει
    μουσικό πρόγραμμα, έκθεση βιβλίου και ζωγραφικής και συλλογή
    τροφίμων.
    2. Ο παραχωρούμενος χώρος να παραδοθεί στην πρότερα του
    κατάσταση μετά τη λήξη της εκδήλωσης.
    3. Απαγορεύεται η εκτέλεση έργων διαμόρφωσης του παραχωρημένου
    χώρου και κάθε μεταβολή αυτού από επιχωματώσεις, προσχώσεις
    θαλασσίων εκτάσεων κ.λ.π.
    4. Ο χρήστης θα διατηρήσει το χώρο καθαρό με δικά του έξοδα.
    Υποχρεούται να λάβει τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία
    και από τις περιστάσεις επιβαλλόμενα μέτρα, για την αποφυγή
    οποιασδήποτε ζημιάς ή ατυχήματος στις εγκαταστάσεις ή σε τρίτους
    στον χώρο, για τα οποία πάντως είναι αποκλειστικά υπεύθυνος. Ο
    χρήστης έχει την πλήρη ποινική και αστική ευθύνη για οτιδήποτε
    συμβεί σε πρόσωπα και πράγματα στον παραχωρούμενο χώρο.

    Έτσι συντάχθηκε και υπογράφτηκε.
    Ο Πρόεδρος Τα Μέλη
    Ιωάννης Ν. Λένης Προκόπιος Γκλίστης
    Κιαμίλης Γεώργιος
    Φράγκου Παναγιώτης
    Χατζόβουλος Νικόλαος

    Σαλαμίνα, 29/05/2015
    Ακριβές Αντίγραφο
    Ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Σ.
    Ιωάννης Ν. Λένης

    Ο
    χρήστης έχει την πλήρη ποινική και αστική ευθύνη για οτιδήποτε
    συμβεί σε πρόσωπα και πράγματα στον παραχωρούμενο χώρο.

    O XΡΗΣΤΗΣ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΙΣ 31-5-2015 ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΛΕΝΗ ΕΑΝ ΚΤΥΠΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ Η ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου