Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκέμβριος, 2014

Ευτυχισμένο το 2015

Εικόνα

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του καινούριου Δημοτικού Σχολείου Παλουκίων

Εικόνα
Άλλο ένα σύγχρονο «γεφύρι της Άρτας» ολοκληρώθηκε.... Το καινούριο Δημοτικό Σχολείο Παλουκίων είναι πλέον γεγονός, αφού χρειάστηκε τα τέσσερα τελευταία χρόνια (2011-2014) να ξεπεραστούν τεράστια προβλήματα (κυρίως οικονομικά – διοικητικά ) που είχαν δημιουργηθεί μεταξύ του Ο.Σ.Κ. ( Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων)  και του Δήμου Σαλαμίνας την περίοδο 2007 έως 2010 και που είχαν ως αποτέλεσμα την διακοπή των εργασιών. Αυτό που πλέον απομένει μετά το αίσιο τέλος, είναι η Δημοτική Αρχή να μεριμνήσει για την άμεση μεταφορά των μαθητών (ακόμη και μέσα στον Φλεβάρη) στις νέες εγκαταστάσεις. Θέλω σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν σε αυτήν την επιτυχή εξέλιξη (συνεργάτες και μη) αλλά κυρίως το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και φυσικά την Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Παλουκίων  κ. Ελένη Γκανά. Ο τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τσαβαρής

918 θέσεις εργασίας Ειδικών Κατηγοριών στο Δημόσιο

Εικόνα
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, από τις 30/12/2014 έως και 29/01/2015, ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων, στις 14 αρμόδιες Επιτροπές, Πανελλαδικά, του Ν.2643/98, για  ενδιαφερόμενους, που υπάγονται στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου (ΑμεΑ, Πολύτεκνοι, Τέκνα Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Έμμεση ΑμεΑ, Τέκνα Αναπήρων Πολέμου, Τρίτεκνοι) και διαθέτουν τα τυπικά προσόντα, που απαιτούνται για τις θέσεις αυτές, σύμφωνα με τις αντίστοιχες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ. Τα έντυπα των αιτήσεων - υπεύθυνων δηλώσεων, αλλά και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τα οποία οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν εκδώσει από 30/12/2014 έως 29/01/2015, αναφέρονται στο Β' τεύχος ΦΕΚ με αρ. 3408/18-12-2014.  Για την εξυπηρέτηση των προστατευομένων, το έντυπο της αίτησης, το παραπάνω αναφερόμενο ΦΕΚ, τις προκηρύξεις των 14 αρμόδιων Επιτροπών, όπως και τις διευθύνσεις τους, πατήστε  ΕΔΩ  

Η διάλυση των Beatles

Εικόνα
Οι Beatles, η μεγαλύτερη ποπ μπάντα του πλανήτη, δεν ήταν δυνατό να ξεφύγουν από τη φθορά του χρόνου. Ήταν 10 Ιουνίου του 1970, όταν ο Πολ Μακάρτνεϊ ανακοίνωνε ότι οι Beatles δεν θα ξαναδουλέψουν ποτέ πια μαζί. Η αντίστροφη μέτρηση για τη διάλυση των «σκαθαριών» είχε αρχίσει.  Μέχρι εκείνη την αποφράδα ημέρα, για τους αμέτρητους φίλους τους τίποτε δεν προμήνυε το χωρισμό. Δημόσια, ο Πολ, ο Τζον, ο Ρίνγκο και ο Τζορτζ, φρόντιζαν να διασκεδάζουν τις όποιες ανησυχίες με συνεχείς δηλώσεις τους.

Διάλυση της Βουλής και εκλογές. Ποια είναι η διαδικασία

Εικόνα
Η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα, δεν συγκέντρωσε τις απαραίτητες ψήφους, ούτε στην τρίτη ψηφοφορία, κάτι που σημαίνει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Σύμφωνα με το Σύνταγμα, η Βουλή διαλύεται μέσα σε δέκα ημέρες από την ψηφοφορία, και προκηρύσσεται εκλογή για ανάδειξη νέας Bουλής. H Bουλή που αναδεικνύεται από τις νέες εκλογές, αμέσως μόλις συγκροτηθεί σε σώμα, εκλέγει με ονομαστική ψηφοφορία Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών (180).

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ 2015 & ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΕΙ - ΤΕΙ

Εικόνα

1895: Οι αδελφοί Λιμιέρ ανοίγουν το πρώτο σινεμά στο Παρίσι και προβάλουν την πρώτη κινηματογραφική ταινία, η οποία διαρκεί ένα λεπτό.

Εικόνα
Οι αδελφοί Λιμιέρ, ο Λουί (5 Οκτωβρίου 1864 - 6 Ιουνίου 1948) και ο Ογκίστ (19 Οκτωβρίου 1862 - 10 Απριλίου 1954), γεννήθηκαν στην πόλη Μπεζανσόν της Γαλλίας, αλλά και οι δύο μεγάλωσαν στη Λιόν, όπου ο πατέρας τους διατηρούσε κατάστημα φωτογραφικών ειδών. Από τα νεανικά τους χρόνια εργάστηκαν στην οικογενειακή επιχείρηση και από το 1892 ασχολήθηκαν με τη δημιουργία κινούμενης εικόνας. Κατασκεύασαν μία μηχανή λήψης και προβολής, για την οποία έλαβαν δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στις 13 Φεβρουαρίου του 1894.

Στην «παράσταση νίκης» ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προηγείται με το συντριπτικό 65,1% και ακολουθεί η Ν.Δ. με 24,9%.

Εικόνα
Μείωση της διαφοράς μεταξύ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και Ν.Δ. καταγράφουν δύο δημοσκοπήσεις των ALCO και ΚΑΠΑ RESEARCH, που δημοσιεύονται, την Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2014, στις εφημερίδες «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» και «Το Βήμα της Κυριακής», αντίστοιχα, στην «πρόθεση ψήφου», με την μεν πρώτη, να μετρά τη διαφορά στο 3,3% και τη δε δεύτερη στο 2,5%, από 3,6% και 2,8%, που ήταν αντίστοιχα τα ποσοστά, κατά τις προηγούμενες μετρήσεις. Συγκεκριμένα, τα ποσοστά στην «πρόθεση ψήφου», ανά δημοσκόπηση, έχουν ως εξής (προηγούμενη δημοσκόπηση):

Η ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα

Εικόνα
Ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης, δηλαδή της διοίκησης των τοπικών υποθέσεων από όργανα ανεξάρτητα από την κρατική εξουσία, εισήχθη στη χώρα μας από τη βαυαρική αντιβασιλεία, με το Βασιλικό Διάταγμα της 27ης Δεκεμβρίου του 1833. Η μικρή τότε Ελλάδα διαιρέθηκε σε δήμους, επαρχίες και νομούς. Μέχρι τότε τις τοπικές υποθέσεις διαχειρίζονταν οι δημογεροντίες, τις οποίες είχε αναγνωρίσει η Α' Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου (1822) και τις κατάργησε για μικρό διάστημα ο Ιωάννης Καποδίστριας (1 Ιανουαρίου 1830).

Η εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος παράρτημα Σαλαμίνας, σας εύχεται καλές γιορτές

Εικόνα

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Εικόνα

Συνάντηση με πρόεδρο Λιμενικού Ταμείου για δενδροφύτευση στην παραλιακή ζώνη

Εικόνα
Σε κλίμα συνεργασίας ολοκληρώθηκε και η δεύτερη συνάντηση του ΠΕΡΙΒΟΣ με το Λιμενικό Ταμείο Σαλαμίνας, με αντικείμενο την δενδροφύτευση της παραλιακής ζώνης στην πόλη της Σαλαμίνας. Η συνάντηση έγινε σε συνέχεια ανάλογης επαφής, που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα. Τότε είχε παρουσιαστεί η προμελέτη και είχαν οριστεί σε γενικές γραμμές τα χρονοδιαγράμματα. Ο πρόεδρος του Λ.Τ κ. Λένης αποδέχτηκε την προμελέτη και συμφωνήθηκε μετά την ολοκλήρωσή της να την προωθήσει προς έγκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Στην δεύτερη συνάντηση, δόθηκαν οι λεπτομέρειες που απαιτούνταν, ενώ διατυπώθηκε η βούληση από πλευράς κ Λένη για την αγορά φυτών, λιπασμάτων και ότι άλλο χρειαστεί από το Λ.Τ. Αποφασίστηκε επίσης οι φυτεύσεις να ολοκληρωθούν σε δυο φάσεις. Η πρώτη θα περιλαμβάνει την πλατεία αγαλμάτων, το χώρο μπροστά από το Κέντρο Νεότητας καθώς και τον περιβάλλοντα χώρο του αντλιοστασίου. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν το Φεβρουάριο.

376: Καθιερώνεται στο ανατολικό τμήμα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (Βυζαντινής) ο εορτασμός των Χριστουγέννων στις 25 Δεκεμβρίου.

Εικόνα

Η ιστορία της «Άγιας Νύχτας»

Εικόνα
Η Άγια Νύχτα είναι ίσως το πιο γνωστό χριστουγεννιάτικο τραγούδι σ' όλο τον κόσμο. Μεγάλοι συνθέτες όπως ο Βέρντι, ο Βάγκνερ, ο Πουτσίνι και άλλοι, το αναγνώρισαν ως ένα βαθιά θρησκευτικό τραγούδι, με μια παράξενη δύναμη που φτάνει κατευθείαν στις καρδιές των ανθρώπων. Κατά καιρούς, η πατρότητά του αποδόθηκε στον Μότσαρτ, στον Χάιντν ή στον Μπετόβεν. Η αλήθεια είναι πως η Άγια Νύχτα δημιουργήθηκε από τους Γιόζεφ Μορ και Φραντς Γκρούμπερ, κι εψάλη για πρώτη φορά τα Χριστούγεννα του 1818 στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο μικρό χωριό Όμπερντορφ της Αυστρίας.

Κάλαντα

Εικόνα
Ευχετήρια και εγκωμιαστικά άσματα, που ψάλλουν τα παιδιά (ενίοτε και οι μεγάλοι) κατά τις παραμονές μεγάλων εορτών, όπως τα Χριστούγεννα (24 Δεκεμβρίου), η Πρωτοχρονιά (31 Δεκεμβρίου) και τα Θεοφάνεια (5 Ιανουαρίου). Κάλαντα άδονται ακόμα στις εορτές του Λαζάρου και των Βαΐων, τα λεγόμενα Βαΐτικα. Αντίθετα, τα κάλαντα της Μεγάλης Παρασκευής έχουν κατανυκτικό χαρακτήρα.Ετυμολογικά, η λέξη «κάλαντα» προέρχεται από τη λατινική calendae (καλένδες στα ελληνικά), που σημαίνει τις πρώτες ημέρες κάθε μήνα. Ειδικά, οι Καλένδες του Ιανουαρίου ήταν μέρες γιορτής για τους Ρωμαίους, λόγω της έλευσης του νέου χρόνου. Τα Κάλαντα έλκουν την καταγωγή τους από παρόμοια αρχαία τραγούδια του αγερμού και της ειρεσιώνης και είχαν κοσμικό χαρακτήρα.

Ο Γιάννης Τσαβαρής και ο Συνδυασμός «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ» σας εύχονται ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!

Εικόνα
Αυτά τα Χριστούγεννα ας αναστήσουν το χαμόγελο στα χείλη των ανθρώπων, ας ζεστάνουν τις παγωμένες καρδιές τους και ας χαρίσουν σ’ αυτούς που αγωνίζονται την ζωή που τους αξίζει.

Η Δήμαρχος Σαλαμίνας κα Ρούλα Νάννου, σας εύχεται χρόνια πολλά

Εικόνα

Ευχές και από τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρο

Εικόνα

Ευχές από τον Περιβαλλοντικό Όμιλο Σαλαμίνας "Perivos"

Εικόνα

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος, την 30η Δεκεμβρίου 2014, ημέρα ΤΡΙΤΗ και ώρα 17.00.

Εικόνα
    Έχω την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67,   του Ν. 3852/2010   να σας καλέσω σε Τακτική   Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος, την   30 η Δεκεμβρίου   2014,   ημέρα   ΤΡΙΤΗ       και ώρα   17.00.   στο Δημοτικό Κατάστημα, για   συζήτηση και λήψη απόφασης στα   κατωτέρω θέματα: 1.-       Αναμόρφωση Προϋπολογισμού   Δήμου   Σαλαμίνας   οικ. έτους 2014. 2.-   Ανάκληση της υπ’ αριθμ. 206/2014   απόφασης Δ.Σ. σχετικά με την ανανέωση   παραχώρησης καταστημάτων   και   αιθουσών   συγκέντρωσης σε οικισμούς   καταργηθέντος ΟΕΚ , καθώς και καθορισμός χρήσης τους.

Οι Πρόεδροι της Ελληνικής Δημοκρατίας

Εικόνα
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο ανώτατος άρχοντας στο πολίτευμα της αβασίλευτης δημοκρατίας. Σε αδρές γραμμές, είτε έχει αποφασιστικές αρμοδιότητες και ασκεί την εκτελεστική εξουσία εκλεγόμενος απευθείας από το λαό (προεδρική δημοκρατία), είτε έχει ρυθμιστικές, εκλεγόμενος εμμέσως από τα νομοθετικά σώματα (προεδρευομένη κοινοβουλευτική δημοκρατία).Το πολίτευμα της Ελλάδας είναι προεδρευομένη κοινοβουλευτική δημοκρατία, σύμφωνα με το Σύνταγμα του 1975, όπως τροποποιήθηκε με τις αναθεωρήσεις του 1986, του 2001 και του 2008. Τα άρθρα 30 - 50 του Συντάγματος αναφέρονται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και περιλαμβάνουν τα προσόντα εκλογιμότητας, τον τρόπο εκλογής, τις αρμοδιότητές του και την ευθύνη του έναντι της Πολιτείας.

Ρένα Δούρου: Φεύγουν και αφήνουν πίσω τους συντρίμμια ...

Εικόνα
Για «κλείσιμο εκκρεμοτήτων» κάνει λόγο η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, σχολιάζοντας το "μπαράζ" Τροπολογιών που κατατίθενται τις τελευταίες ημέρες στη Βουλή και ειδικότερα Τροπολογιών, που σχετίζονται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. «Η ισχνή κυβερνητική πλειοψηφία νομοθετεί πλέον έχοντας καταλάβει ότι ο χρόνος παραμονής της στην εξουσία είναι μετρημένος. Εξ αυτού του λόγου λοιπόν, επιχειρεί να κλείσει όλες τις "εκκρεμότητες"» τόνισε, για να αναφερθεί ειδικότερα σ' αυτές, που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και των δύο Βαθμών, λέγοντας, «είτε πρόκειται για την υλοποίηση των ΠΕΠ και την απόπειρα περιθωριοποίησης των Περιφερειών, είτε για την υποχρεωτική δέσμευση των ανταποδοτικών τελών και κατά προτεραιότητα άμεση είσπραξή τους για την κάλυψη του κόστους των ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων».

Ε.Ε.: Έγκριση Προγραμμάτων 19 δις € από το νέο ΕΣΠΑ

Εικόνα
Προγράμματα, συνολικού προϋπολογισμού 19 δις Ευρώ, που αναμένεται να αλλάξουν το χάρτη της Ελλάδας και να ενισχύσουν την πορεία ανάκαμψης και ανάπτυξης της Χώρας, πήραν το "πράσινο φως" από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία, αφού η Ε.Ε. ενέκρινε το σύνολο των Προγραμμάτων, που υπεβλήθησαν από τις Ελληνικές Αρχές. Ταυτόχρονα, η ψήφιση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, του «εφαρμοστικού νόμου» για τη διαχείριση των πόρων του νέου ΕΣΠΑ, σημαίνει, ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να υποδεχθεί και να αξιοποιήσει τους πόρους της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014 - 2020.Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ανακοινώνει, ότι υπεγράφησαν από τους αρμόδιους Επιτρόπους Περιφερειακής Πολιτικής και Κοινωνικών Υποθέσεων τα Επιχειρησιακά Προγράμματα της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014 - 2020.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "φέρνει"... ΝΕΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ [Τα ποσοστά]

Εικόνα
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. εξακολουθεί να έχει προβάδισμα, έναντι της Ν.Δ., στην «πρόθεση ψήφου», ωστόσο, η έρευνα της Rass για τον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ», επιβεβαιώνει, ότι η διαφορά αυτή περιορίζεται. Συγκεκριμένα, η διαφορά των δύο «μονομάχων» περιορίζεται στο 3,4% (από 5,3% που ήταν στην αντίστοιχη έρευνα της ίδιας εταιρίας), με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να συγκεντρώνει 27,1% και η Ν.Δ. 23,7%. Τρίτο Κόμμα «Το Ποτάμι» με 5,8%, τέταρτο το ΚΚΕ με 5,3% και ακολουθούν ΠΑ.ΣΟ.Κ. με 4,6% και Χρυσή Αυγή με 4,4%. Οριακά εκτός Βουλής οι ΑΝ.ΕΛ. με 2,8%, οι Οικολόγοι - Πράσινοι βρίσκονται στο 1,5% και η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στο 1,1%.

Διεθνής Ημέρα Ανθρώπινης Αλληλεγγύης

Εικόνα
Η Διεθνής Ημέρα Ανθρώπινης Αλληλεγγύης (International Human Solidarity Day) καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το 2005, θεωρώντας ότι η αλληλεγγύη είναι μία από τις θεμελιώδεις και παγκόσμιες αξίες, που θα πρέπει να διέπει τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων τον 21ο αιώνα. Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Δεκεμβρίου για να τιμηθεί το Παγκόσμιο Ταμείο Αλληλεγγύης, που ιδρύθηκε στις 20 Δεκεμβρίου του 2002 και στοχεύει στην εξάλειψη της φτώχειας στις αναπτυσσόμενες χώρες, μέσω αναπτυξιακών προγραμμάτων.

Πέρασε νομοσχέδιο που αναγνωρίζει αποχαρακτηρισμούς δασών

Εικόνα
Πέρασε νομοσχέδιο που αναγνωρίζει αποχαρακτηρισμούς δασών Υπερψηφίστηκε επί της αρχής στην Ολομέλεια της Βουλής, από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τις ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Ταγαράς δέχθηκε ισχυρότατη κριτική από την αντιπολίτευση για το επίμαχο άρθρο 12 του νομοσχεδίου, που επιφέρει δραστικές αλλαγές στο καθεστώς προστασίας των δασών, ακυρώνοντας αποφάσεις αναδάσωσης και αναγνωρίζοντας επίμαχους αποχαρακτηρισμούς δασικών εκτάσεων -ενώ και η Φωτεινή Πιπιλή (ΝΔ) δήλωσε πως θα το καταψηφίσει. Από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναγνωρίστηκε ότι το νομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις σε θετική κατεύθυνση -ο ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο αξίωσε την απόσυρση του άρθρου 12, καθώς και της τροπολογίας για τη σύμβαση μεταξύ του ΟΛΠ και της κινεζικής Cosco, για την οποία παρατήρησε πως πρέπει να συζητηθεί σαν ξεχωριστό νομοσχέδιο.

Ο αντιδήμαρχος και το προσωπικό της καθαριότητας σας εύχονται “ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ”

Εικόνα

Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος και ώρα 15.00 Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος ώρα 15.30

Εικόνα
           Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η  32η Έχω την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010 και 163  παρ. 5 του Ν. 3463/2006, να σας καλέσω σε Ειδική  Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος, την 19η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ημέρα  Παρασκευή       και ώρα  15.00  στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ,  για  συζήτηση και λήψη απόφασης στο κατωτέρω θέμα: 1.-Έγκριση Απολογισμού Δήμου Σαλαμίνας, οικ. έτους 2013  Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η   33 ης  Συνεδρίασης   (Έκτακτη ) Προς

Το Άστρο των Χριστουγέννων και Αστρονομική του Ερμηνεία

Εικόνα
                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Αγαπητοί Αστρόφιλοι Γεια σας. Η Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος (  Παράρτημα Σαλαμίνας ) σας Εύχεται Καλές Γιορτές και σας προσκαλεί στην Εκδήλωση – Ομιλία με Θέμα << Το Άστρο των Χριστουγέννων και Αστρονομική του Ερμηνεία >>. Ομιλήτρια :  Φιόρη – Αναστασία Μεταλληνού Δρ Αστροφυσικής , Επιστημονικός Συνεργάτης Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Σαλαμίνας και εντάσσεται στις εορταστικές  εκδηλώσεις του Δήμου για τα Χριστούγεννα.                                       Με Τιμή                                       Για το Δ.Σ                                                                                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Κ. ΡΑΠΑΤΖΙΚΟΣ                                                        Σ . ΡΑΠΤΗΣ   

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εικόνα
Σας ενημερώνουμε ότι την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  19-12-2014 πραγματοποιείται δράση στο Δήμο μας σε συνεργασία με  το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας  (ΕΚΑΒ) με αντικείμενο τις Πρώτες Βοήθειες. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στο όχημα του ΕΚΑΒ που θα σταθμεύσει στο χώρο parking της καφετέριας  VIENTO (πρώην Flamingo) από τις 10:00 έως τις 14:00.      Η Αντιδήμαρχος                                          Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ     Κοινωνικής Προστασίας                                                                            ΕΙΡΗΝΗ ΜΠΙΝΙΑΡΗ                                ΙΣΙΔΩΡΑ ΝΑΝΝΟΥ-ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ                                                     

ΑΓΓΕΛΟΥ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Α.Ε.

Εικόνα
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ Α.Κ.Ε Προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών Θέμα : Απώλεια εσόδων για το δημόσιο, περιβαλλοντική υποβάθμιση και παράνομη λειτουργία του λατομείου με την επωνυμία ΑΓΓΕΛΟΥ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Α.Ε. στη θέση Γούβα – Μπατσί στη Σαλαμίνα.

Ολα τα σενάρια μετά την πρώτη ψηφοφορία με τις 160 ψήφους υπέρ του Σταύρου Δήμα

Εικόνα
Με ψήφους 160 υπέρ της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα ολοκληρώθηκε στη Βουλή η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.135 «Παρών» στη διαδικασία ψήφισαν βουλευτές. Η δεύτερη ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου και η εφόσον χρειαστεί, η τρίτη τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου «Σταύρος Δήμας» είπαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Σπ. Λυκούδης, Γρ. Ψαριανός, Χρ. Αηδόνης και Γ.Νταβρής, ενώ ο Π. Μελάς, ο Γ. Κουράκος και ο Π. Τατσόπουλος δήλωσαν «παρών». Παρών ψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Βύρων Πολύδωρας, Βασίλης Καπερνάρος, Μίκα Ιατρίδη, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Ραχήλ Μακρή, Θόδωρος Παραστατίδης, Πάρις Μουτσινάς, Γιάννης Κουράκος, Βασίλης Οικονόμου, Θεοδώρα Τζάκρη, Πέτρος Τατσόπουλος και Μίμης Ανδρουλάκης.

Πρόγραμμα κατάρτισης για 7.000 άνεργους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ

Εικόνα
Νέο πρόγραμμα για 7.000 ανέργους πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Πανεπιστήμιων / ΤΕΙ θέτει σε εφαρμογή ο ΟΑΕΔ, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας και Παιδείας & Θρησκευμάτων. Με το νέο πρόγραμμα παρέχονται σε 7.000 άνεργους, αποφοίτους Πανεπιστημίων/ΤΕΙ, ηλικίας έως 29 ετών, υπηρεσίες συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, με έμφαση σε θέματα ανάπτυξης οριζόντιων δεξιοτήτων, καθώς και σε θέματα της αγοράς απασχόλησης, σύνταξη βιογραφικού και σε έννοιες που σχετίζονται με το περιβάλλον του «επιχειρείν», καθώς και σε δεξιότητες Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ).

ΝΕΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΟΥ Ο.Λ.Π. ΣΤΟ Στ.Ε. ΓΙΑ ΤΙΣ 24/2/2015

Εικόνα
  1./Σήμερα   16/12/2014 εκδικαζόταν μετ’ αναβολή   από τη δικάσιμο της 2/12/2014 ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας (Στ.Ε.) η ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, των φορέων του λιμανιού και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου ΚΑΤΑ του ΤΑΙΠΕΔ και κατά της πρόσκλησης για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου (67%) της Ο.Λ.Π. Α.Ε. σε ξένους επενδυτές. Λόγω της αποχής των Δικηγόρων (που εδώ και περίπου  ένα (1) μήνα διεκδικούμε τη συνταγματική νομιμότητα ενάντια στους πλειστηριασμούς και τη κατάλυση του δικαίου και των δικαιωμάτων των πολιτών) ζητήθηκε από τους υπογράφοντες το δικόγραφο του Δικηγορικού Συλλόγου (Ι.Βρέλλο, Ι.Καρδαρά, Π.Πετρόπουλο και Ν.Κωνσταντινίδη) αναβολή και το Στ.Ε. υποχρεώθηκε να αναβάλλει την εκδίκαση για την δικάσιμο της 24/2/2015.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ σε δημοτικά τέλη και ύδρευση

Εικόνα
  Η  δημοτική   αρχή   ακολουθώντας   το  παράδειγμα   κυβέρνησης- τρόικας   πήρε  την   απαράδεκτη   απόφαση   να   φορτώσει  τα  βάρη στο  εύκολο   θύμα ,  δηλαδή  σε   εμάς   τους   πολίτες .  Ενώ   προεκλογικά  δεν   είχε  πει   κουβέντα  , τώρα  έχει  το  θράσος  να  αυξάνει  50 %(!!!)  τέλη   και  ύδρευση  ,  τη  στιγμή   που   ο  λαός   δεν  αντέχει  να  πληρώσει  ούτε   ένα   ευρώ   παραπάνω.

Μεγάλο προβάδισμα για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη δημοσκόπηση της GPO

Εικόνα
Με 4,9% προηγείται ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. της Νέας Δημοκρατίας στην «πρόθεση ψήφου», σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO για την εκπομπή του MEGA, "Ανατροπή", που διενεργήθηκε από τις 11 έως τις 15 Δεκεμβρίου, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.200 ατόμων. Χαρακτηριστικό της δημοσκόπησης ότι τρίτο Κόμμα εμφανίζεται το ΚΚΕ, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μένουν εκτός Βουλής. Αναλυτικά τα ποσοστά που λαμβάνουν τα Κόμματα στην «πρόθεση ψήφου» έχουν ως εξής:

Γουόλτ Ντίσνεϊ 1901 – 1966

Εικόνα
Ο κορυφαίος, ίσως, παραμυθάς του 20ου αιώνα. Υπήρξε ο «πατέρας» του Μίκυ Μάους και ο άνθρωπος που το όνομά του ταυτίστηκε με τη μαγεία των κινούμενων σχεδίων.  Ο Γουόλτ Ντίσνεϊ (Walt Disney) γεννήθηκε στο Σικάγο στις 5 Δεκεμβρίου 1901. Αφού μετήλθε διαφόρων επαγγελμάτων και πήρε μέρος ως οδηγός ασθενοφόρου στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, αποφάσισε το 1920 ότι η δημιουργία κινουμένων σχεδίων ήταν η δουλειά που του ταίριαζε. Αρχικά εργαζόταν για 40 δολάρια την εβδομάδα (29 Ιανουαρίου 1920). Το 1923 μετακόμισε στην Καλιφόρνια κι έστησε το δικό του στούντιο σ' ένα εγκαταλελειμμένο γκαράζ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ναυτικού Ομίλου Βουρκαρίου Σαλαμίνας σας Εύχεται Ολόψυχα ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2015

Εικόνα

ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: 32.8% Νέα Δημοκρατία: 28.6%

Εικόνα
Προβάδισμα 4,2% του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., έναντι της Ν.Δ., στην «εκτίμηση ψήφου», καταγράφει το εβδομαδιαίο βαρόμετρο της Metron Analysis, για την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, με τη διαφορά μεταξύ των δύο Κομμάτων να μειώνεται, αφού η διαφορά της περασμένης εβδομάδας ήταν 6,2%. Συγκεκριμένα, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. συγκεντρώνει ποσοστό 32.8%, τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 28.6%. Ειδικότερα, με την αναγωγή των έγκυρων ψηφοδελτίων - «εκτίμηση ψήφου» - τα ποσοστά, που προκύπτουν για τα Κόμματα είναι τα εξής:

Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος, την 17η Δεκεμβρίου 2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 16.00. Και ώρα 15.30 Έγκριση Απολογισμού Δήμου Σαλαμίνας, οικ. έτους 2013

Εικόνα
Έχω την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67,  του Ν. 3852/2010  να σας καλέσω σε Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος, την  17η Δεκεμβρίου  2014,  ημέρα  Τετάρτη   και ώρα  16.00 στο Δημοτικό Κατάστημα, για  συζήτηση και λήψη απόφασης στα  κατωτέρω θέματα: 1.-  Έγκριση  προμήθειας  προκατασκευασμένων  αιθουσών  για τις ανάγκες  των σχολικών μονάδων  της Πρωτοβάθμιας  & Δευτεροβάθμιας   Εκπαίδευσης του Δήμου Σαλαμίνας.

Κρεμάστηκε μέσα στο πλοίο

Εικόνα
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας από ιδιώτη, ότι, στο πλοίο Ro-Ro “MEHNIR” σημαίας Παναμά, το οποίο ελλιμενίζεται σε Ναυπηγείο στη Σαλαμίνα, εντοπίστηκε απαγχονισμένος ένας 56χρονος αλλοδαπός. Ο ανωτέρω, ο οποίος εργαζόταν στο εν λόγω ναυπηγείο βρέθηκε από συγγενικό του πρόσωπο. Από τη Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο Νεκροτομείο Αναστάσεως Πειραιά.

Επιδοτήσεις για αγορά Η/Υ και φθηνό internet - Οι δικαιούχοι

Εικόνα
Με το συνολικό ποσό των 100 εκατομμυρίων Ευρώ θα χρηματοδοτηθεί δράση της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, η οποία αφορά στην επιδότηση 290.000 περίπου δικαιούχων, προκειμένου να αποκτήσουν φθηνό Η/Υ τύπου tablet ή φορητό Η/Υ τύπου netbook ή laptop και να διατηρήσουν ή να αποκτήσουν συνδρομή ευρυζωνικής σύνδεσης στο διαδίκτυο (σταθερή ή κινητή ή δορυφορική), μέχρι την 31.10.2015. Οι 289.237 δικαιούχοι θα είναι κάτοικοι οκτώ Περιφερειών της Χώρας, οι οποίοι πληρούν τα εισοδηματικά και λοιπά κριτήρια για την καταβολή του «κοινωνικού μερίσματος».

Νίκος Σταυρίδης 1910 – 1987

Εικόνα
Σπουδαίος κωμικός του θεάτρου και του κινηματογράφου. Γεννήθηκε το 1910 στο Βαθύ της Σάμου. Από μικρός έδειξε τις καλλιτεχνικές ανησυχίες του και ασχολήθηκε νωρίς με την υποκριτική. Για πρώτη φορά ανέβηκε στο σανίδι το 1929 στην παράσταση Λοβιτούρα. Ο δρόμος προς την επιτυχία δεν ήταν από την αρχή στρωμένος με ροδοπέταλα. Ο άγνωστος ακόμη ηθοποιός έψαχνε δουλειά στο θέατρο κι έλεγε τραγούδια. Τον έβαλαν να κάνει νούμερο με την Κούλα Γκιουζέπε στο θέατρο Έντεν του Θησείου, αλλά είχε αποτυχία. Στιγμιότυπο από την ταινία «Τα Κίτρινα Γάντια»

Τακτική Συνεδρίαση (11η) της Δημοτικής Κοινότητας Αιαντείου

Εικόνα
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Προς Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του αρθρ.88 Ν.3852/10 σας καλούμε σε Τακτική Συνεδρίαση (11η) της Δημοτικής Κοινότητας Αιαντείου του Δήμου Σαλαμίνας, την 15η Δεκεμβρίου έτους 2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 07:30μ.μ. στη Δημοτική Κοινότητα Αιαντείου για τη συζήτηση και λήψη απόφασης των παρακάτω θεμάτων: 1) Προγραμματισμός Πολιτιστικών Εκδηλώσεων για το έτος 2015 «ΑΙΑΝΤΕΙΑ» 2) Επισκευή γηπέδου 5x5 του Αιαντείου 3) Διαβάσεις πεζών (Εισηγητής ο Κος Μητρόπουλος) Α) Νηπιαγωγείο Αιαντείου Β) Δημοτική πλαζ (στάση λιοτρίβι)                                                                                              Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΑΥΛΙΔΗ - ΜΠΟΥΤΑΛΗ

Α.με.Α Σαλαμίνας, πρόσκληση σε θεατρική παράσταση "ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ"

Εικόνα

Γρηγόρης Μπιθικώτσης 1922 – 2005

Εικόνα
Ο σερ του ελληνικού πενταγράμμου, όπως χαρακτηρίστηκε, γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου του 1922 στο Περιστέρι. Πρωτότοκος ήταν ο Χρήστος και ακολουθούσαν η Κοντιλιώ, ο Γιώργος, ο Κώστας και τελευταίος ο Γρηγόρης. Φτωχή οικογένεια, πάλευαν να τα βγάλουν πέρα. Μέσα στη θύελλα του '40 τα αδέλφια του έφυγαν για το Μέτωπο, στην Αλβανία. Εκείνος έκανε τα πρώτα του βήματα σ' ένα ταβερνάκι της γειτονιάς του, τραγουδώντας με μία κιθάρα, ευρωπαϊκά. Όλα άλλαξαν, όταν μια κρύα νύχτα του χειμώνα του 1937 πήγε ν' ακούσει τρεις μουσικούς που έπαιζαν με τα μπουζούκια τους σ' ένα κουτούκι. Ήταν ο Μάρκος Βαμβακάρης, ο Μανώλης Χιώτης και ο Στράτος Παγιουμτζής.

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς

Εικόνα
Έχει υπολογιστεί ότι κάθε χρόνο πληρώνονται σε όλο τον κόσμο για δωροδοκίες πάνω 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, γεγονός που εντείνει τη διαφθορά και συμβάλλει στην υπονόμευση του μέλλοντος των επερχόμενων γενεών. Κάθε πράξη δωροδοκίας συμβάλλει στη φτώχεια, αποτελεί τροχοπέδη στην πρόοδο και αποστερεί πόρους για επενδύσεις. Τη διαφθορά μάχεται εδώ και χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο η μη κυβερνητική οργάνωση «Διεθνής Διαφάνεια», που έπεισε τον ΟΗΕ να υιοθετήσει σχετικές πρωτοβουλίες. Η 9η Δεκεμβρίου γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς, γιατί την ημερομηνία αυτή του 2003 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε τη Συνθήκη κατά της Διαφθοράς.

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων στην Σαλαμίνα

Εικόνα
ΑΠΟ                                                                                                         09/12/2014 ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ                                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τη Σαλαμίνα επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κύριος Παναγιώτης Χατζηπέρος. Επιθεώρησε το έργο που εκτελεί η ΕΥΔΑΠ στην οδό Φανερωμένης και είχε συναντήσεις με θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς του νησιού. 1) Σε ότι αφορά το έργο της ΕΥΔΑΠ συμφωνήθηκε να γίνουν όλες οι απαιτούμενες εργασίες έως την 14η Δεκεμβρίου, ώστε να μην παρεμποδίζουν την ομαλή λειτουργία των καταστημάτων κατά την εορταστική περίοδο.