Ο Παύλος Φύσσας είναι εδώ

Της ΑΡΓΥΡΩΣ Κ. ΜΩΡΟΥ

Η μνήμη του Παύλου Φύσσα είναι ζωντανή. Το πλακάτ, από τις κινητοποιήσεις  που έγιναν στη ΔΕΘ στις 6 ΣεπτεμβρίουΗμικρή ελιά που ξεπροβάλλει στην οδό Παναγή Τσαλδάρη ξεχωρίζει. Οχι μόνο επειδή είναι μοναδική στο είδος της, στον κεντρικό δρόμο της Αμφιάλης, αλλά για όσα συμβολίζει. Είναι δέντρο του καλού, της αναγέννησης, του φωτός, της ειρήνης, της νίκης και της αθανασίας...
Η μνήμη του Παύλου Φύσσα είναι ζωντανή. Το πλακάτ, από τις κινητοποιήσεις που έγιναν στη ΔΕΘ στις 6 ΣεπτεμβρίουΤη φύτεψαν Γερμανοί και Ελληνες αντιφασίστες στο σημείο που θα τοποθετηθεί η προτομή του ράπερ ποιητή, ο οποίος με τον άδικο χαμό του έκανε ακόμη κι όσους πίστευαν πως η «Χρυσή Αυγή θα κυνηγά μόνο ξένους και τους ομοφυλόφιλους» να ανησυχήσουν.
Η «Ελιά του Παύλου» στέκει δίπλα στις αφίσες για τα αντιφασιστικά καλέσματα στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, είναι εκεί για να θυμίζει όσα εκείνος πίστευε, ότι δηλαδή «όσοι έχουν κότσια πρέπει να υποστηρίζουν το λόγο τους με πράξεις».
Αυτό έκανε άλλωστε και ο Παύλος Φύσσας, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της 17ης Σεπτεμβρίου του 2013. Εμεινε πίσω για να προστατεύσει τους φίλους του, όταν ο ίδιος και η παρέα του δέχτηκαν επίθεση από ομάδα νεοναζιστών με τους οποίους παρακολουθούσαν νωρίτερα ποδοσφαιρικό αγώνα σε καφετέρια και είχαν φωνάξει ενισχύσεις.

Σχόλια