Όχι στην υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας


 
Οι πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα της Υγείας και οι μεγάλες αλλαγές που αποφασίστηκαν από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο, φέρνουν προ τετελεσμένων τη μοίρα των Κέντρων Υγείας σε όλη τη χώρα και κατ’ επέκταση στη Σαλαμίνα. Παρά τις ενέργειες που έκανε η παρούσα Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή της θητείας της και παρά τις διευκρινίσεις που έγιναν στους αρμόδιους σχετικά με τις τεράστιες ανάγκες και τις σημαντικές ιδιαιτερότητες του νησιού μας στο θέμα αυτό, οι υπεύθυνοι κώφευσαν για άλλη μία φορά.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει ήδη εκπονήσει μελέτη για πρώτη φορά μετά τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας στο νησί, τόσο για την κτιριακή επέκταση όσο και για την αναβάθμιση τού τεχνικού και ιατρικού εξοπλισμού στο σύνολό του, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των κατοίκων. Η μελέτη έχει ήδη κατατεθεί από 20/12/2011 προς χρηματοδότηση στο αρμόδιο τμήμα της Περιφέρειας για την υλοποίησή της ενώ ταυτόχρονα έχει ήδη υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με το Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας για την παραχώρηση του δικαιώματος υλοποίησης της ανωτέρω μελέτης από τον Δήμο.




Πέραν αυτού, υπενθυμίζουμε ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή με συνεχή αιτήματα και προσωπικές επαφές με το Υπουργείο Υγείας και με την Δεύτερη Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου,προσπαθεί συνεχώς για την ενίσχυση και την επιπλέον στελέχωση του ιατρικού προσωπικού.

Τέλος, έπειτα και από την κατάργηση του ΕΟΠΥΥ Σαλαμίνας, έχει αποσταλεί εκ νέου έγγραφο με το οποίο παρουσιάζεται η ανάγκη για επιπλέον στελέχωση και ζητείται η ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας.
Κλείνοντας, θέλουμε να προσκαλέσουμε τον κόσμο της Σαλαμίνας στην προγραμματισμένη διαμαρτυρία, αύριο Πέμπτη 10 Απριλίου και ώρα 10:00 στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις έτσι ώστε η Σαλαμίνα να αποκτήσει επιτέλους τις υπηρεσίες υγείας που πρέπει για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων.


Γραφείο Τύπου
Δήμου Σαλαμίνας

Σχόλια

  1. Ο ΑΣΤΡΑΚΟΣ ΤΟ ΕΦΙΑΞΕ Ο ΤΖΑΒΑΡΗΣ ΘΑ ΤΟ ΚΛΗΣΕΙ
    ΟΠΩΣ ΕΚΛΗΣΕ ΤΟ ΙΚΑ
    ΟΠΩΣ ΕΚΛΗΣΕ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΤΖΑΒΑΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΙΑΞΕ ΣΤΗ ΘΗΤΕΙΑΤΟΥ
    ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ
    ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΑΡΚΟ
    ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ
    ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ ΔΡΟΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΡΓΑ ΕΚΑΝΑΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΜΑΚΡΗΣ ΚΑΙ ΑΣΤΡΑΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου