«Για την ταμπακιέρα λόγος ουδείς…»

Η κ. Νάννου στην αγωνιώδη προσπάθειά της αφενός να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και αφετέρου να αποποιηθεί των ευθυνών της, ως συνήθως κάνει, προσπαθεί να φέρει, χρησιμοποιώντας τες ως ασπίδα, τις ενδεχόμενες κατ’ αυτήν ευθύνες των υπαλλήλων που συγκροτούσαν την Επιτροπή Διενέργειας  του πρόχειρου Διαγωνισμού αποσιωπώντας ότι τελικά η ίδια υπογράφει τόσο την αποδοχή του Πρακτικού όσο και την κατακύρωση του αποτελέσματος ενώ η Επιτροπή Διαγωνισμού σύμφωνα με τον νόμο ΜΟΝΟ γνωμοδοτεί.
Άρα ο νόμος δίνει σε αυτήν την τελική επιλογή και ευθύνη αν θα πρέπει να εγκρίνει ή όχι την γνωμοδότηση της Επιτροπής και στην συνέχεια με απόφασή της να κατακυρώσει το αποτέλεσμα του Διαγωνισμού.

Γι’ αυτόν τον λόγο ο νόμος της παρέχει την δυνατότητα της απόλυτης νομικής κάλυψης των ενεργειών της μέσα από την υφιστάμενη Νομική Υπηρεσία.
Αδιάψευστος μάρτυρας όλων αυτών είναι το γεγονός ότι για την ίδια υπόθεση (Προμήθειας Μέσων Ατομικής Προστασίας) στις 15-12-2014, ενώ η Επιτροπή Διαγωνισμού  είχε γνωμοδοτήσει προς την Οικονομική Επιτροπή την απόρριψη της εν λόγω ένστασης της εταιρείας «ΤREND CONCEPT INTERNATIONAL»  ως εκπρόθεσμη, η Οικονομική Επιτροπή με απόφασή της έκανε τελικά δεκτή την κατάθεση της ένστασης ως εμπρόθεσμη!
Τότε γιατί κ. Δήμαρχε διαφοροποιηθήκαμε ως μέλη της Οικονομικής Επιτροπής -και καλώς- από την γνωμοδότηση των μελών της Επιτροπής Διαγωνισμού;
Γιατί  κ. Δήμαρχε στην απάντησή σας δεν αναφέρετε καθόλου το γεγονός ότι η προσφορά της εταιρείας που  τελικά επελέγη δεν ήταν σε έντυπο τεχνικών προδιαγραφών του Δήμου και σφραγισμένο με την στρογγυλή σφραγίδα του Δήμου; Μήπως το ξεχάσατε;
 Όσο αφορά για το αν οι ελλείψεις ήταν ουσιώδεις ή όχι, σας παραπέμπω στην γνωμοδότηση της Επιτροπής βάσει της οποίας προτάθηκε η απόρριψη της ένστασης στις 16-02-2015:
«Εξάλλου αν θεωρούσε η Επιτροπή για την παραμικρή απόκλιση έπρεπε κάποιος να αποκλειστεί, τότε θα έπρεπε να έχουν αποκλειστεί όλοι οι υποψήφιοι».
Τέλος, σε κάθε περίπτωση, κ. Δήμαρχε να είστε σίγουρη ότι το θέμα αυτό θα έχει συνέχεια στις αίθουσες της Δικαιοσύνης.
Σαλαμίνα 1η Μαρτίου 2015


Ο τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας
Γιάννης Τσαβαρής

Σχόλια

  1. Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ, Ο ΒΛΑΚΩΝ ΚΟΛΥΜΠΑ. ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΛΑΜΠΤΟΠ ΚΑΙ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΚΙΝΗΤΑ, ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΝΑΝΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΝ ΦΕΡΑΝΕ ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου