Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απρίλιος, 2011

Πέθανε ο ήρωας Απόστολος Σάντας

Εικόνα
Ένα μήνα πριν από τη συμπλήρωση 70 χρόνων από το κατέβασμα της σημαίας με τη σβάστικα από την Ακρόπολη και παραμονή της εργατικής Πρωτομαγιάς, έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ο Απόστολος Φιλίππου Σάντας. Ο Λάκης Σάντας έγινε γνωστός στο πανελλήνιο όταν τη νύχτα της 30ης προς 31ης Μαΐου του 1941, κατέβασε μαζί με τον Μανώλη Γλέζο τη χιτλερική σημαία από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Δεν είναι αργία, είναι ανεργία

Εικόνα
ΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΤΑΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ Παράθυρο αισιοδοξίας ανοίγει η δημιουργία νέων σωματείων σε κινητή τηλεφωνία και διαφήμιση   Της ΝΤΙΝΑΣ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ «Η πρώτη του Μάη δεν είναι αργία, είναι... ανεργία». Η παράφραση του γνωστού συνθήματος δυστυχώς αποτυπώνει τη σημερινή πραγματικότητα. Η πρώτη Εργατική Πρωτομαγιά μετά την επιβολή του μνημονίου βρίσκει τη χώρα να πλήττεται από ένα πρωτοφανές κύμα ανεργίας. Οι 750.000 πολίτες που διαβιούν χωρίς εργασία, και οι 340.000 μερικώς απασχολούμενοι βρίσκονται σε μια γκρίζα ζώνη απόλυτης αβεβαιότητας.
Εικόνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΑΤΟΛΑΚΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ ΠΕΙΡΑΙΩΣ – ΛΑ.Ο.Σ. Πειραιάς,  28 Απριλίου 2011  «Όχι στην ανάπτυξη μονάδων Υδατοκαλλιέργειας σε Πόρο και Σαλαμίνα.»   Την έντονη αντίθεση των κατοίκων της Σαλαμίνας και του Πόρου στην ανάπτυξη Υδατοκαλλιεργειών,  μετέφερε με 2 Ερωτήσεις του στην Βουλή, ο   Βουλευτής Β΄ Πειραιώς του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Ανατολάκης .  Σύμφωνα με Κοινή  Υπουργική  Απόφαση  που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση, το Υπουργείο Περιβάλλοντος συγκαταλέγει  τα 2 νησιά του Σαρωνικού στις ζώνες οργανωμένης ανάπτυξης    υδατοκαλλιεργειών, συνθλίβοντας τις τοπικές οικονομίες και επιβαρύνοντας το περιβάλλον τους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡ. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ

Εικόνα
Σύσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων στο Δήμο Σπετσών   Ανοιχτό δημοτικό συμβούλιο πραγματοποιήθηκε το Μ. Σάββατο στο Δήμο Σπετσών με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Δημήτρη Κατσικάρη, προκειμένου να συντονιστούν οι δράσεις και οι παρεμβάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων στο νησί. Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Λυράκης και σε αυτή συμμετείχαν δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων και εκπρόσωποι φορέων του νησιού. Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Κατσικάρης, αφού άκουσε τις απόψεις του Δημάρχου κ. Λυράκη και όλων των συμμετεχόντων, είπε μεταξύ άλλων, για τα ζητήματα που απασχολούν τις Σπέτσες και τις προτεραιότητες της Περιφέρειας, τα εξής:  

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Εικόνα

ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΓΥΑΛΑΣ "ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ"

Εικόνα
ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ !!!  και    ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ !!!

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ (COVENANT OF MAYORS)

Εικόνα
Για μια  ακόμη φορά ο Δήμος ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ  αποδεικνύεται πρωτοπόρος και ευαίσθητος στα θέματα περιβάλλοντος. Με την καθοδήγηση του Δημάρχου Γιάννη Τσαβαρή και του Γραφείου Περιβάλλοντος που με την κατάρτιση των νέων δημοτικών συμβούλων, προωθεί και υλοποιεί με ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα τις στρατηγικές του κατευθύνσεις και δεσμεύσεις προς την ΠΟΛΗ και το λαό της ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ. Λόγω της  αποτελεσματικής διοίκησης αλλά και του συντονισμού των υπηρεσιών του  για την κάλυψη των αναγκών  της πόλης, παρουσιάζει την απαραίτητη ετοιμότητα για την εκπόνηση όλων των αναγκαίων μελετών και τη σύνταξη προτάσεων για την χρηματοδότηση από τα προγράμματα του ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ.
Εικόνα
Εικόνα
Αγαπητοί  συνάδελφοι, Με την ευκαιρία της μεγάλης γιορτής του Πάσχα, εύχομαι σε εσάς και τις οικογένειές  σας τα καλύτερα και η άνοιξη να έρθει στις καρδιές σας. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ                                                     Δημήτρης Κατσικάρης                                                Α ντιπεριφερειάρχης Νήσων  

Ευχές για τις εορτές του Πάσχα

Με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα, εύχομαι στους διαχειριστές,στους φίλους blogers και γενικά σ' όλους τους ανθρώπους, το φετινό Πάσχα, να είναι αυτό της Ανθρωπιάς,της Αλληλεγγύης,της Ανεκτικότητας και της Δικαιοσύνης,στην κοινή μας προσπάθεια για έναν καλύτερο κόσμο.                                 ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΠΑΣΧΑ                                                               Δημήτρης   Καλογήρου                                                  Οικονομολόγος
Εικόνα
Καλή Ανάσταση στην Ελλάδα και στους Έλληνες! ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΑΤΟΛΑΚΗΣ Βουλευτής Β’ Πειραιώς – ΛΑ.Ο.Σ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εικόνα
Σαλαμίνα 19 -04 – 2011 Νέα κινητοποίηση για να δοθεί οριστική λύση στην αποπεράτωση του Δημοτικού Σχολείου Παλουκίων Την Τετάρτη 19/04/11 ο Δήμαρχος Σαλαμίνας οργάνωσε νέα κινητοποίηση για τη λύση του προβλήματος του Δημοτικού σχολείου των Παλουκίων. Ακόμα μια φορά, σε διάστημα δέκα ημερών, Δημοτικοί σύμβουλοι, γονείς, δάσκαλοι και μαθητές, με επικεφαλής τον κ. Τσαβαρή επισκέφθηκαν για δεύτερη φορά τα γραφεία του ΟΣΚ. Ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Δρούλιας συνέστησε επιτροπή με τη συμμετοχή τεχνικών, τόσο του ΟΣΚ, όσο και του Δήμου Σαλαμίνας για να μελετήσουν το πρόβλημα. Δεσμευτική πορεία της επιτροπής είναι, έως και την ερχόμενη Πέμπτη 28/04/11 να καταγραφούν τα τεχνικά προβλήματα του έργου και την επόμενη μέρα, Παρασκευή 29/04/11, σε νέα συνάντηση στο γραφείο του Διευθύνοντος Συμβούλου, του ΟΣΚ, να εξευρεθεί και να δρομολογηθεί η τελική λύση που θα επιτρέψει στους μικρούς μαθητές, τη νέα σχολική περίοδο, να κάνουν τα μαθήματά τους στο νέο τους χώρο. Το γραφείο τύπου του Δ

Συνελήφθη διαρρήκτης – εμπρηστής στη Σαλαμίνα

Εικόνα
Ένας 44χρονος άνδρας συνελήφθη από αστυνομικούς του Τ.Α. Σαλαμίνας, κατηγορούμενος για κλοπές και εμπρησμούς κατ’ εξακολούθηση και παράβαση του νόμου περί όπλων. Σύμφωνα με την προανάκριση που διενεργήθηκε προέκυψε ότι ο δράστης πραγματοποιούσε διαρρήξεις εξοχικών κατοικιών στη Σαλαμίνα και σε ορισμένες περιπτώσεις έβαζε και φωτιά σε αυτές προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές.  Όπως έχει προκύψει από τη μέχρι στιγμής έρευνα ο 44χρονος, πραγματοποίησε εντός Απριλίου διαρρήξεις επτά εξοχικών κατοικιών από τις οποίες αφαίρεσε διάφορα αντικείμενα ενώ σε τρεις από αυτές έβαλε και φωτιά προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές.  Μέρος των αντικειμένων που είχαν κλαπεί από τις κατοικίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε παράπηγμα στο Αιάντειο Σαλαμίνας όπου ο δράσης διέμενε περιστασιακά. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε επίσης ένα μαχαίρι. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡ. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ

Εικόνα
  Πειραιάς       18-  4  - 2011 Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων στο Κέντρο Αποκατάστασης ΑΜΕΑ Σαλαμίνας Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Δημήτρης Κατσικάρης, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Σαλαμίνας κ. Γιάννη Τσαβαρή και τον Περιφερειακό σύμβουλο κ. Παναγιώτη Βουδούρη επισκέφθηκε σήμερα το Κέντρο Αποκατάστασης ΑΜΕΑ Σαλαμίνας και με αφορμή τις γιορτινές μέρες μοίρασε συμβολικά δώρα στα παιδιά. Απευθυνόμενος στα παιδιά και τους γονείς τους,   είπε τα εξής:

Οικονομικό ναυάγιο και πολιτική αναξιοπιστία

Εικόνα
Του Σταύρου Χριστακόπουλου Την ώρα που στο εσωτερικό της χώρας διεξάγεται ένας αναξιοπρεπής σκυλοκαβγάς μεταξύ του «σημιτικού» και του «παπανδρεϊκού» ΠΑΣΟΚ με άξονα την αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους, ενώ ταυτόχρονα πληθαίνουν τα σημάδια της εσωτερικής κυβερνητικής διάλυσης , η εικόνα σε κάθε επίπεδο της οικονομίας, της αξιοπιστίας και της διεθνούς εμβέλειας της Ελλάδας δείχνει αποκρουστική . Οι δυσοίνωες προβλέψεις του διοικητή της κεντρικής μας τράπεζας Γ. Προβόπουλου για την ανεργία και την ύφεση είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου. Χθες το χρηματιστήριο γνώρισε επίπεδα Ιανουαρίου του 1997 και μοιάζει έτοιμο να βουτήξει εκεί όπου το παρέλαβε ο... Σημίτης διαδεχόμενος τον Ανδρέα Παπανδρέου. Στον πάτο παρασύρθηκαν οι τράπεζες , την ώρα που η Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα του κ. Τρισέ έκανε γνωστό ότι οι εγγυήσεις που προσφέρει το Ελληνικό Δημόσιο δεν είναι αρκετό κριτήριο ώστε να έχουν τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα απεριόριστη πρόσβαση στον δανεισμό από την ΕΚΤ.

Αποχαιρετισμός στο Νίκο Παπάζογλου

Εικόνα
Εκατοντάδες πολίτες, φίλοι, συνάδελφοι και συνεργάτες αποχαιρέτησαν τον τραγουδοποιό και ερμηνευτή Νίκο Παπάζογλου, που άφησε χθες την τελευταία του πνοή, στα 63 του χρόνια. Η κηδεία τελέστηκε στον Αγιο Θεράποντα της γενέτειράς του Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη. Ο Νίκος Παπάζογλου έκανε τα πρώτα του μουσικά βήματα στη δεκαετία του '60. Τότε έγραψε τα πρώτα του τραγούδια. Στις αρχές της δεκαετίας του '70 έζησε στη Γερμανία προσπαθώντας να κάνει διεθνή καριέρα.

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΥΡΚΑΡΙΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ (ΝΟΒΣ) - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011

Εικόνα
    S ALAMIS   Y ACHTING   C LUB              Σαλαμίνα 18-4-2011   ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Ο ΝΟΒΣ συμμετείχε με 5 μικρές αθλήτριες στον διασυλλογικό αγώνα «ΕΙΡΗΝΗΣ – ΦΙΛΙΑΣ 2011», που διοργάνωσε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Ειρήνης – Φιλίας (ΝΟΕΦ) στον Φαληρικό όρμο το Σαββατοκύριακο 16 – 17 Απριλίου. Στον αγώνα συμμετείχαν συνολικά 117 μικροί αθλητές και αθλήτριες από 14 Ναυτικούς Ομίλους Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, οι   μικρές αθλήτριες του ΝΟΒΣ, από την   πρώτη τους διασυλλογική συμμετοχή σε ιστιοπλοϊκό αγώνα, έδειξαν τα προσόντα τους, μεταξύ άλλων   επιδεικνύοντας   και άψογο αγωνιστικό χαρακτήρα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εικόνα
                                                                   Σαλαμίνα 18/4/2011 Από σήμερα πιστοποιητικά και στις κατά τόπους Δημοτικές Κοινότητες Μετά την ηλεκτρονική διασύνδεση των Δημοτικών Κοινοτήτων με τον Δήμο Σαλαμίνας, οι κάτοικοι της περιφέρειας, Σεληνίων - Αμπελακίων & Αιαντείου μπορούν πλέον να προμηθεύονται τα πιστοποιητικά τους από τις κατά τόπους Δημοτικές Κοινότητες πλην των πιστοποιητικών εγγυτέρων συγγενών και στρατολογικής χρήσεως τα οποία θα εκδίδονται από την κεντρική υπηρεσία του Δήμου. Το γραφείο τύπου του Δημάρχου, Τηλ. 2104646100 / 110

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εικόνα
Σαλαμίνα 18/04/2011  Στους τρεις φιναλίστ για την καλύτερη διοργάνωση του  ECOMOBILITY , ο Δήμος Σαλαμίνας, καταλαμβάνοντας τελικά την δεύτερη θέση. Ο Δήμος Σαλαμίνας, μαζί με τον Δήμο Ρεθύμνης και τον Δήμο Αμαρουσίου βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις για την καλύτερη διοργάνωση της εκδήλωσης  ECOMOBILITY  (Οικολογική Μετακίνηση) για την 8 η  περίοδο στις πόλεις τους διεκδικώντας την πρώτη θέση και το βραβείο! Σε μια λαμπρή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Απριλίου 2011 στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε τελικά στο Δήμο Ρεθύμνης και ακολούθησαν ο Δήμος Σαλαμίνας, ο οποίος με  την συνεργασία του Γυμνασίου Αιαντείου κατέλαβε τελικά την δεύτερη θέση και ο Δήμος Αμαρουσίου στην τρίτη θέση. Η διάκριση του Δήμου μας έστω και στην δεύτερη θέση, ήταν μεγάλη επιτυχία δεδομένου ότι διαγωνίστηκε για πρώτη φορά, ανάμεσα σε 26 πόλεις σε όλη την Ελλάδα. το γραφείο τύπου του Δημάρχου, τηλ: 2104646100 / 110

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εικόνα
Σαλαμίνα 19/4/2011 Νέο φορτηγό ανοιχτού τύπου εντάχθηκε στην δύναμη του Δήμου Σαλαμίνας Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δημάρχου Σαλαμίνας και των Αντιπεριφερειαρχών κ.κ. Στέφανου Χρήστου και Δημήτρη Κατσικάρη, τακτοποίησαν τα έγγραφα κυκλοφορίας ενός ανοιχτού φορτηγού αυτοκινήτου, το οποίο και ενέταξαν στην δύναμη του Δήμου Σαλαμίνας για να ενισχύσει τις προσπάθειες της καθαριότητας του νησιού. Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Σαλαμίνας ευχαριστεί δημοσίως τον Περιφερειάρχη κ. Σγουρό και τους Αντιπεριφερειάρχες κ. Στέφανο Χρήστου και κ. Δημήτρη Κατσικάρη. το γραφείο τύπου του Δημάρχου, τηλ: 2104646100 110

'Ολη η Ελλάδα Σαλαμινομάχοι

Εικόνα
11 Απριλίου 2011 και ώρα 6.30 μμ. ,μία διάλεξη του συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Αρχαιοτήτων ΑΙΑΝΤΙΣ με θέμα «ΣΑΛΑΜΙΝΑ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ». Μία διάλεξη όπου το Sivi.gr δεν μπορούσε παρά να είναι εκεί,κάτι που ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει. Και είναι το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε γιατί πιστεύουμε ότι με αφορμή αυτήν την διάλεξη "τα σπουδαία έρχονται". Αυτό, που ίσως ακούγεται σαν απειλή ή στο ευγενικότερο σαν προειδοποίηση, αποτελεί μία δέσμευση και διά στόματος του προέδρου του "ΑΙΑΝΤΙΣ" και του ΔημάρχουΣαλαμίνας.

Διαρρήκτες - «Νέρωνες» έκαψαν τρία σπίτια στη Σαλαμίνα

Εικόνα
Αφαντοι παραμένουν οι διαρρήκτες που «άνοιξαν» τρεις εξοχικές κατοικίες, στη Σαλαμίνα, σε διάστημα μιάμισης ώρας, τα ξημερώματα, και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά. Φωτογραφία αρχείου Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Αστυνομία, η πρώτη διάρρηξη έγινε στη 1.52 μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, στη διασταύρωση των οδών Αγ. Αθανασίου και Ευριβιάδου. Οι διαρρήκτες άρπαξαν ηλεκτρικές συσκευές και άλλα τιμαλφή και στη περιέλουσαν με αλκοολούχο ποτό την κουρτίνα παραθύρου και έβαλαν φωτιά. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν μικρές ζημιές, χάρη   στην άμεση επέμβαση των πυροσβεστών. Η δεύτερη διάρρηξη έγινε, στις 2.42 τα ξημερώματα, στην οδό Αρτέμιδος. Σε αυτή την περίπτωση όμως το σπίτι υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές από την πυρκαγιά που προκάλεσαν. Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν και στην τρίτη κατοικία, που μπήκε στο στόχαστρο των διαρρηκτών, στη λεωφ. Αϊαντίου, στις 3.25 τα ξημερώματα. Παρά τις αναζητήσεις των αστυνομικών, οι διαρρήκτες-εμπρηστές δεν εντοπίστηκαν.

ΥΕΜΕΝΗ Σανάα: Διαδηλωτές υπέρ του προέδρου Αλί Αμπντουλάχ Σαλέχ

Εικόνα

«Υγειονομική ταφή, η ύστατη λύση»

Εικόνα
ΠΡΟΛΗΨΗ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΤΗΣΗ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε.   Της ΝΑΝΤΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ   «Εχει έρθει η ώρα για την Ελλάδα να απομακρυνθεί από την υγειονομική ταφή ως κυρίαρχη επιλογή διαχείρισης των αποβλήτων, προς την κατεύθυνση μιας σύγχρονης πολιτικής με βάση την ανάκτηση και την ανακύκλωση. Πρέπει σταδιακά να ληφθούν μέτρα προς αυτήν την κατεύθυνση. Ομως αυτή είναι μια συζήτηση για το μέλλον. Στο παρόν στάδιο πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα η παύση λειτουργίας των παράνομων χωματερών».

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΣΕ ΒΟΥΛΗ

Εικόνα
                                                                                 ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων ΑΝΑΦΟΡΑ Προς τον κ. Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης &  Ανταγωνιστικότητας ΘΕΜΑ: Μη εφαρμογή της απόφασης 3972/2008 του Σ.τ.Ε. που αφορά την δραστηριότητα της εταιρείας «ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ Α.Ε» στον όρμο Πυργιακόνι Αιαντείου Σαλαμίνας

Πρόσκληση για "Το Θείον Πάθος", 16 Απριλίου 2011, από το Θεατρικό Εργαστήρι Σαλαμίνας!

Εικόνα

ΣΑΛΑΜΙΝΑ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

Εικόνα
Με μια συγκλονιστική/ Ιστορική ομιλία ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΑΙΑΝΤΙΣ κ.Χρήστος Μαριδάκης στη διάρκεια της Διάλεξης στο Δημαρχείο της Σαλαμίνας περιέγραψε τα σκοτεινά κίνητρα, άγνωστες πτυχές και περίεργα σχέδια των “εγκεφάλων” που θέλουν να αφανίσουν μια και καλή τον Ιστορικό χώρο των Σαλαμινομάχων και οτι αυτό σημαίνει για το μέλλον και την ανάπτυξη του Ιστορικού νησιού μας αλλά και της εθνική μας Πολιτιστικής Κληρονομίας.Παράλληλα παρουσίασε σχετικά με τις δράσεις που απαιτούνται το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα όσο αφορά τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας. Στις 11 Απριλίου 2011 και ώρα 6.30 μμ. , διοργανώθηκε στη Δημαρχιακή αίθουσα Δ. Μπόγρη στο Δήμο Σαλαμίνας , Διάλεξη του συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Αρχαιοτήτων ΑΙΑΝΤΙΣ με θέμα «ΣΑΛΑΜΙΝΑ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ» .

ΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΑΡΓΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΡΕΑ ΓΙΑ ΞΕΝΥΧΤΙ

Εικόνα
             Σαν   Όμιλος   θα πρέπει   να   ξεκαθαρίσουμε   για   άλλη   μια   φορά   τα   εξής: Τις   θέσεις   του   ομίλου   τις   καθορίζει    το   ΔΣ   μαζί   με τα   ενεργά   μέλη   που   είναι   πάντα   μαζί   μας     και    μετέχουν    και   στις    συναντήσεις,     όλοι   εμείς    ζητάμε    από   τις    γενικές    συνελεύσεις   την    έγκριση   των   δράσεων   και   των   στόχων. Σε   καμία    περίπτωση    δεν   εκφράζει    κανείς   άλλος    τον    όμιλο    και   πολύ   περισσότερο   άτομα    που   μπορεί   κάποια   στιγμή    να < γράφτηκαν>   και   από   τότε    ούτε    τους    είδαμε   ούτε    τους    ξέρουμε.    Αυτοί   θα   κριθούν    βάσει    καταστατικού    στην    ΓΣ   του   ομίλου. Όσο   για   τον   τίτλο ,   χορτάσαμε   συκοφαντίες    από   πληρωμένους   κονδυλοφόρους. Όποιος    έχει    διάθεση     να   προσφέρει   ας   έρθει.    Ας    έρθει    να   δει    πως    δουλεύουμε     και    ποιοι   είμαστε    και    αν   δει    κάτι    στραβό     να   έχει   κάθε   δί

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 5ης τακτικής συνεδρίαση​ς Δ.Κ. Σεληνίων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ           Σελήνια ,   14/4/2011 ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ                    Αρ. Πρωτ.: 8197/5 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΕΛΗΝΙΩΝ Αρμόδια: Κ.Κατσουλάκη Ταχ. Δ/νση : Η.Πολυτεχνείου 42, Τ.Κ.    189 02, Σελήνια Τηλ:   213 2027450 FAX : (210) 4671335 e-mail : selinia@0098.syzefxis.gov.gr Τα Μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Σεληνίων Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η 5 ης Τακτικής Συνεδρίασης    Σας   καλούμε να προσέλθετε στο Κατάστημα της   Δημοτικής Κοινότητας Σεληνίων στις 19 Απριλίου ημέρα Μ. Τρίτη και ώρα 20:00, σε Τακτική   Συνεδρίαση   για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης,   σύμφωνα με τις διατάξεις   του άρθρου 88 του Ν.3852/10: 1)       Συντήρηση και επισκευή στάσεων ΚΤΕΛ. 2)       Διοργάνωση εκδήλωσης για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς στα Σελήνια. Ο Πρόεδρος   Της   Δημοτικής   Κοινότητας Σεληνίων   Σαράντης Φυρογένης Κοιν.: 1) Δήμαρχο Σαλαμίνας    κ. Γιάννη Τσαβαρή            2) Πρόεδρο Δ.Σ. Σαλαμίνας   κ.   Νικόλαο Κόγια και Μέλή

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας με τους μαθητές του σχολείου Παλουκίων «κατέλαβαν​» τα γραφεία του ΟΣΚ !!!!

Εικόνα
Την Τετάρτη 13 – 03 – 2011 ο Δήμος Σαλαμίνας, με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Τσαβαρή, για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου, οργάνωσε δυναμική κινητοποίηση προκειμένου να δοθεί λύση στο χρονίζον πρόβλημα του Δημοτικού Σχολείου των Παλουκίων. Δημοτικοί σύμβουλοι, δάσκαλοι, γονείς και μαθητές κατέλαβαν τα γραφεία του ΟΣΚ, αξιώνοντας να συναντηθούν με το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού κ. Ηρακλή Δρούλια. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, ο κ. Δρούλιας, κατόπιν πιέσεων του κ. Δημάρχου, δεσμεύτηκε να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση, όπου ο πρόεδρος του ΟΣΚ και οι συνεργάτες του θα αναλάβουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις ώστε το πρόβλημα να οδηγηθεί στη λύση του το συντομότερο δυνατόν. Ο κ. Τσαβαρής δήλωσε ότι το θέμα δε σταματά εδώ, αλλά θα συνεχιστεί ο αγώνας με τον ίδιο δυναμικό τρόπο, μέχρι να επιτευχθεί ο τελικός στόχος και τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου των Παλουκίων να μπορέσουν, από τη νέα σχολική περίοδο, να στεγαστούν στο νέο κτίριο. Με την κινητοποίηση αυτή αποτυπώνεται, μ
Εικόνα

Διάκριση των μαθητών της Δ΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου Σεληνίων στο διαγωνισμό με θέμα "Αν τα δέντρα μιλούσαν..."

Εικόνα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε Τακτική Συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Αιαντείου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                          Αιάντειο:      8/4/2011 ΔΗΜΟΣ   ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ                                                                                     Αρ.Πρωτ : …-213-…                        ΔΗΜΟΤΙΚΗ   ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΙΑΝΤΕΙΟΥ                                                                          ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ            Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του αρθρ.88 Ν.3852/10   σας καλούμε σε Τακτική Συνεδρίαση   της Δημοτικής Κοινότητας Αιαντείου του Δήμου Σαλαμίνας, την 14 η Απριλίου έτους 2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 18:00 μ.μ.   στη Δημοτική Κοινότητα   Αιαντείου   για τη συζήτηση   των παρακάτω θεμάτων: 1). Τσιμεντοστρώσεις οδών στη περιοχή Αιαντείου 2). Τοποθέτηση για τρία (3) παγκάκια στο σύλλογο Αγ.Αθανασίου 3). Παράρτημα ΕΛΤΑ στο Αιάντειο 4). Ονομασία Παραλίας Πέρανι 5). Παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου στη πλατεία Αιαντείου 6). Προέγκριση για άδεια λειτουργίας καταστήματος στο Αιάντειο 7). Επισκευές σε χώρους του συλλόγου Λ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εικόνα
                                                                             Σαλαμίνα 13 Απριλίου 2011             «Βράβευση Δημάρχου Σαλαμίνας από τον σύλλογο ΑΙΑΝΤΙΣ»   Την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2011, στην αίθουσα  εκδηλώσεων του Δήμου «Δημήτρης Μπόγρης» ο πρόεδρος του Συλλόγου «ΑΙΑΝΤΙΣ» κ. Χρήστος Μαριδάκης, σε διάλεξη που έδωσε με θέμα την Ναυμαχία της Σαλαμίνας, απένειμε τιμητική πλακέτα στον Δήμαρχο Σαλαμίνας κ. Γιάννη Τσαβαρή, αναγνωρίζοντας έτσι την προσφορά του στον αγώνα για την ανάδειξη της ιστορικότητας της Σαλαμίνας και την προβολή της Ναυμαχίας, τόσο σε τοπικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Στην σύντομη ομιλία του, ο κ. Δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο κ. Χρήστο Μαριδάκη, αναφέρθηκε στην μεγάλη σημασία που έχει για την ανάπτυξη του νησιού η σωστή προβολή του ιστορικού αυτού γεγονότος. το γραφείο τύπου & δημοσίων σχέσεων του Δημάρχου 2104646100 / 110

Φροντίζουμε τα δένδρα μας στο λόφο Πατρίς

Εικόνα
Το Σάββατο 16 Απριλίου 2011 στις 10:00 σας περιμένουμε στο Ευριπίδειο Θέατρο για να φροντίσουμε μαζί τα 300 δένδρα που φυτέψαμε το χειμώνα. Θα σκαλίσουμε και θα ξεβοτανίσουμε τα δένδρα μας ώστε να αναπτυχθούν όσο το δυνατόν καλύτερα.  Όπου χρειαστεί θα επιδιορθώσουμε τις προστατευτικές περιφράξεις και θα διαμορφώσουμε τους λάκκους φύτευσης. Βάζουμε τα γάντια μας, παίρνουμε το σκαλιστήρι μας και το Σάββατο το πρωί ανηφορίζουμε στο λόφο Πατρίς. Ας είμαστε όλοι εκεί. Perivos

Μαθητές στα Παλούκια κάνουν μάθημα σε αποθήκη

Εικόνα
Κατάληψη του ΟΣΚ  Μαθητές στα Παλούκια κάνουν μάθημα σε αποθήκη Όπως δήλωσε o δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τζαβαρής που συνοδεύει τα παιδιά και συμπαρίσταται στο δίκαιο αίτημά τους "τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου στα Παλούκια, κάνουν μάθημα κάτω από άθλιες συνθήκες. Σε ένα σχολείο που χτίστηκε πριν το 1950 για πολύ λίγα παιδιά ενώ τώρα έτσι όπως αναπτύσσεται η Σαλαμίνα το συγκεκριμένο σχολείο έχει 220 μαθητές. Τα παιδιά τα στοιβάζουμε σε αποθήκες και βοηθητικούς χώρους, μόνο στο απέναντι περίπτερο δεν τα έχουμε στείλει ακόμη για μάθημα. Το 2006 ξεκίνησε η κατασκευή καινούργιου σχολείου η οποία σταμάτησε τον Οκτώβριο του 2010 επειδή ο ΟΣΚ χρωστάει χρήματα, γύρω στις 50.000 ευρώ στον ανάδοχο εργολάβο. Τα παιδιά μας είναι υποχρεωμένα να κάνουν μάθημα εν έτει 2011 σε αυτές τις άθλιες συνθήκες;". √ Όπως δήλωσε o δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τζαβαρής που συνοδεύει τα παιδιά και συμπαρίσταται στο δίκαιο αίτημά τους "τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου στα Παλούκια, κάνουν μάθημα κά

Κομισιόν: Η Ελλάδα έχει μείνει πίσω στη διαχείριση απορριμμάτων

Εικόνα
H Ελλάδα βρίσκεται ακόμη πίσω στα θέματα διαχείρισης απορριμμάτων και θα χρειαστεί χρόνια για την εφαρμογή ενός αποτελεσματικού συστήματος, εκτίμησε ο Ευρωπαίος επίτροπος Περιβάλλοντος, σε συνέντευξη που έδωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο με αφορμή την επίσκεψή του στην Αθήνα. Σημείωσε, ωστόσο, ότι γίνεται «σοβαρή δουλειά», όσον αφορά στο κλείσιμο των παράνομων χωματερών.

Αντίθετη η ΟΛΜΕ στα δύο απολυτήρια λυκείου

Εικόνα
Την έντονη δυσφορία της για τις εξαγγελίες του υπουργείου Παιδείας, που καθιερώνει δύο διαφορετικούς τύπους απολυτηρίων εκφράζει η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ). Η ΟΛΜΕ εκφράζει τη διαφωνία της για τους δύο τύπους απολυτηρίων: ένα που θα αποκτιέται με ενδοσχολικές εξετάσεις και ένα άλλο που θα αποκτιέται με πανελλαδικές εξετάσεις. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ τονίζει ότι υπό τις παρούσες συνθήκες, εκείνο που επιβάλλεται ως μόνη λύση είναι για όλα τα παιδιά το απολυτήριο Λυκείου να αποκτιέται με ενδοσχολικές εξετάσεις και η επιλογή για την τριτοβάθμια εκπαίδευση να πραγματοποιείται μετά την αποφοίτηση από αυτό.

N.AY.MAXH.A ΚΙΝΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Εικόνα
KIΝΗΣΗ Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13/4 ΣΤΙΣ 7μμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ. ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ : 1. Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΙΜΩΝ ΣΤΑ ΦΕΡΥΜΠΩΤ 2. ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΤΟ Κ.ΥΓΕΙΑΣ 3. ΘΕΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ E-mail : naymaxha@gmail.com   fax:210-4640647 Τηλ. 6973661353 , 6973376378, 6978952902 http://naymaxha.wordpress.com/

Πρόσκληση σε συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αιαντείου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                          Αιάντειο:      8/4/2011 ΔΗΜΟΣ   ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ                                                                                     Αρ.Πρωτ : …-213-…        ΔΗΜΟΤΙΚΗ   ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΙΑΝΤΕΙΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ---------------------------------            Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του αρθρ.88 Ν.3852/10   σας καλούμε σε Τακτική Συνεδρίαση   της Δημοτικής Κοινότητας Αιαντείου του Δήμου Σαλαμίνας, την 14 η Μαρτίου έτους 2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 18:00 μ.μ.   στη Δημοτική Κοινότητα   Αιαντείου   για τη συζήτηση   των παρακάτω θεμάτων: 1). Τσιμεντοστρώσεις οδών στη περιοχή Αιαντείου 2). Τοποθέτηση για τρία (3) παγκάκια στο σύλλογο Αγ.Αθανασίου 3). Παράρτημα ΕΛΤΑ στο Αιάντειο 4). Ονομασία Παραλίας Πέρανι 5). Παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου στη πλατεία Αιαντείου 6). Προέγκριση για άδεια λειτουργίας καταστήματος στο Αιάντειο 7). Επισκευές σε χώρους του συλλόγου Λάκκα-Αγ.Μαρίνα 8). Διάνοιξη σε σημείο της οδού Μυκόνου με

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΛΤΑ

Εικόνα
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ              Σαλαμίνα6-4-2011                                  ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Λεωφ. Καραμανλή και Αμμοχώστου Γραφείο Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου τηλ. 210464440                                  ΨΗΦΙΣΜΑ Σήμερα    6 Απριλίου   2011, στην   13 η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και    κατόπιν   της   πρότασης   που υπεβλήθη από τον Δήμαρχο Σαλαμίνας κ. Γιάννη Τσαβαρή,    το      Δημοτικό      Συμβούλιο   του    Δήμου      Σαλαμίνας   ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ   ΕΝΤΟΝΑ,    διότι η διοίκηση των ΕΛΤΑ   με αιφνιδιαστική   απόφαση προχώρησε   στο κλείσιμο του υποκαταστήματος   Αιαντείου   και παράλληλα εξετάζει την άμεση διακοπή των εργασιών   του υποκαταστήματος Αμπελακίων.