Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοέμβριος, 2014

Χουρσίτ Μεχμέτ Πασάς

Εικόνα
Ανώτατος αξιωματούχος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, γνωστός από την ανάμιξή του στα πρώτα στάδια της Ελληνικής Επανάστασης. Κιρκάσιος την καταγωγή, γεννήθηκε στον Καύκασο και ήταν γιος χριστιανού ιερέα. Εξισλαμίστηκε σε νεαρή ηλικία και κατατάχθηκε στο σώμα των Γενιτσάρων. Απέκτησε την εύνοια του Σουλτάνου Μαχμούτ Β' και κατέλαβε ανώτατα αξιώματα. Τον Μάρτιο του 1809 στάλθηκε στη Σερβία για να καταπνίξει την εξέγερση του Καραγιώργη και συνέχισε τον αγώνα έως το 1813.

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ…

Εικόνα
Δυστυχώς, η σημερινή Δημοτική Αρχή μας εκπλήσσει καθημερινά όλο και προς το χειρότερο… Μας έμελλε να δούμε μέσα στους τρεις πρώτους μήνες της διοίκησης τους και για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου, την παρουσία αστυνομικών οργάνων, τα οποία κλήθηκαν (και καμία ευθύνη δεν φέρουν) από τη σημερινή Δήμαρχο και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να επιβάλλουν την τάξη!!!... Να επιβάλλουν την τάξη σε ποιους;;; και γιατί;;; Στους πολίτες και δημότες της Σαλαμίνας!!! Σε αυτούς που βιώνουν καθημερινά στο πετσί τους την οικονομική κρίση και την φτωχοποίηση της κοινωνίας. Σε αυτούς που διαμαρτύρονται για την κοινωνικά άδικη και ανάλγητη επιβολή χαρατσιού στα Δημοτικά Τέλη (+50%) και στο Δημοτικό  Τιμολόγιο Ύδρευσης (+57% στην σημαντικότερη κατηγορία από άποψη κατανάλωσης) από την κυρία Δήμαρχο, αδιακρίτως και χωρίς ίχνος ευαισθησίας.

ΠΡΟΜΕΛΕΤΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΣΚΟΠΟΣ ΕΡΓΟΥ

Εικόνα
Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Σαλαμίνας «ΠΕΡΙΒΟΣ», στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του προτίθεται να εκτελέσει μια σειρά δενδροφυτεύσεων με απώτερο σκοπό την οικολογική και αισθητική βελτίωση κάποιων επιλεγμένων περιοχών στο νησί. Η σκοπιμότητα της δράσης είναι η φύτευση περιοχών ώστε να αυξηθεί το ποσοστό του αστικού-προαστιακού πρασίνου. Η ύπαρξη αστικού πρασίνου είναι βασική παράμετρος της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων μιας πόλης. Δίνει τη δυνατότητα αναψυχής, καλλιέργειας οικολογικής συνείδησης, βελτίωση της αισθητικής αντίληψης, αλλά και ανάπτυξης κοινωνικών σχέσεων καθώς καθιστά φιλικότερους και ελκυστικότερους τους ελεύθερους χώρους. Η βασική σκέψη είναι να χρησιμοποιηθούν φυτά μεσογειακά, τα οποία εμφανίζουν πολλαπλά πλεονεκτήματα, καθώς :

Επιστολή – Απάντηση κας Δημάρχου στο δημοσίευμα της εφημ. Η ΝΙΚΗ

Εικόνα
Αγαπητέ κύριε Βλουτή, Με έκπληξη αλλά δεν το κρύβω και με αγανάκτηση μαζί, άκουσα σήμερα το απόγευμα, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας, δημοτικό σύμβουλο της μειοψηφίας να διαβάζει μεγαλοφώνως ένα απόσπασμα από πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Η ΝΙΚΗ (αρ. φύλλου 1331 Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014) όπου αρθρογραφείτε, με το οποίο αποδίδετε σε μένα λόγια που δεν ειπώθηκαν και ούτε ήταν δυνατόν να ειπωθούν στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε, σχετικά με την αύξηση των δημοτικών τελών.

Microsoft: Το χρονικό της «γέννησης» ενός γίγαντα

Εικόνα
29 Νοεμβρίου 1975: Δύο νεαροί φερέλπιδες επιχειρηματίες, ο Μπιλ Γκέιτς και ο Πολ Άλεν, ονομάζουν τη νεοσύστατη εταιρία τους «Microsoft». Μια επιχείρηση, που έμελλε τα επόμενα χρόνια να εξελιχθεί σε μια γιγάντια εταιρία, σχεδόν μονοπωλιακού χαρακτήρα, στο χώρο της πληροφορικής. Η περιπέτεια του Μπιλ Γκέιτς με τους υπολογιστές ξεκίνησε στα 13 του χρόνια, στο διακεκριμένο Γυμνάσιο του Λέικσαϊντ, στο Σιάτλ των ΗΠΑ. Στο ίδιο σχολείο φοιτούσε και ο κατά δύο χρόνια μεγαλύτερός του Πολ Αλεν, που μοιραζόταν το ίδιο πάθος για τις νέες τεχνολογίες.

Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό

Εικόνα
Η Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Νοεμβρίου, σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που ελήφθη το 1977, με σκοπό να κάνει γνωστό στο διεθνές κοινό το παλαιστινιακό πρόβλημα. Η επιλογή της 29ης Νοεμβρίου δεν είναι τυχαία. Την ημερομηνία αυτή του 1947 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε την απόφαση 181, η οποία προέβλεπε τη δημιουργία δύο ξεχωριστών κρατών στην περιοχή της Παλαιστίνης, ενός «Εβραϊκού» κι ενός «Αραβικού», με κοινή πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ, η οποία θα υπέκειτο σε ειδικό καθεστώς.

Προβάδισμα για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σε νέα δημοσκόπηση

Εικόνα
Προβάδισμα 3,5 ποσοστιαίων μονάδων στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., στην «πρόθεση ψήφου», καταγράφει το εβδομαδιαίο βαρόμετρο της Metron Analysis, για την εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ». O Πρόεδρος της Ν.Δ. και Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, προηγείται του Προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, στην «καταλληλότητα για Πρωθυπουργός», ενώ η πλειονότητα των ερωτηθέντων δεν επιθυμεί «πρόωρες Εκλογές». Συγκεκριμένα, στην «πρόθεση ψήφου», ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. συγκεντρώνει ποσοστό 24,0% τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 20,5%.

ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Εικόνα
                                       ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΙΑΝΤΕΙΟΥ. ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΗΣΑΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ,ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΘΕΩΡΗΣΑ ΣΚΟΠΙΜΟ,ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΗ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ.ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ. ΤΟ ΘΕΜΑ ,ΠΟΥ ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΑ ΣΤΟ ΔΗΜ.ΚΟΙΝ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΙΑΝΤΕΙΟΥ. ΘΑ ΟΡΙΖΑΜΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΩΣ ΜΕΛΗ . ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ,ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ.,ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ,ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ,ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΕΣ.ΠΕΡΙΠΟΥ 10 ΜΕΛΗ.

Ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. για διεκδίκηση των πόρων που δικαιούται η Αυτοδιοίκηση από την Πολιτεία

Εικόνα
Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., ύστερα από πρόταση του Προέδρου της και Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, η Αυτοδιοίκηση διεκδικεί δυναμικά τους πόρους που δικαιούται από τον Προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς. Στο πλαίσιο αυτής της διεκδίκησης, το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω: • Να συνεδριάσει από κοινού με τις Διοικήσεις των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων όλης της χώρας την άλλη Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, ώστε να ληφθεί μια κοινή απόφαση και να υιοθετηθεί ένα κείμενο – πλαίσιο με τις οικονομικές διεκδικήσεις της Αυτοδιοίκησης από την Πολιτεία, ενόψει της ψήφισης του νέου Προϋπολογισμού για το 2015. • Να πραγματοποιηθούν το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου συναντήσεις με τους αρχηγούς όλων των πολιτικών κομμάτων στη Βουλή, προκειμένου να ενημερωθούν για τις θέσεις της Αυτοδιοίκησης σχετικά με τη χρηματοδότηση των Δήμων από τον Προϋπολογισμό.

Αλέκος Αλεξανδράκης 1928 – 2005

Εικόνα
Γιος δικηγόρου από τη Μάνη, ο Αλέκος Αλεξανδράκης γεννήθηκε στις 27 Νοεμβρίου 1928 στην Αθήνα. Φοίτησε στα καλύτερα σχολεία της εποχής και μεγάλωσε σε ένα σπίτι γεμάτο βιβλία. Αγαπημένο του άθλημα ήταν η ξιφασκία και στα 15 του έγινε μέλος της εθνικής ομάδας. Ένα χρόνο αργότερα μπήκε στη Σχολή Δοκίμων, θέλοντας να γίνει αξιωματικός του Ναυτικού. Μία παράσταση, όμως, του Κάρολου Κουν, με πρωταγωνίστρια την Έλλη Λαμπέτη, του άλλαξε τη ζωή. Αποφάσισε να δώσει εξετάσεις στο Βασιλικό Θέατρο και πέρασε πρώτος. Ο Δημήτρης Χορν ήταν τόσο σίγουρος για το ταλέντο του Αλέκου, που είχε στοιχηματίσει για την επιτυχία του.

Perivos η δράση μας (Δεκέμβριος 2013 - Νοέμβριος 2014)

Εικόνα
Δεκέμβριος 2013 Συνάντηση με το Ecocity με θέματα την ζεύξη Σαλαμίνας – Περάματος καθώς και θέματα κυκλοφοριακής φύσης. Ιανουάριος 2014 Αίτηση προς το δήμο για την έγκριση του στο πρόγραμμα δενδροφυτεύεων του Ομίλου σε Ευριπ/ίδειο Θ’έστρο και κεντρικό δρόμο Αμπελακίων. Η αίτηση μας όσο αφορά των κεντρικό δρόμο των Αμπελακίων απορρίφθηκε. Συνάντηση με το σύλλογο Ρέστη Τεύκρος με θέμα την δενδροφύτευση της παραλιακής ζώνης στο Ρέστη. Φεβρουάριος 2014 Δενδροφύτευση στο Ευριπίδειο Θέατρο Κοπή πίτας Σπορά παραδοσιακών ποικιλιών με σπόρους που μας διατέθηκαν από το Πελίτι Αίγινας και ντόπιους καλλιεργητές.

Παρέμβαση Αντιπεριφερειάρχη Νήσων στα έργα της ΕΥΔΑΠ στην Σαλαμίνα

Εικόνα
                                                                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                         Έως τις 14 Δεκεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί το έργο μετατόπισης  αγωγού της  ΕΥΔΑΠ στην Λεωφόρο Φανερωμένης στη Σαλαμίνα. Τη διαβεβαίωση αυτή παρείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, σε κατοίκους και καταστηματάρχες της περιοχής οι οποίοι προχώρησαν σήμερα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, εκτιμώντας ότι το κλείσιμο του δρόμου την συγκεκριμένη χρονική περίοδο θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στην λειτουργία των καταστημάτων τους. Ο Αντιπεριφερειάρχης χαρακτήρισε εύλογες τις ανησυχίες τους. Όμως η μετατόπιση του αγωγού, ο οποίος εμπόδιζε το έργο των όμβριων υδάτων, ήταν αναγκαία για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής. Μετά τη δέσμευση του Αντιπεριφερειάρχη ότι σε κάθε περίπτωση το έργο θα «κλείσει» στις 14 Δεκεμβρίου, κάτοικοι και καταστηματάρχες αποχώρησαν. Ο κ.Χατζηπέρος δήλωσε ότι το έργο συνεχίζεται απρόσκοπτα, θα το παρακολουθεί προ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΡΥΩΝΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ….ΤΡΕΧΑ ΓΥΡΕΥΕ

Εικόνα
Θέλουμε να καταγγείλουμε δημόσια την νέα Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, διότι λόγω έλλειψης συντονισμού, ευαισθησίας και υπέρμετρης καθυστέρησης , δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες (ψήφισης του θέματος της κατανομής από το Δημοτικό Συμβούλιο), προκειμένου να αποδοθούν τα χρήματα στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εκπαίδευσης, χρήματα που έχουν έρθει στα ταμεία του Δήμου εδώ και δεκαπέντε ημέρες! Δυστυχώς, αν και συμφωνήσαμε ως δημοτική παράταξη έστω και την ύστατη ώρα που μας ενημέρωσαν να πραγματοποιηθεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στις 24-11-2014 με μοναδικό θέμα την απόδοση των χρημάτων στις σχολικές επιτροπές για να γίνει άμεσα η προμήθεια του πετρελαίου θέρμανσης, η κ. Πρόεδρος αρνήθηκε την πραγματοποίηση της σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου σε έκτακτη συνεδρίαση. Θα πρέπει να γνωρίζει η νέα Δημοτική Αρχή στο σύνολό της, ότι πάνω από τις όποιες ενδεχομένως προσωπικές ή επαγγελματικές ασχολίες μας, προηγούνται οι υποχρεώσ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εικόνα
Οι “Δυνάμεις Εθελοντών Σαλαμίνας” σε συνεργασία με το “Σώμα Έρευνας Διάσωσης”, διοργανώνουν την ερχόμενη Κυριακή 30 Νοεμβρίου το απόγευμα, στις 17.30, σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών με κύριο θέμα την καρδιο-αναπνευστική αναζωογόνηση. Το σεμινάριο περιλαμβάνει το θεωρητικό μέρος όπου θα αναπτυχθούν και θα επιδειχθούν από τους εκπαιδευτές οι τρόποι της καρδιο-αναπνευστικής αναζωογόνησης αλλά και πρακτική άσκηση, πάνω στον ειδικό εκπαιδευτικό εξοπλισμό. Το σεμινάριο θα γίνει στην αίθουσα δεξιώσεων του ξενοδοχείου “ Melina Resort ”, στην Λεωφόρο Αιαντείου 386, στην 9 η στάση, που παραχωρήθηκε ευγενώς για την πραγματοποίηση του σεμιναρίου. Το σεμινάριο είναι ανοικτό για το κοινό και η είσοδος ελεύθερη. Αν κάποιος επιθυμεί να το παρακολουθήσει, μπορεί να έρθει σε επαφή με τον Μάκη Δέντε, ταμία των “Δ.Ε.Σ.” (τηλ. 69 43 86 54 11) για συνεννόηση. 

ΣΥΡΙΖΑ Σαλαμίνας

Εικόνα
Η Οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ Σαλαμίνας καλεί τους εργαζόμενους και το λαό του νησιού σε μαζική συμμετοχή στη  Γενική Απεργία  την  Πέμπτη 27 Νοέμβρη  και στη συγκέντρωση στις 11πμ την ίδια μέρα στην πλατεία Κλαυθμώνος. A πέναντι στη βαρβαρότητα της πολιτικής τους αγωνιζόμαστε με αξιοπρέπεια και ελπίδα. Η ώρα της μεγάλης ανατροπής πλησιάζει! ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ

Ημέρα Πανελλαδικού Εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης

Εικόνα
Η Ημέρα Πανελλαδικού Εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου το 1982 (νόμος 1582/82) και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Νοεμβρίου (ημερομηνία της ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου το 1949) για να τιμηθεί η αντίσταση των Ελλήνων κατά των κατοχικών δυνάμεων (Γερμανικών, Ιταλικών και Βουλγαρικών) την περίοδο 1941-1944. Κορυφαία αντιστασιακή πράξη κατά τη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής. Υπήρξε αποτέλεσμα της συνεργασίας των δύο μεγαλύτερων αντιστασιακών οργανώσεων, του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ, υπό την υψηλή καθοδήγηση βρετανών κομάντος.

Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος

Εικόνα
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η     28 ης   Συνεδρίασης    ( T ακτική) Προς Έχω την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67,   του Ν. 3852/2010   να σας καλέσω σε Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος, την   28 η Νοεμβρίου   2014,   ημέρα   Παρασκευή     και ώρα   15.00 στο Δημοτικό Κατάστημα, για   συζήτηση και λήψη απόφασης στα   κατωτέρω θέματα:

ΝΟΒΣ Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ενόπλων Δυνάμεων & Σωμάτων Ασφαλείας 2014

Εικόνα
Το Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ενόπλων Δυνάμεων & Σωμάτων Ασφαλείας 2014, θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 29/30 Νοεμβρίου 2014, στην Σαλαμίνα, στην θαλάσσια περιοχή του κόλπου Σαλαμίνας. Αρωγός του “Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων” (ΑΣΑΕΔ) για την άρτια διεξαγωγή της αθλητικής εκδήλωσης, που γίνεται για πρώτη φορά στην Σαλαμίνα, είναι ο “Ναυτικός Όμιλος Βουρκαρίου Σαλαμίνας” (ΝΟΒΣ) που έχει αναλάβει την ευθύνη της τοπικής υποστήριξης του πρωταθλήματος σε θέματα οργανωτικά, διοικητικά αλλά και ασφάλειας των αγώνων. Τον ΝΟΒΣ συνδράμουν οι “ Δυνάμεις Εθελοντών Σαλαμίνας ” .

Απάντηση Δημάρχου στην ανακοίνωση του κ. Τσαβαρή.

Εικόνα
Ειλικρινά λυπάμαι για τα όσα καταγγέλλει ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ιωάννης Τσαβαρής στην από 20/11/2014 ανακοίνωση του στον ηλεκτρονικό Τύπο με τίτλο: Γ.Τσαβαρής: “ Η κυρία Δήμαρχος αντί να προστατεύσει τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών προτιμά να προστατεύσει τον «πολιτικό της φίλο» κ. Σπύρο Σοφρά”. Όλα όσα με περισσή αναίδεια καταγγέλλει ο κ. Τσαβαρής είναι ψευδή, αρχής γενομένης από την αναφορά - υπογράμμιση μιάς ανυπόστατης φράσης που μου αποδίδει ότι δήθεν ειπώθηκε από μένα, σε φιλική συζήτηση που είχα στο γραφείο μου με την Βουλευτή της περιφέρειας μας κα Μαρία Γιαννακάκη, χωρίς βέβαια ο ίδιος να ήταν παρών, προφανώς παρασυρόμενος από ειδησεογραφία άγνωστου αρθρογράφου.

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ σε 2 ΝΕΕΣ δημοσκοπήσεις για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Εικόνα
Προβάδισμα 4,7 και 4,3 ποσοστιαίων μονάδων στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., στην «πρόθεση ψήφου», δίνουν δύο δημοσκοπήσεις, που δημοσιεύονται το Σάββατο, από τις Metron Analysis και MRB, για λογαριασμό των «Παραπολιτικών» και της «Αγοράς», αντίστοιχα. Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της Metron Analysis, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. συγκεντρώνει ποσοστό 23,3%, τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 18,6%, ενώ της ΜRB, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μετράται στο 23,9% και η Ν.Δ. στο 19,6%. Ειδικότερα, Metron Analysis Αναλυτικά, στην «πρόθεση ψήφου» τα ποσοστά έχουν ως εξής:

Ρίτα Σακελλαρίου

Εικόνα
Μία από τις γνήσιες λαϊκές φωνές, η Ρίτα Σακελλαρίου γεννήθηκε στη Σητεία της Κρήτης, στις 22 Νοεμβρίου του 1934. Έχασε τον πατέρα της στον εμφύλιο και παντρεύτηκε από ανάγκη, σε ηλικία 14 ετών. Από αυτό το γάμο απέκτησε δύο παιδιά και όταν χώρισε έπιασε δουλειά ως εργάτρια στα Λιπάσματα, στου Παπαστράτου, ακόμα και στη χωματερή.Ως τραγουδίστρια πρωτοεμφανίστηκε στο Μύλο, στο Πέραμα. Εκεί την ανακάλυψε ο Στέλιος Χρυσίνης που της έδωσε τα πρώτα της τραγούδια. Έπειτα βρέθηκε στο Φαληρικό, στις Τζιτζιφιές, να κάνει σεγκόντα στον Βασίλη Τσιτσάνη και τον Γιάννη Παπαϊωάννου, με τους οποίους συνεργάστηκε οχτώ χρόνια και λίγο αργότερα έγινε «πρώτο όνομα» στην Τριάνα του Χειλά με το τραγούδι Ιστορία μου, αμαρτία μου.

Ρένα Δούρου: Ορισμένοι Δήμαρχοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν για τα απορρίμματα

Εικόνα
Η παράταξη της Περιφερειάρχη Αττικής  κας  Δούρου  απαντά  στα όσα διατυπώνονται  ως απορίες για την επιστολή της προς τους  Δημάρχους  για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Με αφορμή διαρροές δημάρχων προς τον Τύπο σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων : • Είναι φανερό ότι ορισμένοι δήμαρχοι ή δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν τους στόχους και τη μέθοδο, που έθετε η επιστολή προς τους δημάρχους και τα δημοτικά συμβούλια σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων. Το σίγουρο είναι ότι κινδυνολογούν στην προσπάθειά τους να τρομοκρατήσουν τους πολίτες.

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων στην Σαλαμίνα

Εικόνα
Σύντομα ο Τύμβος στην περιοχή Κολώνες στο νότιο άκρο της Σαλαμίνας, θα είναι ο πρώτος επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος της νήσου. Για την υλοποίηση αυτής της απόφασης δεσμεύτηκαν τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος όσο και οι επικεφαλής των εμπλεκόμενων φορέων με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα στην Σαλαμίνα. Ο κ.Χατζηπέρος συμμετείχε σε σύσκεψη στο Δημαρχείο με την Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο Σαλαμίνας, με την προϊσταμένη της ΚΣΤ΄Αρχαιολογίας κ.Χρυσουλάκη Στέλλα και ομάδα αρχαιολόγων. Ελήφθησαν αποφάσεις και προωθήθηκαν λύσεις επιτόπου σε    προβλήματα κοινού ενδιαφέροντος.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εικόνα
                                                  Στα πλαίσια των επαφών της με την Βουλευτή της Β’ Πειραιά κ. Μαρία Γιαννακάκη, η κυρία Δήμαρχος υπογράμμισε ότι «ο Δήμος δεν μπορεί να πάρει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συμμετάσχει σε διαδικασίες προγραμμάτων ΕΣΠΑ» και το λέει έτσι απλά, χωρίς αιδώ, αποκρύπτοντας την αλήθεια. Η κυρία Δήμαρχος γνωρίζει πολύ καλά ότι: - Επί των ημερών μας δεν υπήρχε καμία οφειλή σε ΙΚΑ και Εφορία - Επί των ημερών μας ξεκίνησε η εκκαθάριση της πρώην Δημοτικής Επιχείρησης ΔΗ.Κ.Ε.ΣΑ και ολοκληρώθηκε τον περασμένο Αύγουστο Επίσης, η κυρία Δήμαρχος γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Δήμος στερείται φορολογικής ενημερότητας, λόγω της μη απόδοσης  στην Εφορία (παρακρατηθέντων Φ.Π.Α. και Φ.Μ.Υ.) της πρώην Δημοτικής Επιχείρησης ΔΗ.Κ.Ε.ΣΑ, επί Δημαρχίας Σπύρου Σοφρά, ποσού 1.000.000ευρώ περίπου και ασφαλιστικής ενημερότητας ,λόγω της μη απόδοσης στο ΙΚΑ (παρακρατηθέντων εργοδοτικών εισφορών) πάντα της ίδιας Δημοτικής Επιχε

Ξεκινά η λειτουργία των Δημόσιων Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης: Όλες οι λεπτομέρειες

Εικόνα
Εγγραφές στις Δημόσιες ΣΕΚ: Οι ειδικότητες - Η προθεσμία Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχωρά στη λειτουργία των Δημόσιων Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ), διασφαλίζοντας την ομαλή ροή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ενισχύοντας την επαγγελματική δυναμική των καταρτιζομένων και θέτοντας σε νέες βάσεις, τη σύνδεση της επαγγελματικής κατάρτισης, με τις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας.«Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, εκκινούμε σήμερα τη διαδικασία εγγραφής στις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης, ανοίγοντας νέους εκπαιδευτικούς και επαγγελματικούς ορίζοντες για την νέα γενιά. Κεντρικός στόχος μας είναι η παροχή υψηλού επιπέδου Δημόσιας Δωρεάν Κατάρτισης, προσφέροντας ειδικότητες αυξημένης ζήτησης» τόνισε ο Υφυπουργός Παιδείας, Γιώργος Γεωργαντάς, υπογραμμίζοντας ότι «βασική επιδίωξη είναι η άμεση απορρόφηση των αποφοίτων μας.

Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Εικόνα
Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που αποτελεί το πλέον αποδεκτό κείμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως, υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 20 Νοεμβρίου του 1989. Την έχουν επικυρώσει όλα τα κράτη του κόσμου, εκτός των ΗΠΑ και της Σομαλίας (η χώρα μας την επικύρωσε στις 2 Δεκεμβρίου 1992 με τον νόμο 2101), και τα 54 άρθρα της καλύπτουν όλα τα δικαιώματα των παιδιών που χωρίζονται σε 4 τομείς: Δικαιώματα Επιβίωσης, Ανάπτυξης, Προστασίας και Δικαιώματα Συμμετοχής. Παρά τα διεθνή κείμενα προστασίας των παιδιών, που σε πολλές χώρες αποτελούν κενό γράμμα, εκατομμύρια παιδιά εξακολουθούν να υποφέρουν από τη φτώχεια και να στερούνται της στοιχειώδους σχολικής εκπαίδευσης, εκατοντάδες χιλιάδες υφίστανται τις τραγικές συνέπειες συρράξεων και οικονομικού χάους, δεκάδες χιλιάδες ακρωτηριάζονται στους πολέμους και πολλά ακόμη ορφανεύουν ή και σκοτώνονται από τον ιό του AIDS και από άλλες ασθένειες. Τα στοιχεία και οι αριθμοί είναι καταπέλτης στο εφησυχασμό της συνείδ

Ημέρα Μνήμης Υπερφυλικών

Εικόνα
Στην κατηγορία των υπερφυλικών ανθρώπων εμπίπτουν οι παρενδυτικοί (τραβεστί), οι ερμαφρόδιτοι (ανδρόγυνοι) και άφυλοι (τρίτο φύλο). Οι αρνητικές συμπεριφορές σε αυτούς τους ανθρώπους με σεξουαλική ταυτότητα διαφορετική από το φύλο του σώματος στο οποίο γεννήθηκαν είναι συχνές σε κάθε σημείο του πλανήτη και φθάνουν μέχρι και την αφαίρεση της ζωής τους. Στην ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και στη βελτίωση της θέσης τους στην κοινωνία στοχεύει η Ημέρα Μνήμης Υπερφυλικών, που ξεκίνησε το 1999 στις ΗΠΑ και γιορτάζεται κάθε Νοέμβριο, με σκοπό να τιμήσει τη μνήμη της τραβεστί Ρίτα Χέστερ, που δολοφονήθηκε με άγριο τρόπο το 1998 στο Σαν Φρανσίσκο. Γρήγορα, η εκδήλωση αυτή ξεπέρασε τα σύνορα των ΗΠΑ και έλαβε διεθνή χαρακτήρα.

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων με τον Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων

Εικόνα
Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων  Παναγιώτη Χατζηπέρου με τον Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων. Κατά τη συνάντηση, ο Σύλλογος εξέθεσε τα προβλήματά των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη, όπως είναι η πληρωμή των φαρμάκων τους που είναι δυσβάστακτη, καθώς επίσης παρουσίασε τις δράσεις και το έργο του σχετικά με την εκστρατεία ενημέρωσης που έχει αναλάβει. Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων τους συνεχάρη για την δράση τους και δήλωσε ότι η νέα Περιφερειακή Αρχή δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, γεγονός που το έχει αποδείξει έμπρακτα και ανάγλυφα με τον δεκαπλασιασμό των κονδυλίων για την κοινωνική πρόνοια και μέριμνα. Επίσης δήλωσε ότι αν και τα νησιά του Αργοσαρωνικού είναι κοντά στο κέντρο του Πειραιά, στα θέματα διαβήτη η απόσταση που τα χωρίζει είναι μεγάλη. Η παρουσία του Συλλόγου στα νησιά θα αποτελέσει αποφασιστικό παράγοντα στην ενημέρωση, διάγνωση και πρόληψη των Νησιωτών του Αργοσαρωνικού

Παγκόσμια Ημέρα Τουαλέτας

Εικόνα
Η Παγκόσμια Ημέρα Τουαλέτας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 19 Νοεμβρίου. Καθιερώθηκε το 2001 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουαλέτας, που συγκεντρώνει στους κόλπους του πανεπιστημιακούς, υγιεινολόγους σχεδιαστές τουαλετών, οικολόγους και άλλους ειδικούς από συναφείς κλάδους. Σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Τουαλέτας είναι η ενημέρωση του κοινού για το δικαίωμα του σε ένα καλύτερο περιβάλλον στις τουαλέτες και η διεκδίκηση του από τους ιδιοκτήτες των τουαλετών, αλλά και η υποχρέωσή του χρήστη να συνεισφέρει στη διατήρηση, την καθαριότητα και την υγιεινή τους.

Επιστολή προς Λιμεναρχείο, Λιμενικό ταμείο για πλοία στη Μεγάλη Σκάλα. Διαβάστε την εδώ:

Εικόνα
Δια της παρούσης θα θέλαμε να εκφράσουμε τον προβληματισμό μας και την ανησυχία μας σχετικά με το Φ/Γ «Μιχαήλ» σημαίας Ελληνικής ΚΟΧ 500, το οποίο εδώ και 3 χρόνια περίπου είναι προσδεδεμένο στο λιμάνι της Σαλαμίνας και συγκεκριμένα στο Δυτικό μέρος του προβλήτα Μεγάλη Σκάλα άνευ πληρώματος και άνευ φύλακος. Ερευνώντας το Νομικό Πλαίσιο, ο Κώδικας Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου στο γ’ μέρος αυτού που φέρει τον τίτλο «αστυνομία λιμένων και παραλιών» προσδιορίζει τις γενικές αρμοδιότητες Διοικητικής Αστυνομίας των Λιμενικών Αρχών (άρθρο 141), ρυθμίζει συναφή θέματα σε σχέση με τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες των Αρχών Αυτών (άρθρα 142-155), περιέχει νομοθετική εξουσιοδότηση για την έκδοση αστυνομικών διατάξεων (άρθρο 156) και προβλέπει κυρώσεις κατά των παραβατών των διατάξεων αυτών (άρθρο 157).

Απάντηση Γιάννη Τσαβαρή σε δημοσίευμα σχετικά με την διενέργεια Διαχειριστικού Ελέγχου στον Δήμο Σαλαμίνας

Εικόνα
Σε συνέχεια της ανυπόγραφης ανάρτησης  στο blog SALAMINA PRESS με τίτλο «Αποφασίστηκε ο Διαχειριστικός έλεγχος για τα έτη 2010-2014. Η επιχείρηση καθαρά χέρια ξεκίνησε», θέλω να σας ενημερώσω τα εξής: 1ον: στην συνέντευξη Τύπου που δώσαμε στις 7/11/2014 μετά την σχετική απόφαση που λήφθηκε κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 31/10/2014 για διαχειριστικό έλεγχο στον Δήμο Σαλαμίνας, είχα την ευκαιρία να ενημερώσω διεξοδικά και με στοιχεία τους  Εκπροσώπους Τύπου του Νησιού μας γύρω από τις θέσεις μας, οι οποίες καταρρίπτουν στο σύνολο τους τα οικονομικοπολιτικά βεγγαλικά της κυρίας Δημάρχου, για τα θέματα που και σεις παρουσιάζετε. 2ον: σας υπενθυμίζω ότι υπερψηφίσαμε ως Δημοτική Παράταξη την απόφαση για διαχειριστικό έλεγχο της χρονικής περιόδου της θητείας μας, προτείνοντας μάλιστα η χρονική περίοδος ελέγχου να επεκταθεί από 1/1/2007 μέχρι και σήμερα. Δυστυχώς όμως η πρόταση μας αυτή καταψηφίστηκε από τον «πολιτικό συνεταίρο» της κυρίας Δημάρχου κ. Σοφρά Σπυρίδωνα

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η 27η (Ειδικής Συνεδρίασης)

Εικόνα
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                             Σαλαμίνα   17 – 11 - 2014   ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ                                                      Αρ.Πρωτ :     -29814-                            ΤΜΗΜΑ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Προς   : Έχω την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου   67 παρ. 1     του Ν. 3852/2010. και 159 παρ. 1 του Ν. 3463/2006   να σας καλέσω σε Τακτική - Ειδική   Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος, την 21 η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ   2014 ημέρα     ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ           και ώρα   14:00   στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ,για συζήτηση και λήψη απόφασης   στο κατωτέρω θέμα: -       Ψήφιση   Προϋπολογισμού, οικ.   έτους   201 5 .                                                                                  Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.                                                                                                         ΛΕΜΟΝΙΑ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ

Πατριωτισμός το τελευταίο καταφύγιο των μεγάλοαπατεώνων

Εικόνα
Βρέθηκαν 6 εκατ.ευρώ σε λογαριασμούς του Γ.Καρατζαφέρη στο εξωτερικό που εμπλέκονται με τα AS332 Super Puma

76ΧΡΟΝΟΣ ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΠΝΟΗ ΣΤΟ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ

Εικόνα
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας, την Παρασκευή 14/11 από αλιέα, ο οποίος όταν βρισκόταν με το αλιευτικό «ΕΦΗ» στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Φανερωμένης Σαλαμίνας και Μεγαρικής ακτής, πως εντόπισε ένα ακυβέρνητο μικρό αλιευτικό σκάφος, με μοναδικό επιβαίνοντα έναν 74χρονο, χωρίς τις αισθήσεις του. Ο αλιέας ρυμούλκησε το ακυβέρνητο αλιευτικό σκάφος στο λιμένα Φανερωμένης Σαλαμίνας από όπου ο 74χρονος διεκομίσθη άμεσα με ασθενοφόρο όχημα στο τοπικό κέντρο Υγείας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Προανάκριση διενεργείται από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Σφράγιση ΑΓΓΕΛΟΥ ΑΕ στη Γούβα-Μπατσί.

Εικόνα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    15/11/2014 Στις 10.11.2014 3μελής επιτροπή υπαλλήλων της Δ/νσης Ανάπτυξης ΠΕ Νήσων της Περιφέρειας Αττικής με συνοδεία Αστυνομικού προέβει εκ νέου στη σφράγιση του μηχανολογικού εξοπλισμού του λατομείου ΑΓΓΕΛΟΥ ΑΕ στη Γούβα-Μπατσί. Υπενθυμίζουμε ότι η αρχική σφράγιση είχε επιβληθεί το Μάρτιο 2013 αλλά ο επιχειρηματίας με δικονομικούς χειρισμούς είχε πετύχει τη προσωρινή αποσφράγιση η οποία και διατηρήθηκε έκτοτε, προφανώς από αμέλεια των αρμόδιων υπηρεσιών. Έτσι, εκμεταλλευόμενος την αμέλεια αυτή και παρά την υφιστάμενη από το 2011 Απόφαση της ΕΜΝΕ για διακοπή των λατομικών εργασιών (λόγω καθ΄ υποτροπή παράνομης λειτουργίας), εκείνος συνέχιζε να λειτουργεί κρυφά και παράνομα επιδεινώνοντας ακόμη περισσότερο την τεράστια και αθεράπευτη περιβαλλοντική πληγή που 4 χρόνια τώρα παλεύουμε να κλείσουμε, με σωρεία παρεμβάσεων και καταγγελιών στα υψηλότερα επίπεδα της Κρατικής εξουσίας, τόσο από μένα προσωπικά όσο και από άλλους φορείς.

Δείγμα γραφής από την Αριστερά !

Εικόνα
  Σφραγίστηκε το Λατομείο Αγγέλου από την Περιφέρεια Αττικής, λίγους μήνες αφότου βρέθηκε στο τιμόνι της η παράταξη Δύναμη Ζωής, με επικεφαλής τη Ρένα Δούρου. Επιτέλους κλείνει οριστικά αυτή η πληγή του νησιού, που κατάφερνε να λειτουργεί τόσα χρόνια, παρόλο που είχε διαπράξει σωρεία παρανομιών. Σημαντικό ρόλο για να φτάσουμε σ’ αυτή την επιτυχία έπαιξαν και οι πρωτοβουλίες που πήραν φορείς και συλλογικότητες του νησιού, με καταγγελίες στα αρμόδια όργανα της πολιτείας, με κινητοποιήσεις, με περιφρούρηση του χώρου όλο το καλοκαίρι από την επιτροπή αγώνα.

Σφράγιση λατομείου Αγγέλου

Εικόνα
Ο Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας χαιρετίζει την σφράγιση του λατομείου Αγγέλου από την Περιφέρεια Αττικής την Δευτέρα 10/11/2014. Θεωρούμε ότι το αίτημα αλλά και οι προσπάθειες από φορείς, αλλά και απλούς πολίτες του νησιού μας, έφεραν ένα επιθυμητό αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα δικαιώνει όσους πίστεψαν (ο καθένας από τη δική του οπτική και με τους δικούς του τρόπους) ότι το λατομείο πρέπει να διακόψει τη λειτουργία του. Ο ΠΕΡΙΒΟΣ είχε θεωρήσει ότι η προσπάθεια έπρεπε να δινόταν στην εφαρμογή των υπαρχουσών αποφάσεων, καθώς και στη νομική πίεση. Στα πλαίσια αυτά είχε συμμετάσχει στην Επιτροπή που είχε συγκροτήθηκε το καλοκαίρι, με στόχο την ενεργοποίηση των υπηρεσιών ώστε να πράξουν το καθήκον τους. Παράλληλα είχε έρθει σε επαφή με τον Αντιπεριφερειάρχη κ Χατζημπέρο λίγο μετά την ανάληψη καθηκόντων του.

Δραματική έκκληση Δούρου για προσωπικό

Εικόνα
Στην τραγική υποστέλεχωση του προσωπικού της Περιφέρειας Αττικής εστίασε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, κατά την εισήγησή της, στη  Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου και συζητήθηκε το θέμα των ελλείψεων σε προσωπικό στην Περιφέρεια. «Για την κάλυψη των αναγκών περίπου 4 εκατομμυρίων κατοίκων της Αττικής, σήμερα υπηρετούν στην Περιφέρεια Αττικής μόλις 2.221 εργαζόμενοι. Αυτός ο αριθμός διαμορφώθηκε τα τελευταία χρόνια ύστερα από σειρά μνημονιακών νόμων που οδήγησαν στην έξοδο και την ανεργία 689 εργαζόμενους», τόνισε η κυρία Δούρου, ενώ πρόσθεσε «Αυτή η κατάσταση δεν έτυχε αλλά πέτυχε.

50.000 θέσεις Απασχόλησης Ανέργων σε Αυτοδιοίκηση και Δημόσιο

Εικόνα
Νέο Πρόγραμμα Απασχόλησης 50.000 ανέργων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, προϋπολογισμού 200 εκ. ευρώ, ανακοίνωσε, σήμερα, ο Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, με την ονομασία «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα 2014-2015». Συγκεκριμένα, 50.000 άνεργοι θα απασχοληθούν για πέντε (5) μήνες, σε 110 ειδικότητες, με πλήρη ασφαλιστική και υγειονομική κάλυψη. «Στόχος είναι η άμεση ανακούφιση κοινωνικά ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων, κυρίως νοικοκυριών χωρίς κανένα εργαζόμενο μέλος» τόνισε, χαρακτηριστικά, ο κ. Βρούτσης.

Παγκόσμια Ημέρα Καλοσύνης

Εικόνα
Η Παγκόσμια Ημέρα Καλοσύνης (World Kindness Day) καθιερώθηκε το 2000 με πρωτοβουλία του Παγκοσμίου Κινήματος Καλοσύνης (World Kindness Movement), που συσπειρώνει εθνικές μη κυβερνητικές οργανώσεις – μέλη του Κινήματος. Η καλοσύνη είναι ένα θεμελιώδες μέγεθος της ανθρώπινης κατάστασης, που γεφυρώνει τις διαφορές φυλής, φύλου, θρησκείας και πολιτικής.         Η Παγκόσμια Ημέρα Καλοσύνης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 13 Νοεμβρίου .

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΥΡΚΑΡΙΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Εικόνα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ενόπλων Δυνάμεων –Σωμάτων Ασφαλείας 2014 Ο ΝΟΒΣ έχει την τιμή να συνδράμει στην διοργάνωση από το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) για πρώτη φορά στην Σαλαμίνα του Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας Ε. Δ. – Σ. Α. για το 2014. Οι αγώνες θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 29 και 2 Νοεμβρίου στον κόλπο της Σαλαμίνας Αθλητική Δραστηριότητα Ο ΝΟΒΣ συμμετείχε στους διασυλλογικούς αγώνες ιστιοπλοΐας τριγώνου: Το Σαββατοκύριακο 11, 12 Οκτωβρίου στον αγώνα « εις μνήμη Kων/νου Πασσίση » που διοργάνωσε ο Ν. Ο. Δελφινάριο στον Φαληρικό όρμο με 6 αθλητές optimist .

Η Σαλαμίνα υποδέχθηκε τον Ποιμενάρχη της (ΦΩΤΟ)

Εικόνα
 ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ Με χειροκροτήματα και φωνάζοντας ΆΞΙΟΣ υποδέχθηκε πριν από λίγο κλήρος και λαός της Σαλαμίνας, τον νέο Ποιμενάρχη τους Σεβ. Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνο. Ο Σεβασμιώτατος έφτασε στην πλατεία Ηρώων συνοδευόμενος από μηχανές οι οποίες στολισμένες με ελληνικές και βυζαντινές σημαίες. Εκεί τον κ. Κωνσταντίνο υποδέχθηκε η Δήμαρχος Σαλαμίνος κα. Ισιδώρα Νάννου Παπαθανασίου, ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Σταμούλης, ο Αρχηγός Στόλου κ. Παναγιώτης Λίτσας, τοπικοί άρχοντες και ο λαός της πόλεως. Στη συνέχεια ο η Δήμαρχος καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο σ την Σαλαμίνα, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε: "Η τοπική μας Εκκλησία αυτές τις ημέρες γράφει νέα σελίδα στην ιστορία". Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος συγκίνησε τους πάντες με τον λόγο του, τονίζοντας ότι "όχι μόνο η καρδιά μου αλλά ολόκληρος θα είμαι δικό σας, έρχομαι πατέρας και τα προβλήματα σας είναι και δικά μου προβλήματα." "Δεν τον θέλω τον παράδεισο χωρίς εσ

Κινηματογραφική Λέσχη Σαλαμίνας / Αμάντα Μιχαλοπούλου - "Η γυναίκα του Θεού"

Εικόνα
Οι εκδόσεις Καστανιώτη και η Κινηματογραφική Λέσχη Σαλαμίνας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Αμάντας Μιχαλοπούλου "Η γυναίκα του Θεού" την Παρασκευή 14/11/2014 στις 20:30 στην στην Αίθουσα Πάκερη (Ολύμπου 28, πλησίον Αστυνομικού Τμήματος Σαλαμίνας) Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της. Δείτε λεπτομέρειες για το βιβλίο  Η Αμάντα Μιχαλοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Στη λογοτεχνία πρωτοεμφανίστηκε με το βραβείο διηγήματος του περιοδικού Ρεύματα και τη συλλογή διηγημάτων Έξω η ζωή είναι πολύχρωμη (1994). Το πρώτο της μυθιστόρημα, Γιάντες, απέσπασε το Βραβείο Μυθιστορήματος του περιοδικού Διαβάζω (1996). Στην αμερικανική μετάφραση του βιβλίου της Θα ήθελα απονεμήθηκε το Βραβείο Διεθνούς Λογοτεχνίας του Αμερικανικού Ομοσπονδιακού Ιδρύματος Τεχνών (2008). To Θα ήθελα πήρε επίσης το βραβείο Liberis Liber των ανεξάρτητων καταλανικών εκδοτικών οίκων και ήταν υποψήφιο για το βραβείο Best Book in Translation του Πανε

Σαν σήμερα

Εικόνα
1 885:  Ο Γκότλιμπ Ντάιμλερ, ιδρυτής αργότερα της Mercedes, κατασκευάζει την πρώτη μοτοσικλέτα. Είναι 264 κ.ε. και αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 12 χλμ/ώρα. Την οδηγεί ο γιος του Πάουλ.

Τα Ευαγγελικά ή Ευαγγελιακά

Εικόνα
Με αυτή την ονομασία έμειναν στην ιστορία τα αιματηρά επεισόδια, που σημειώθηκαν στην Αθήνα στις 8 Νοεμβρίου 1901, με αφορμή τη μεταγλώττιση του Ευαγγελίου στη δημοτική. Ένα χρόνο μετά την οδυνηρή ήττα στον ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897, η Ελλάδα πορεύεται ακροβατώντας ανάμεσα σε δύο γλώσσες, την καθομιλουμένη δημοτική και την επίσημη καθαρεύουσα. Ο εκδημοκρατισμός του εκπαιδευτικού συστήματος κρίνεται αναγκαίος και η αρχή επιχειρείται με τη μετάφραση του Ευαγγελίου στη δημοτική. Η πρώτη απόπειρα έγινε το 1898, όταν η βασίλισσα Όλγα έδωσε τη σχετική εντολή στη γραμματέα της και λογία Ιουλία Σωμάκη, προκαλώντας τη μήνη των αρχαϊστών. Τη μεταγλώτισση των Ευαγγελίων στη δημοτική ενθάρρυνε και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Προκόπιος Β’ (Οικονομίδης).

Προσλήψεις ωρομίσθιων εκπαιδευτικών σε σχολές του ΟΑΕΔ

Εικόνα
 Eως και την ερχόμενη Τρίτη, 11 Νοεμβρίου, θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις για την πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτικών οι οποίοι θα καλύψουν τα προγράμματα των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) Μαθητείας  Σαλαμίνας  του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού (ΟΑΕΔ). Οι προσλήψεις θα γίνουν με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας και αφορούν το σχολικό έτος 2014-2015. Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι οι εξής: ΕΠΑ.Σ. ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ (Ναύσταθμος Σαλαμίνας, Τ.Κ. 18900 Σαλαμίνα, τηλ. 210-4677784, 210-4649826) ΔΕ-Πτυχιούχοι Ι.Ε.Κ. με πιστοποίηση, Πτυχιούχοι ΤΕΕ Α΄κύκλου, Εμπειροτεχνίτες, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης του Ν. 1566/85 ΔΕ Ηλεκτρολόγοι

Κατεδαφίσεις αυθαιρέτων, μόνο για Ρομά στη Σαλαμίνα

Εικόνα
Συντάκτης: Αφροδίτη Τζιαντζή Επιλεκτικές ευαισθησίες στα αυθαίρετα επιδεικνύει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Σαλαμίνας, αποφασίζοντας κατά πλειοψηφία να παρέχει δημοτικά οχήματα στη Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης, για την κατεδάφιση κατοικιών Ρομά, οι οποίοι ωστόσο διαμένουν σε δικό τους ιδιόκτητο οικόπεδο.  Η πρόταση για κατεδάφιση των κατοικιών των Ρομά υπερψηφίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο την Παρασκευή, σε μια συνεδρίαση που όπως σημειώνει η «Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό» κυριάρχησαν οι «χρυσαυγίτικες και ρατσιστικές κορώνες». Η μόνη που ψήφισε ενάντια στην απόφαση κατεδάφισης ήταν η Δέσποινα Καρούση, δημοτική σύμβουλος της κίνησης «Ναυ-Μαχη-Α» (Νέα Αυτοδιοικητική Μαχητική Ανατροπή), αντιπροτείνοντας να γίνει πρώτα μια συνάντηση με τις οικογένειες των Ρομά για να αποφευχθούν οι μπουλντόζες.

Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος ( Παράρτημα Σαλαμίνας ) ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Εικόνα
        Αγαπητοί Αστρόφιλοι Γεια σας.   Η Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος  ( Παράρτημα Σαλαμίνας ) σε συνεργασία με τον Δήμο Σαλαμίνας  ξεκινά και φέτος  στις 8-11-2014 τα Μαθήματα Λαϊκής Αστρονομίας που θα πραγματοποιούνται στην Αίθουσα << Δ. Μπόγρης>> κάθε Σάββατο 11 οο  – 13 οο   . Τα Μαθήματα αυτά  σκοπό έχουν  να διαδώσουν την επιστήμη της Αστρονομίας στο πλατύ κοινό εκλαϊκεύοντας επιστημονικές έννοιες και να μεταδώσουν τις αξίες αυτής της Επιστήμης στους νέους ανθρώπους. Σήμερα που η Αστρονομία  στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση βρίσκεται υπό διωγμόν καθίσταται επιτακτική ανάγκη η Διάδοση της . Είναι  κρίμα στην Χώρα που θεμελιώθηκε και ανδρώθηκε  αυτή η επιστήμη  να αντιμετωπίζεται εχθρικά από το επίσημο κράτος.  Τα Μαθήματα μπορούν να τα παρακολουθήσουν από μαθητές ΣΤ΄ Δημοτικού έως και ενήλικες.

Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. : Γιατί καταψηφίσαμε την αύξηση των Δημοτικών τελών .

Εικόνα
Η κίνηση ΝΑΥΜΑΧΗΑ στο Δημοτικό συμβούλιο της 31ης Οκτωβρίου καταψήφισε την αύξηση των Δημοτικών τελών που προτάθηκε από τη νέα δημοτική αρχή διότι θεωρεί απαράδεκτο να φορτώνονται επιπλέον βάρη στους πολίτες οι οποίοι ήδη στενάζουν υπό το βάρος της βαρύτατης και άδικης φορολογίας του μνημονίου. Ο λαός δεν αντέχει να πληρώσει ούτε ένα ευρώ παραπάνω , τη στιγμή που αντιμετωπιζει σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.