Η απάντηση της δημάρχου Σαλαμίνας, σχετικά με το Λαογραφικό Μουσείο, στο SALAMINA-PRESS

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  30/9/2014

Σχετικά με την χθεσινή ανάρτησή σας  με τίτλο « Λαογραφικό Μουσείο-Ιστορία πολιτικού ρεβανσισμού;» προς άρση πάσης παρεξηγήσεως και ενημέρωση των δημοτών, έχουμε να απαντήσουμε τα εξής:
           Όσο αφορά την αλλαγή των κλειδιών του Λαογραφικού.

Το γεγονός ότι άγνωστοι είχαν εισέλθει χωρίς ίχνη διάρρηξης στο Μέγαρο, σε ώρες μη εργάσιμες λίγες μέρες πριν την ανάληψη των καθηκόντων, κι έκλεψαν μεγάλο αριθμό καθισμάτων από την αίθουσα Δ.ΜΠΟΓΡΗ, σημαίνει ότι κάποιοι διέθεταν κλειδιά εξωτερικών θυρών.
Επειδή και ο χώρος του Λαογραφικού επικοινωνεί εσωτερικά με όλα τα γραφεία του Μεγάρου, κρίθηκε από τη Δήμαρχο ότι πρέπει να αλλαχθούν οι κλειδαριές (αφαλοί) όλων των εξωτερικών θυρών προκειμένου να υπάρχει έλεγχος και να προστατευθεί το Μέγαρο στο σύνολό του.
Κλειδί δόθηκε μόνο στην αρμόδια Δημοτική Υπάλληλο του Λαογραφικού.
Τα μέλη οποιουδήποτε ΔΣ δεν δικαιούνται ούτε επιτρέπεται να κατέχουν κλειδιά εξωτερικής θύρας.
Είναι επίσης προφανές ότι κανείς δεν απαγόρευσε στον κ.Καπαραλιώτη να εισέλθει στο Λαογραφικό Μουσείο, κι εν πάση περιπτώσει διαπιστώνοντας την αλλαγή του αφαλού θα μπορούσε άνετα να ζητήσει το καινούργιο κλειδί από την Υπάλληλο, αλλά δεν το έπραξε.
Το γιατί, μόνο ο ίδιος το ξέρει.
Συνεπώς δεν υπήρχε καμία σκοπιμότητα και η αλλαγή των αφαλών αποσκοπούσε αποκλειστικά στην διαφύλαξη της περιουσίας του Δήμου.


  1. Όσο αφορά τον υπονοούμενο πολιτικό ρεβανσισμό.

Η πολύχρονη ενεργή ενασχόληση, η συνεισφορά και το πάθος που διακατέχει τον κ.Καπαραλιώτη για το Λαογραφικό Μουσείο πιστεύουμε ότι είναι γνωστά σε όλους.
Αυτά τα χαρακτηριστικά εξάλλου οδήγησαν το 2011 την τότε Δημ. Σύμβουλο και νυν Δήμαρχο κα  Ισιδώρα Νάννου να παρέμβει αποφασιστικά υπέρ του κ.Καπαραλιώτη, και μάλιστα χωρίς την εξουσιοδότηση του, με αποτέλεσμα να οριστεί τελικά μέλος του ΔΣ, παρά το γεγονός ότι ήταν απών τόσο από τη λίστα του τότε Δημάρχου όσο και από τη συνεδρίαση για τον ορισμό των μελών.
Συνεπώς είναι εκ των προτέρων δεδομένη η αναγνώριση της συνεισφοράς του.
Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές αποφάσισε να μεταπηδήσει στο πολιτικό στίβο.
Επέλεξε να στρατευθεί με αντίπαλο συνδυασμό ως υποψ. Δημοτικός Σύμβουλος.
Αναφαίρετο δικαίωμα του και απόλυτα σεβαστό.
Όμως στην πολιτική πρέπει κανείς να ξέρει και να χάνει.
Χωρίς να αναφερθούμε στα ανομήματα της προεκλογικής περιόδου και πάντα υπό το πρίσμα της πολιτικής πρακτικής, θεωρούμε σχήμα οξύμωρο να επιστρατεύονται αντίπαλοι για διοικητικές θέσεις τη στιγμή που υπάρχει πλήθος συνοδοιπόρων της Δημάρχου με ενδιαφέρον και δίψα για προσφορά.
Έπειτα, στη ζωή όλοι έχουν δικαίωμα να δοκιμαστούν και θα πρέπει να τους δίνεται η ευκαιρία. ΟΥΔΕΙΣ  ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ.





                                                                      Γραφείο Τύπου Δημάρχου Σαλαμίνας

Σχόλια

  1. Ανώνυμος1 Οκτωβρίου 2014 - 2:16 μ.μ.
    ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ,ΕΙΧΑΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ,ΕΙΧΑΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΚΥΡΙΑ ΝΑΝΝΟΥ.,.ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΛΕΤΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΣΩΣΤΕΙ 1) ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΑΤΕ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΚΛΕΙΔΑΡΙΩΝ,ΚΑΙ 2) ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΗΝΥΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ .ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΩ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ. ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΨΕΜΑΤΑ;; ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΣ Ε ΤΟΤΕ ΜΗ ΜΙΛΑΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ,ΔΙΟΤΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΟΥ,ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΟΥ .ΠΟΥ ΣΕ ΑΔΕΙΑΣΑΝ ,ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.ΟΤΑΝ ΕΙΠΑΝ .
    ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΑΓΝΟΙΑ ΟΤΙ ΑΛΛΑΚΤΗΚΑΝ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ.

    Απάντηση

    Ανώνυμος1 Οκτωβρίου 2014 - 2:44 μ.μ.
    Εδω παει αυτο που εχει αναφερει καποιος πολλες φορες, Οταν το Μπου.........λο ,δεν παει καλα,δεν αλλαζουν τα κρεββατια,τις Που..............ς αλλαζουν.Ενω εσεις κυρια Δημαρχε αλλαξατε κρεββατι,και την αφησατε την ιδια,Πουτ............α.θα το καταλαβαιτε πολυ γρηγορα,αυτα,γιατι ακομη εισαστε απειρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά έκανε και άλλαξε τα κλειδιά σε όλο το Δημαρχείο μέσα και έξω. Δικαίωμά της ήταν. Από τη στιγμή που ανέλαβε η Νέα Δημοτική Αρχή, έπρεπε τα κλειδιά να αλλαχτούν για την ασφάλεια του κτιρίου. Και οι πρώην έτσι έπραξαν, τώρα γιατί φωνάζουν; Και δεν κατάλαβα γιατί οι σύμβουλοι έπρεπε να είναι ενημερωμένοι για κάτι που είναι αυτονόητο; Ρούλα, απάνω τους, μη φοβάσαι τίποτα, κάθαρση εδώ και τώρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου