Δεν γνωρίζετε πώς λειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες, κυρία Νάννου;

 

Σε απάντηση της επιστολής της κυρίας Νάννου η οποία πιστεύει ότι βρήκε έδαφος να αντιπολιτευθεί σοβαρά κι επί της ουσίας την παρούσα Δημοτική Αρχή, την ενημερώνουμε τα εξής:...

Πρώτα απ’ όλα ο Δήμος μας επανειλημμένα, τόσο με επίσημα έγγραφα τα οποία σας παραθέτουμε, με προσωπικές συναντήσεις του Δημάρχου με όλη την διοικητική ιεραρχία του ΙΚΑ αλλά και με δυναμικές κινητοποιήσεις στο δρόμο, επιδίωξε από την αρχή τη μη απομάκρυνση των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ από τη Σαλαμίνα. Παρά όμως τις επανειλημμένες επαφές και προσπάθειες, η διοίκηση του ΙΚΑ, πιστή ταγός της Τρόικας, εφάρμοσε μια απαράδεκτη πολιτική συμπύκνωσης όλων των υπηρεσιών για λογιστικούς και μόνο λόγους παραβλέποντας τις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων.

Παραταύτα, ο Δήμος μας αφού εξάντλησε τις δυνατότητες που υπήρχαν προκειμένου να εφαρμόσει την πρόταση που ο υποδιοικητής του ΙΚΑ ανέφερε στην επιστολή του, αντιμετώπισε- και το γνωρίζετε αυτό κυρία Νάννου- την αδυναμία έγκρισης των ενταλμάτων πληρωμής για τις λειτουργικές δαπάνες από την Επίτροπο λόγω της κείμενης νομοθεσίας, αφού ο Δήμος απαγορεύεται ρητώς να πληρώνει λειτουργικά έξοδα άλλων υπηρεσιών σύμφωνα με τον Καλλικράτη.

Αλήθεια κυρία Ναννου, γιατί αποκρύπτετε την αλήθεια; Δεν γνωρίζετε ότι υπάρχει αδυναμία πληρωμής των λειτουργικών δαπανών άλλων υπηρεσιών από τον δήμο; Πώς λοιπόν θα μπορούσαμε να εφαρμόσουμε τη συγκεκριμένη πρόταση;

Θέλετε να λέγεστε “υποψήφια δήμαρχος” και δεν γνωρίζετε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι αρμόδιες υπηρεσίες ή το γνωρίζετε και εμπαίζετε τους δημότες της Σαλαμίνας σε “Μαυρογυαλούρου";

Τέλος κυρία Νάννου, σας ανταποδίδουμε τον τίτλο της επιστολή σας.




Σαλαμίνα 15 Νοεμβρίου 2012
Αρ. πρωτ.:2241



Προς
Διοικητή ΙΚΑ
κ. Σπυρόπουλο





Κύριε Διοικητά,


Όπως είναι γνωστό η Σαλαμίνα είναι ένα νησί που το χειμώνα έχει πάνω από 60.000 μόνιμους κατοίκους και το καλοκαίρι ξεπερνά τους 200.000.
Το τοπικό υποκατάστημα ΙΚΑ Σαλαμίνας, εξυπηρετεί τους μόνιμους κατοίκους, τους οικιστές και γύρω στις 2.000 υγιείς επιχειρήσεις.
Για έναν νησιωτικό δήμο όπως ο δικός μας, η μετάβαση όλων αυτών των διοικητικών υπηρεσιών στο Πέραμα, θα είναι επίπονη.
Όπως καταλαβαίνετε θα προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στους κατοίκους, λαμβάνοντας υπόψη, πόσο όλοι και ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένοι, ασθενείς), θα καταπονηθούν σωματικά αλλά και οικονομικά από αυτήν την έλλειψη και με τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες.
Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, παρακαλώ όπως επανεξετάσετε το αίτημά μας για την διατήρηση του τοπικού υποκαταστήματος ΙΚΑ στο νησί μας.


Με εκτίμηση



Ο
Δήμαρχος Σαλαμίνας



Γιάννης Τσαβαρής

Σχόλια

  1. ΕΓΩ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑ, ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ ΔΗΜΑΡΧΡΟ ΕΝΑΝ ΣΚΛΗΡΟ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΑΛΛΑ ΚΙΟΥΛΗΣ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΗ ΣΤΗ ΜΑΣΑΧΟΥΣΕΤΗ. ΤΑΠΕΙΝΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΡΟΝΕΜΕΝΟΣ ΑΛΛΑ ΛΑΝΣΑΡΕΙ ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ. ΦΤΩΧΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΟΣ ΑΛΛΑ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑΝΟΙΕΣ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΣΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΟ ΛΑΟΥΤΖΙΚΟ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ. ΕΚΑΝΕ ΕΡΓΑ ΜΑΙΜΟΥ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΜΑΙΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΤΙΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΟΛΟ ΤΖΟΥΜΠΕΣ ΚΑΙ ΓΚΡΟΥΜΠΕΣ. ΧΑΛΑΛΙ ΣΟΥ ΜΟΥ ΜΑΣ ΞΕΓΕΛΑΣΕΣ, ΟΜΩΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ;;;;

    εβγαλε η Ναννου μια ανακοινωση-καταγγελια τοσο σοβαρη για της ζωη και την καθημερινοτητα μας και καθοσαστε και γραφετε την μια βλακεια μετα την αλλη;

    Δεν σας νοιαζει η ζωη σας; Ο τόπος σας;

    Ντροπη σε εσας και οχι στον δημαρχο.
    Αυτος το παιχνιδι του κανει. Εσεις ειστε αυτοι που τον βγαλατε.
    Και συνεχιζετε και το παιζετε κινεζοι υστερα απο τετοιες πραξεις;
    Ντοπη σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. την πηρες την απαντηση Μηναρουλα!
    Ολη τη Σαλαμινα να ταισης σουβλακια και πιτσες δημαρχεσα δε βγαινης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά που κάνει ο Τσαβαρής να ταϊζει όλο το γήπεδο του Αμπελακιακού με σουβλάκια, δεν το κάνει η Νάννου.
      Αν μου βρείς έναν που να τον τάϊσε η Ρούλα θα σε παραδεχτώ.

      Διαγραφή
  4. Εσείς έχετε αναφέρει ότι για όλα υπάρχουν λύσεις αρκεί να θέλουμε, για τους χαμηλόμισθους και άνεργους ασφαλισμένους του ΙΚΑ δεν μπορούσατε να κάνετε κάτι; Αν αφορούσε όμως το θέμα συμπολίτες μας με κύρος και επιφάνεια, νομίζω πως, κάτι θα κάνατε.
    Να σας πω και μια πρόταση με το μικρό μου το μυαλό; αν μας λέγατε ότι ρε παιδιά δεν βγαίνω αλλά εγώ θα το ανοίξω το μαγαζί μόνο βάλτε και σεις πλάτη δηλαδή αντί να δίνετε εισιτήρια και ταλαιπωρία δώστε ένα ευρο για κάθε συναλλαγή να καλύψουμε τα έξοδα, ανθρωπιά θέλει νομίζω και καλή πρόθεση. Λυπάμαι πολύ, καληνύχτα σας.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΙΛΑΕΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ, ΕΙΝΑ ΡΗΞΗΜΑΤΙΑΣ, ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΔΙΝΕΙ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΑΡΕΣΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΜΑΝΤΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε Νικολάκι, εσένα δεν σου έστειλε η Ρούλα την καινούργια ανακοίνωσή της που απαντάει στο αφεντικό σου, γιατί δεν την αναρτάς;
    Είναι κόλαφος, γιαυτό, έ !! ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ.
    Σκασίλα μας όμως. Την διαβάζουνε σε όλα τα άλλα blogs.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΒΕΒΑΙΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ.ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΧΡΕΟΣ.
    ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΣΤΡΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΚΡΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΤΖΑΒΑΡΗΣ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΔΑΧΤΥΛΑΚΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΟΙΑΣΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΤΖΑΒΑΡΟΓΛΙΦΤΗΣ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟ ΤΖΑΒΑΡΗ.
    ΟΙ ΜΑΚΡΗΣ ΚΑΙ ΑΣΤΡΑΚΟΣ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ,ΠΑΡΚΑ,ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΥΔΡΕΥΣΗ,ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΔΡΟΜΟΥΣ,ΘΕΑΤΡΑ,ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ.
    ΑΣ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙ Ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΕΛΑΣΑΚΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΡΟΒΑΛΟΜΕΝΟΣ ΦΙΕΣΤΑΚΙΑΣ ΕΑΝ ΕΦΤΙΑΞΕ ΕΝΑ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΚΟΥΛΟΥΡΗ,ΜΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΕΝΑ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟ Η ΕΝΑ ΠΑΡΚΟ.
    ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΕΝΑ ΛΙΜΑΝΙ ΕΝΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Η ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ?ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ ΤΕΝΝΙΣ-ΒΟΛΕΥ-ΜΠΑΣΚΕΤ.
    ΕΦΤΙΑΞΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ ΑΣΦΑΛΤΟΔΡΟΜΟ? ΟΧΙ.
    ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΤΖΑΒΑΡΟΓΛΥΦΤΗΣ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΝΙΚΑΝΟ ΤΖΑΒΑΡΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΞΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΣΤΡΑΚΟ ΚΑΙ ΤΖΑΒΑΡΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου