ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ.

   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   12/7/2015

Ένα από τα κύρια μελήματα της Δημάρχου κας Ισιδώρας Νάννου από ανάληψης των καθηκόντων της, ήταν και είναι η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των δημοτών και η προστασία των κατοίκων από κλοπές καθώς και η  αντιμετώπιση της παραβατικής συμπεριφοράς των Αθίγγανων.
Οι συχνές διευρυμένες συσκέψεις Δημάρχου, πολιτών και τοπικών Αστυνομικών Αρχών στο Δημαρχείο όσο και οι συνεχείς κρούσεις κι επισκέψεις της Δημάρχου στην ηγεσία της Αστυνομίας και του αρμόδιου Υπουργείου, έφεραν κάποιο αποτέλεσμα. Δεν είναι τυχαία η κατά καιρούς ισχυρή παρουσία Αστυνομικών δυνάμεων στο νησί μας και η εμφάνιση της ομάδας ΔΙΑΣ τα Σαββατοκύριακα.


Προχθές, 10 Ιουλίου το μεσημέρι, στα πλαίσια της περιοδείας του ανά τους Δήμους της Δ. Αττικής, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης επισκέφθηκε το νησί μας συνοδευόμενος από όλο το πολιτικό επιτελείο του Υπουργείου, την ηγεσία και πλήθος ανώτατων αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, συνεπικουρούμενοι από τους Διοικητές των τμημάτων Αστυνομίας, Τροχαίας, Ασφάλειας και Π/Σ του νησιού μας.  
Μετά την ξενάγηση στο Δημαρχιακό Μέγαρο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αίθουσα του ΔΣ όπου ο Υπουργός στην κατάμεστη αίθουσα από Δημ. Συμβούλους όλων των παρατάξεων, Δημ. υπαλλήλους και Δημοσιογράφους απηύθυνε χαιρετισμό και συζήτησε για τα προβλήματα της ασφάλειας  στο νησί μας.
Ο κ. Υπουργός, γνωστός Καθηγητής Εγκληματολογίας, ανέπτυξε το νέο μοντέλο διαχείρισης της εγκληματικότητας κι ασφάλειας των πολιτών κι ανέλυσε τη νέα φιλοσοφία του Υπουργείου που επιβάλλει η παρουσία της Αστυνομίας να είναι αισθητή προκειμένου να εμπεδωθεί στο πολίτη το αίσθημα ασφάλειας. Σε αυτό το πλαίσιο, είπε, « έχουν δημιουργηθεί και κινητές μονάδες αστυνόμευσης, μικρά βανάκια με ένστολους και ψυχολόγο, προκειμένου να επισκέπτονται απομακρυσμένες περιοχές και να συζητούν με τους πολίτες, κι όχι η Αστυνομία να είναι απλώς περαστική».
Στη συνέχεια, οι αξιωματούχοι ανέφεραν τις πρωτοβουλίες που έχουν ήδη αναλάβει για καλύτερη αστυνόμευση στο νησί μας, όπως η παρουσία της ειδικής ομάδας ΔΙΑΣ τα Σαββατοκύριακα και τις ημέρες αιχμής ως και οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει σχετικά με τους Ρομά, ένα θέμα που προβληματίζει το σύνολο της τοπικής κοινωνίας μας.   
Ο Αρχηγός του Π.Σ, μεταξύ άλλων, συνεχάρει τη Δήμαρχο για την επιλογή της να ορίσει ως συντονιστή για τα θέματα πυροπροστασίας του Δήμου τον έμπειρο συνάδελφο του κ.Τζοβάρα Κων/νο γιατί έτσι, είπε, μπορούμε να συνεννοούμαστε  καλύτερα.
Στη συνέχεια ο κ. Υπουργός μαζί με τη συνοδεία του ξεναγήθηκε στο Λαογραφικό και στο Αρχαιολογικό Μουσείο, ενώ επισκέφθηκε και τα Αστυνομικά Τμήματα.
Ήταν μία ευχάριστη, τιμητική όσο κι εποικοδομητική επίσκεψη εργασίας η οποία ευελπιστούμε να φέρει καλλίτερο αποτέλεσμα.  
    

                                                                  Γραφείο  Δημάρχου  Σαλαμίνας

Σχόλια

  1. Αυτό σημαίνει υπεύθυνη διαχείριση των κοινών, κι ακριβώς εδώ κάνει τη διαφορά η σημερινή Δήμαρχος.
    Δεν βγάζει βαρύγδουπες ανακοινώσεις με τα ...θα και τις όποιες προσπάθειες καταβάλλει αλλά περιμένει το αποτέλεσμα.
    Και το αποτέλεσμα των προσπαθειών της στο συγκεκριμένο θέμα επισφραγίσθηκε με την επίσκεψη εργασίας του Υπουργού και των επιτελών του στο Δήμο μας και την βελτίωση της αστυνόμευσης στο νησί μας, πράγμα που έχει γίνει αισθητό από όλους μας.
    Δεν έχω παρά να την συγχαρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μια λένε οτι ο υπουργός στα πλαίσια των επισκέψεων του "πετάχτηκε" μέχρι και στο νησί μας. άρα η κοπελιά δεν είχε κάνει καμιά ενέργεια για την αστυνόμευση του νησιού. γι αυτό και δεν έβγαλε κάποια πρόσκληση για την επίσκεψη του. και εγώ δεν έχω παρά να της πώ κατέβήτε απο το καλάμι και κοιτάξτε την αλαζονική συμπεριφορά τους. έτσι έχασε και ο τζαμπαρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΤΕ ΕΧΕΤΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΤΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΛΑΙΚΗ ΣΤΟ ΑΜΠΕΛΑΚΙ ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΒΓΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΠΑΠΑΘΕΟΧΑΡΗ ΣΕ ΝΟΣΤΑΛΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΣΕΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

    Απάντηση

    Ανώνυμος15/7/15 16:37
    ΚΑΛΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΡΟΘΡΩ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΟΥΣΑΤΟ ΚΥΡΙΟ ΠΟΤΕ ΞΕΚΟΥΡΑΖΕΤΕ ΜΙΑ ΕΔΩ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΜΙΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ;;;;;;;ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕ ΜΠΑΤΑΡΙΑ;;;;ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΥΣΙΜΑ;;;;;; Η ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΖΗΜΩΣΕΙΣ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΚΟΣΚΙΝΙΖΕΙΣ!!!ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΙ ΩΡΕΣ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ;;;;;;;;;;ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΙΣ ΠΕΝΤΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΘΕΜΙΔΟΣ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΕ;;;;;;; ΕΓΩ ΕΦΕΥΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΗΔΗ ΔΟΥΛΕΥΕΕ ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΖΗΛΟ ΚΑΙ ΜΕΡΑΚΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΕ ΕΠΑΙΝΟΥΣ????? ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου