Σοβαρά ερωτηματικά για τη στάση του δημάρχου στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο


ΚΙΝΗΣΗ   ΠΟΛΙΤΩΝ   Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α



 

 Την Πέμπτη 20 Μαρτίου, ο δήμαρχος κ. Τσαβαρής κάλεσε δημοτικό συμβούλιο για το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ και των συνεπειών που θα έχει για τα συμφέροντα της Σαλαμίνας. Σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο όμως, όπως έκπληκτοι διαπιστώσαμε, παρέλειψε να καλέσει κινήσεις πολιτών που συμμετείχαν στην ανάδειξη του θέματος και , το σημαντικότερο, δε φρόντισε να πληροφορήσει τον λαό της Σαλαμίνας. Ο κ. Τσαβαρής φρόντισε όμως να καλέσει τον κ. Σπανόπουλο, ιδιοκτήτη των Ναυπηγείων SPANOPOULOS GROUP δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι τον θεωρεί καταλληλότερο συνομιλητή από τους ίδιους τους δημότες.

Η ΝΑΥΜΑΧΗΑ θα ήθελε να ρωτήσει την δημοτική αρχή με ποιο σκεπτικό απέκλεισε από τη συζήτηση ενός τόσο σημαντικού θέματος κινήσεις πολιτών και το λαό της Σαλαμίνας ενώ κάλεσε τον εκπρόσωπο ιδιωτικής επιχειρήσης η οποία και αυτή έχει συμβάλλει στην υποβάθμιση των προστατεύομενων αρχαιολογικών χώρων της περιοχής.

Πρέπει να επισημάνουμε επίσης, ότι και η αντιπολίτευση επέλεξε να μη λάβει μέρος στη συνεδρίαση για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, χωρίς να αιτιολογήσει τη στάση της.

Η ΝΑΥΜΑΧΗΑ ήταν από τις κινήσεις πολιτών οι οποίες έχουν αναδείξει τόσο το θέμα της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Πειραιά τόσο και το θέμα της προστασίας των ιστορικών και αρχαιολογικών χώρων που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή Καματερού-Αμπελακίων. Την Κυριακή 9 Μάρτη πλήθος πολιτών και εκπροσώπων φορέων ανταποκρίθηκαν δυναμικά στο κάλεσμα της ΝΑΥΜΑΧΗΑ για κινητοποίηση υπέρ της προστασίας των μνημείων της περιοχής. Παράλληλα η επικεφαλής της ΝΑΥΜΑΧΗΑ Δέσποινα Καρούση συμμετείχε σε εκδήλωση που οργάνωσαν έξι δημοτικές κινήσεις της περιοχής του Πειραιά στο δημαρχείο της Δραπετσώνας. Εκεί έθεσε τα προβλήματα που προκαλεί η ιδιωτικοποίηση στα συμφέροντα της χώρας αλλά και την επιδείνωση που θα φέρει στην κατάσταση του αρχαιολογικού χώρου του Τύμβου των Σαλαμινομάχων.

Η ΝΑΥΜΑΧΗΑ το επόμενο διάστημα θα παλέψει αταλαντευτα και ξεκάθαρα εναντίον οποιουδήποτε κερδοσκοπικού ιδιωτικού συμφέροντος που υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού.

Σχόλια

  1. ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΛΕΣΤΕΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΥ,Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΧΘΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΙΕΣ Ο ΔΕΣΦΑ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ .ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΖΗΛΕΥΕΤΕ.ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΥΠΕΡΑΝΩ.ΑΛΛΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΙΠΗΣ,Η ΡΟΥΛΑ.ΚΛΠ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΞΑΝΑ ΗΓΕΤΗΣ.ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ 18/5/2014

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ Η ΚΑΡΟΥΣΗ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.;;; ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΥΠΕΚΑ ΜΕ ΣΟΦΡΑ ΚΑΙ ΡΟΥΛΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ,ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΜΜΒΟΥΛΙΟ ΑΛΛΑ ΕΣΚΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ.
    Η ΚΥΡΙΑ ΡΟΥΛΟΜΙΝΙΤΣΑ ΓΙΑ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ Ο ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ,.ΑΡΑ ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ .....Ο ΤΣΑΒΑΡΗΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου