ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΑΒΕΒΑΙΟ

«Πού οδηγούν όλα αυτά;» Το ερώτημα τίθεται από τους πολίτες και μονοπωλεί τη συζήτηση στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Οι πιο αισιόδοξοι λένε ότι θα περάσουμε 2-3 πολύ δύσκολα χρόνια και στη συνέχεια θα έρθουν καλύτερες μέρες. Οι απαισιόδοξοι βλέπουν παρατεταμένη ύφεση, στρατιές ανέργων, μεγάλες κοινωνικές εκρήξεις, αύξηση του ρατσισμού και της εγκληματικότητας και αμφίβολο αποτέλεσμα στο τέλος.
Αλλοι πιστεύουν ότι σε τόσο ασταθές διεθνές περιβάλλον είναι εξαιρετικά επισφαλές να κάνεις προβλέψεις. Ολοι, πάντως, συμφωνούν σε κάτι: Η πορεία προς την ανάκαμψη (όποιο χρονικό διάστημα και αν την τοποθετεί κανείς) θα είναι επώδυνη, η μείωση του βιοτικού επιπέδου, πρώτη φορά μετά τον Πόλεμο, θα έχει μεγάλες κοινωνικές συνέπειες και το πολιτικό σύστημα θα υποστεί κι αυτό σοβαρούς κλυδωνισμούς.
* Ο πρώτος στόχος για την κυβέρνηση είναι η αντιμετώπιση του προβλήματος του δανεισμού. Η πολιτική στήριξη από τη Γερμανία, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ είναι το πρώτο βήμα. Την Τετάρτη αναμένουν στην κυβέρνηση πολύ θερμή δήλωση από το «Κολέγιο των Επιτρόπων» στις Βρυξέλλες, ενώ πολύ θετικό αναμένεται το κλίμα και στη συνεδρίαση του eurogroup την επόμενη εβδομάδα και η βαθμολόγησή μας στο πρώτο τεστ. Εκτός από τα θετικά σχόλια, περιμένουμε και κάποιες κινήσεις που θα αποθαρρύνουν τους κερδοσκόπους.
* Η πρώτη είναι (σε συνεννόηση Ε.Ε.-ΗΠΑ) να αποτραπεί ο τζόγος με τις ασφάλειες των δανείων, που αποτέλεσε αγαπημένο σπορ σε βάρος της χώρας μας. Αυτό μπορεί να γίνει με την απαγόρευση αγοραπωλησίας τέτοιου είδους ασφαλειών από εκείνους που δεν κατέχουν ομόλογα («naked» CDS trading). Κάτι τέτοιο άφησε να φανεί και η Αγκελα Μέρκελ.
* Η δεύτερη πιθανή κίνηση είναι από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, υψηλόβαθμος παράγοντας της οποίας έχει εκμυστηρευθεί ότι μπορεί να κάνει και εκείνη αξιολόγηση χωρών και να μην μένει σ' αυτές των τριών οίκων (S&Ρ, Moody's και Fitch). Το μεγάλο κρίσιμο τεστ για τη χώρα μας και την κυβέρνηση θα είναι τον Απρίλιο, όταν θα βγει ξανά για δανεισμό (Απρίλιο και Μάιο θα αναζητήσουμε περι τα 20 δισ.).
Η επιδίωξη είναι το spread να έχει πέσει γύρω στο 200. Αν γίνει αυτό, σημαίνει ότι θα μπορεί η κυβέρνηση να αφοσιωθεί στο εσωτερικό μέτωπο, που είναι και το πιο κρίσιμο. Αν τα πράγματα δεν πάνε όπως υπολογίζονται τώρα, τότε η λύση είναι είτε η χρηματοδότηση από κάποιες χώρες είτε η προσφυγή στο ΔΝΤ σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Ελπίδα, η ανάληψη πρωτοβουλιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο στην κατεύθυνση της θέσπισης κοινών πολιτικών, όπως προέκυψε και από τη συνάντηση

Μέρκελ - Παπανδρέου.
Οπως ομολογούν υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί παράγοντες, από την ανακοίνωση των μέτρων μέχρι την υλοποίησή τους υπάρχει μεγάλη απόσταση. Γι' αυτό, το κρίσιμο ζήτημα είναι η ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού.
Στο Μαξίμου συζητούν λύσεις ώστε να παρακάμπτονται οι γνωστές γραφειοκρατικές αγκυλώσεις της κρατικής μηχανής, εκείνο όμως που πιστεύουν ότι μπορεί να δημιουργήσει «σοκ» είναι να βρεθούν πολύ σύντομα με χειροπέδες κάποιοι «επίορκοι» δημόσιοι λειτουργοί, ώστε να σταλεί ηχηρό μήνυμα στους υπόλοιπους ότι «τα πράγματα αλλάζουν». Ηδη γι' αυτό το λόγο ξεσκονίζονται διάφοροι φάκελοι που έχουν στα χέρια τους.
Πολύ δύσκολο στη διαχειρισή του είναι το κοινωνικό μέτωπο, το οποίο όχι μόνο δεν θα ηρεμήσει αλλά θα διευρυνθεί, αφού αναμένονται: το νέο ασφαλιστικό, αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων, επέκταση της περικοπής δικαιωμάτων στον ιδιωτικό τομέα. Εξάλλου, το μέτωπο αυτό πυροδοτείται και από τις ενδοκυβερνητικές αντιδράσεις .
Το εκρηκτικό κοκτέιλ της μείωσης εισοδημάτων και της αύξησης της ανεργίας ουδείς γνωρίζει πού θα οδηγήσει, αφού η χώρα μόλις τώρα μπαίνει στο «τούνελ» και είναι αμφίβολο πότε θα αρχίσει να βλέπει φως. Το κοινωνικό κόστος είναι δεδομένο.
Δυσοίωνες προβλέψεις
Οι μετριοπαθείς υπολογίζουν ότι η ύφεση φέτος θα είναι 2% και οι απαισιόδοξοι τη βλέπουν στο 3%-4%. Σ' αυτή τη μακρόχρονη περίοδο λιτότητας υπάρχουν φόβοι ότι η συσσωρευμένη αγανάκτηση μπορεί να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και να οδηγήσει σ' έναν πιο εκτεταμένο «Δεκέμβρη του 2008». Επίσης, υπάρχουν δυσοίωνες προβλέψεις για αύξηση της εγκληματικότητας, ενίσχυση του ρατσισμού και κατακόρυφη άνοδο του ευρωσκεπτικισμού.
Στην πρόθεση της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθούν κάποια αμορτισέρ για απορρόφηση των κραδασμών. Μια από τις σκέψεις είναι, σε συνεργασία με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, να καταρτιστεί σχέδιο και να υπάρξει συνεννόηση με τις τράπεζες, ώστε να υπάρξει επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων των δημόσιων υπαλλήλων, ώστε να μικρύνουν οι δόσεις σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.
Αυτό συμφέρει και τις τράπεζες, που θα έχουν σοβαρό πρόβλημα αν παρατηρηθεί μαζική αδυναμία πληρωμών. Επίσης, θα επιταχυνθούν τα αναπτυξιακά μέτρα (ΚΠΣ, προγράμματα Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων).
Μέχρι τώρα γίνονταν ανακοινώσεις. Η μάχη τώρα ξεκινάει. Κι όποιος αντέξει...

Σχόλια

  1. Αγαπητοί φίλοι πιστεύω οτι τα μέτρα που πάρθηκαν απο την κυβέρνηση, ήταν απαραίτητα αλλά και άδικα κατά κάποιο τρόπο. Απαραίτητα γιατί με αυτόν τον ρυθμό δανεισμού απο τους "εύπορους" εταίρους μας κάποια στιγμή θα είμασταν "υποχρεωμένοι" να κάνουμε πράξη αυτό που μας προτείνουν κάποιοι λεχρίτες που με ύφος μας ζητούν να ξεπουλήσουμε τη γή και την ιστορία μας.

    Δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών, έχουν γίνει λάθοι επι λαθών τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα, τη μαύρη πενταετία Καραμανλή, που μας είχαν τάξει μεταρυθμίσεις και εξιχνίαση της δημόσιας διοίκησης, έκαναν το ακριβώς αντίθετο βουλιάζοντας τη χώρα μια ώρα νωρίτερα.
    Και σα να μην έφτανε αυτό, λιγοψυχώντας παρέδωσαν τη διοίκηση της χώρας, ευτυχώς για μάς, στο Γιώργο Παπανδρέου!
    Και λέω ευτυχώς, γιατί είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που κατά τη γνώμη μου, μπορεί να δώσει ένα τέλος σε πολλά απο αυτά που όλοι συζητάμε χρόνια τώρα ως κακώς κείμενα αλλά δε τα αγγίζει κανείς λόγω μεγάλου πολιτικού κόστους.
    Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, νομίζω οτι είναι η κατάλληλη στιγμή για να γίνει ο διαχωρισμός ΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.
    Πρέπει ο Έλληνας φορολογούμενος, να απαλλαγεί απο αυτο το βάρος συντηρώντας χιλιάδες δημοσίους υπαλλήους "παπάδες" που, κακά τα ψέματα, δεν παράγουν έργο και είναι βάρος και μόνον βάρος.
    Η περιουσία της εκκλησίας ειναι αμύθιτη και όμως τους μισθούς των παπάδων τους πληρώνουμε εμείς. Να δείτε τότε πως θα κοπούν οι Mercedes και η χλυδή που ζούν κάποιοι εις βάρος μας!
    Θα εξοικονομίσουμε πολλά δις, και πάνω απ'όλα ο Έλληνας φορολογούμενος θα νιώσει ένα αίσθημα δικαίου.
    Να πληρώσουμε εδώ που φτάσαμε, αλλά να πληρώσουν και αυτοί που δεν πλήρωσαν ποτέ!
    Όσο αφορά την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων, πιστεύω οτι είναι άκαιρη και πως μόνο ενωμένοι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτη την κρίση.
    Ας μην τους κάνουμε τη χάρη να μας βλέπουν να ερχόμαστε συνεχώς σε αντιπαραθέσεις, όλοι στην ουσία εργάτες είμαστε, η μοναδική διαφορά μας είναι το όνομα του εργοδότη.

    Υ.Γ. Τα επόμενα κρατικά ομόλογα να τα αγοράσει η εκκλησία με 2% επιτόκιο.Φτάνει πια...

    Υ.Γ.2 Ένα μποϊκοτάζ στα Γερμανικά προϊόντα, δεν θα ήταν κακή ιδέα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπράβο φίλε/φίλη Ανώνυμε για το σχόλιό σου.Αλήθεια γιατί κανείς δεν μιλάει για την εκκλησία;Είμαι εξοργισμένος που ο απλός πολίτης θα πληρώσει πρώτος για ακόμη μία φορά.Ας έκοβε πρώτα την μισθοδοσία απο τους παππάδες και μετά να ζητήσει λιτότητα απο τους εργαζόμενους.Διαχωρισμός πολιτείας - εκκλησίας τώρα.Αυτό περίμενα απο το ΠΑΣΟΚ τις δύσκολες τούτες ώρες.Αρχιεπίσκοπε γιατί δεν επενδύεις απο τα χρήματα της εκκλησίας στα ομόλογα του κράτους;Δεν τα εμπιστεύεσαι ή δεν θα έχουν άμεσα οφέλη ώστε να τρώτε με χρυσά κουτάλια;Για πέστε μας κύριοι του υπουργείου οικονομικών συνολικά κάθε χρόνο πόσο στοιχίζει στο κράτος η μισθοδοσία των παππάδων;
    Και μετά μας κακοφαίνεται που ο κόσμος είναι και θα παραμείνει εξοργισμένος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θέμα συμμετοχής εκπροσώπων της στο νέο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Tράπεζας θέτει η Eκκλησία της Ελλάδος. Αυτό ζητά με υπόμνημα της προς τον ΥΠΟΙΚ Γ. Παπακωνσταντίνου, μια ημέρα πριν από τη ΓΣ της τράπεζας. Ο διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών της Εκκλησία της Ελλάδος, κ. Αντώνης Ζαμπέλης, δήλωσε ότι η Εκκλησία της Ελλάδος που κατέχει τουλάχιστον το 1,5% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, απαιτεί και παρακαλεί όλους τους μετόχους που έχουν έννομο συμφέρον να απαιτήσουν στην αυριανή Γ.Σ:

    - Πρώτον ότι το νέο διοικητικό συμβούλιο θα δεσμευθεί ρητά και κατηγορηματικά ότι θα διανείμει τουλάχιστον το προβλεπόμενο από το νόμο μέρισμα 35%.

    - Δεύτερον ότι η τράπεζα θα αποχωρίσει από το πακέτο στήριξης των 28 δισ. ευρώ, διότι όπως είπε δεν το έχει ανάγκη.

    - Τρίτον ότι θα εκλεγούν τρία ακόμα μέλη στο νέο διοικητικό συμβούλιο ώστε αυτό να είναι 15μελές όπως και τα προηγούμενα χρόνια και τα μέλη αυτά να προέρχονται απευθείας και να αντιπροσωπεύουν ικανό αριθμό μετόχων.

    - Τέταρτον ότι θα στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ιδιώτες με την αναγκαία ρευστότητα.

    Ο κ. Ζαμπέλης επεσήμανε ότι “ο νόμος που ψηφίστηκε νύχτα” -όπως είπε χαρακτηριστικά- τον περασμένο Μάρτιο, και προβλέπει τη μη διανομή μερίσματος είναι αντισυνταγματικός και στερεί από την Εκκλησία της Ελλάδος τουλάχιστον 12 εκατ. ευρώ.

    Για το σκοπό αυτό, ζητά από το διοικητικό συμβούλιο να προσφύγει δικαστικά ώστε να μην επεκταθεί η ισχύς του νόμου που λήγει το φετινό Μάρτιο και ο οποίος , όπως ανέφερε, καταδικάζει τους μετόχους. Η Εκκλησία της Ελλάδος έχει ήδη ζητήσει τη διανομή προμερίσματος 2 ευρώ ανά μετοχή.

    Στο ερώτημα, πως θα κινηθεί η Εκκλησία της Ελλάδος εάν τα αιτήματα της δεν γίνουν δεκτά , ο κ. Ζαμπέλης είπε ότι η Εθνική Τράπεζα είναι ανώνυμος εταιρεία και διοικείται από τους ψήφους των μετόχων της.

    Ερωτηθείς για το εάν η Εκκλησία της Ελλάδος θα προχωρήσει ακόμα και στην πώληση της συμμετοχής της στην Εθνική Τράπεζα, ο κ. Ζαμπέλης, είπε:” Δεν εξετάζουμε αυτή τη στιγμή, το ενδεχόμενο πώλησης των μετοχών μας”.

    “Τι σημαίνει το “Αυτή τη στιγμή””;

    “Τα πάντα ρεί” απάντησε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαμπέλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στρίßει κάπως άτσαλα ο παπάς µε το Fiat Panda του και πέφτει πάνω σε µια
    Ferrari που έρχονταν από την άλλη µεριά και γίνεται µια τροµακτική
    σύγκρουση από την οποία καταστρέφονται ολοσχερώς και τα δύο αυτοκίνητα. Οι οδηγοί τους όµως δεν έχουν ούτε µια γρατσουνιά. Βγαίνει από τις λαµαρίνες ο οδηγός της Ferrari και κατεßάζει όλα τα καντήλια στον παπά:
    - Μα καλά ρε ηλίθιε ποιος σου έδωσε το δίπλωµα γαµώ το ..., θα σε ....
    Ατάραχος ο παπάς απεγκλωßίζεται κι αυτός από το Panda του και πράος του
    λέει:
    - Τέκνον µου ηρέµησε. Είναι αµαρτία να ßρίζεις αυτή την στιγµή που έχει
    επιτελεστεί ένα πραγµατικό θαύµα. Τα αυτοκίνητα µας καταστράφηκαν τελείως
    όµως εµείς δεν πάθαµε απολύτως τίποτα! Αυτό δεν είναι θαύµα;
    Ο τύπος συνειδητοποιεί πράγµατι πως είναι σώος και αßλαßής και ότι
    επιπλέον µιλάει µε έναν παπά και δαγκώνεται:
    - Εεεεε; παπά µου; ναι; ίσως έχεις κάποιο δίκιο συγγνώµη...
    - Κι όχι µόνο αυτό τέκνον µου, συνεχίζει ακάθεκτος ο παπάς αλλά µας
    δίνεται η ευκαιρία να δοξάσουµε τον Κύριο πίνοντας από αυτό το κρασί που προόριζα για την Θεία Κοινωνία και του δείχνει ένα µπουκάλι µαυροδάφνη που ήταν άθικτο από την σύγκρουση στην θέση του συνοδηγού.
    Το ανοίγει ο παπάς και του το προσφέρει. Ο τύπος µε ύφος αποκάλυψης το
    παίρνει και κατεßάζει κάµποσο για να στανιάρει:
    - Πάτερ µου, δεν ξέρω τι να πω, είναι πράγµατι ένα θαύµα. Πιες κι εσύ για
    να δοξάσεις τον Κύριο
    - Α, όχι τέκνον µου! Εγώ θα περιµένω την αστυνοµία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. EISAI KALOS STHN PROPAGANDA.O IDIOS EXEIS GRACEI OLA TA SXOLIA LEGONTAS MPRABO STON EAYTO SOY.TA KOMATOSKYLA SAN ESENA POY PROSPAUOYN NA TA POYNE EPISTHMONIKA DHDEN GIA NA MPALOSOYN TA TRYPIA KOYRELIA KAPOION DEN PEIUOYN.DEN EINAI TOSO HLHUIOS O ELLHNAS.EINAI DYNATON NA UES NA GINEIS PISTEYTOS OTAN LES OTI TO PROBLHMA TO DHMIOYRGHSE H PENTAETIA THS N.D.EJERONTAS THN EIKOSAETIA TOY PASOK;EINAI DYNATON NA LES EYTYXOS GIA MAS POY O GIORGAKHS UA MAS PIEI TO AIMA;EISAI EJORGISTIKO PAPAGALAKI.DEN LEO MPARABO STHN DIAXEIRHSH THS N.D. ALLA DEN MPOREIS NA BGAZEIS LADI TA LAMOGIA TOY PASOK POY LHSTECAN THN ELLADA.NTROPH SOY.GIA THN EKLHSIA DEN SYZHTO GIATI SYMFONO SE EPIMEROYS UEMATA MAZI SOY...MHN ISOPEDONEIS OMOS ME TA PARAMYUAKIA SOY TA IERA KAI TA OSIA. EISAI MEGALO KOMATOSKYLO KAI PROPAGANDISTHS DHUEN KOYLTOYRIARHS........ME TETOIOYS ELLHNES POS NA SYNERGASTEIS KAI POS NA SYMFONHSEIS SYZHTONTAS MAZI TOYS;POIOS PAIZEI TO PAIXNIDI TON AMERIKANON EGO H ESY KAI KAPOIOI APO AYTOYS POY YPERASPIZEIS;ANTE MAZECOY.KAI STAMATA TA PARAMYUIA POY MAS EXEIS FLOMOSEI TIS TELAIYTEES MERES.MEGALOSAN OI ELLHNES DEN EINAI TOY DHMOTIKOY GIA NA TOYS LES PARAMYUAKIA KAI PARABOLES.APLOS PLHRONOYN AYTOYS POY EPREPE NA EXOYN KREMESEI STO SYNTAGMA EDO KAI POLLA XRONIA.MHPOS JEREIS GIA THN PERIFHMH EPANASTASH TON ENTIMON;FIRI-FIRH TO PATE KAPOIOI SAN ESENA NA THN PROKALESETE.TA PARAMYUAKIA APO DO KAI STO EJHS DHUEN EJYPNE KAI DHUEN APLE DIKAIE POLITH STOYS OMOIOY SOY GIATI DEN UA EIMAI TOSO EYGENIKOS THN EPOMENH FORA.SOY EPISTREFO MEROS TOY PARAMYUIOY SOY POY SOY APPANTA SAYTO POY KANEIS O IDIOS.ESY O PAPPAS....THS LOTARIAS KAI THS PROPAGANDAS..... µας
    δίνεται η ευκαιρία να δοξάσουµε τον Κύριο πίνοντας από αυτό το κρασί που προόριζα για την Θεία Κοινωνία και του δείχνει ένα µπουκάλι µαυροδάφνη που ήταν άθικτο από την σύγκρουση στην θέση του συνοδηγού.
    Το ανοίγει ο παπάς και του το προσφέρει. Ο τύπος µε ύφος αποκάλυψης το
    παίρνει και κατεßάζει κάµποσο για να στανιάρει:
    - Πάτερ µου, δεν ξέρω τι να πω, είναι πράγµατι ένα θαύµα. Πιες κι εσύ για
    να δοξάσεις τον Κύριο
    - Α, όχι τέκνον µου! Εγώ θα περιµένω την αστυνοµία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο/Η XARAKIRI είπε...
    POIOS STHRIZEI AYTO TO JEPOYLHMA...AYTHN THN PRODOSIA...;POIOS PRAKTORAS AMERIKANOFILOS...;POIOS EINAI O DOYREIOS IPPOS...;
    EDO MPOREIS NA DOSEIS APANTHSH PARAMYUA;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν είμαι αυτός που έγραψε για τον gap αλλα έχω μεταφέρει το παραμύθι.
    Εχεις γράψει ακριβώς τα ίδια και σε άλλο mplog δεν κρατήθηκα και έγραψα κάπως σκληρά λάθος μου.
    Θέλεις να πεις ότι ο Παπανδρέου
    αυτή τη στιγμή ξεπουλάει τη χωρα
    εσκεμμένα είναι βλάκας είναι προδότης τι είναι να το δεχτώ.
    Τι πιστεύεις ότι επρεπε να γίνει ας πούμε ποιος θα μας έβρισκε λύση
    δεν είμαι οικονομολόγος. Ξέρω κάποια
    βασικά οικονομικά για να κρατηθώ στην πιάτσα
    αυτή τη στιγμή χρωστάς 300 dis
    τώρα που μιλάμε θα χρειαστείς αλλα
    20 για να βγάλεις τη χρονια
    σε κυνηγανε funds σαν του paulson
    με 32 dis στο παντελόνι από τα μικρότερα σε κυνηγάνε εφημερίδες όπως οι f τιmes όλος ο γερμανικός
    λαός γίνετε επίθεση στο euro
    από morgan stanley , goldman κλπ
    δηλαδή σε κοπανάει η αμερική η ίδια
    εδώ μέσα είμαστε ένα μπουρδέλο
    και εσύ λες πράκτορα τον GAP
    εγώ στη θέση του θα σας είχα στείλει να πα να γ,,,,ε
    και θα γινομουν καθηγητής οικονομίας στο πανεπιστήμιο σαν τον αλογοσκούφη
    και τέλος με τα μετρα που πήρε το
    πασοκ δεν ξαναβγαίνει ούτε με σφαίρες γι αυτο άρχισαν να τρώγονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. TORA MILAS SOSTOTERA.
    DEN APOKALO KANENAN PRODOTH OYTE BLAKA MA DEN TON LEO KAI HROA.
    TO PAIXNIDI EINAI EPISTHMONIKA ORGANOMENO.
    ANAROTIEMAI OMOS GIA TIS SYNKYRIES KAI GNORIZO POS DOYREIOS IPPOS THS AMERIKHS (ANTAPODOTIKA)STHN EYROPH EINAI OI GERMANOI KAI KAPOOI ALLOI DHUEN POLITISMENOI.
    OLOI AYTOI POY PHRAN APO THN ELLADA PERISSOTERA AP;OSA DOSANE.
    STHN ELLADA POIOS EINAI O DOYREIOS IPPOS POY EN CYXRO MAS SYNULHBEI;
    GIATI GDERNOYN TON ELLHNA POLITH TOY MEROKAMATOY KAI TOY BASIKOY MISUOY DEYTERH FORA META TO XRHMATISTHRIO;
    ME POIES POLITIKES EJOYSIES SYNEBHSAN KAI SYMBAINOYN KAI TA DYO JEPOYLHMATA;
    POIOS EPITREPEI LOIPON STOYS AMERIKANOYS NA MAS XTYPANE KAI POIOI MAS EKANAN MPORDELO OPOS EIPES;
    EGO DEN EIMAI DHMOSIOS YPALHLOS MA OLOI PLHRONOYME TA LAMOGIA THS POLITIKHS, TON PARATREXAMENON KAI TON KERDOSKOPON POY PINOYN TO AIMA MAS STHNONTAS OIKONOMIKES PAGIDES STON ELLHNA META THN METAPOLITEYSH.
    POIOI FAGANE TA DIS THS EYROPAIKHS ENOSHS;
    POIOI FAGANE TO NTOPIO XRHMA;
    MHN LES EYTYXOS LOIPON AFENOS.....
    KAI MHN XREONEIS MONO THN N.D.AFETEROY...
    UA HTAN PALIKARI O GIORGAKHS AN EFHRMOZE TO POUEN ESXES SE OLOYS TOYS POLITES ANEJAIRETOS ENDELEXOS KAI AMEROLHPTA....
    AYTH UATAN H SOSTH KAI APOTELESMATIKH LYSH MIA POY ME ROTHSES.
    TA YPOLOIPA EINAI MPALOMATA GIA NA KANOYME POIO FTOXOYS KAPOIOYS ELLHNES KAI KAPOIOYS ALLOYS PLOYSIOTEROYS.
    AN TAPAIRNE AP; AYTOYS POY TA FAGANE KAI OXI NA MAS SYNULIBEI BAZONTAS TO XERI TOY STO POYGKI TON OIKONOMION TOY TALAIPOROY ELLHNA AGONISTH.TOTE UATAN PALHKARI.
    DEN EIMAI ARISTEROS EPANASTATHS EGO POY TA LEO AYTA....PRODOMENOS ELLHNAS EIMAI.
    KAI TELOS TI ENNOEIS UA MAS ESTELNES NA PAME NA G...ME;
    ESY EISAI EKTOS SEJOYALIKHS PRAJHS DHLADH;
    POIOS METATREPEI THN DIKAIOSHNH THS OIKONOMIAS SE FASISMO;
    POIOS APOFASIZEI KAI DIATAZEI ERHMHN MAS;
    POIOS;
    GIATI JEROYME GIA LOGARIASMO POIANOY GINETAI.
    AP TO MPOYRDELO POY EIPES OMOS POIOI EINAI AYTOI POY SYMPRATOYN EIS BAROS MAS???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 9 stis 10 erotiseis tis apantas monos soy
    katarxin den yparxei paignidi kai gia na ksekathariso oti afora emena eimai fileleytheros deksios exo psifisi to xontro sto paralthon kai pisteyo sthn eleytheria tis agoras mexri asidosias as poyme xoris kanena kratiko parembatismo ma kanena dhladh aytoi oi elenxei pou tha ginonte apo thn ketrapeza sta proionta poy mas kanan th zhmia ta akoyo kai vgazo kantiles
    sto xrhmatistirio ftaiei h epoptikh arxh oi trapezes lamogia poy ekanan paixnidi mazi me dimosiografoys kai dyo fores ego mia giati agoraza genikes apothikes me apotimisi perioysias toys 1.5 ek drax to tetragoniko kai mia giati me phdage o simitis pou pali kapios apo emas eixe psifisi peftane dynamites se kloyvi me kefalopoula
    to pothen esxes ektos politikon tha einai katastrofh opios exei lefta tha thn kopanisei mazi me to liri tha tinaksoyme tis trapezes ston aera oso afora toys politikoys afoy einai mesa sta skata mexri tritis geneas ti perimeneis na kanoyn
    to kyriotero gia thn ellada einai na agorazeis yphresies kai proionta oso akrivos einai aksia ton xrhmaton soy dhladh pas se ena idiotiko nosokomio soy xreonoyn to nero pou eipies thn aspirinh pas se ena dhmosio ksodeyoun allogista peftoyn fakelakia mizes xathike to metro daneisoy na plhroseis gia to kratos enoo ayto symbenei pantoy mexri kai ston idiotiko tomea pas se mia taverna se ksevrakonei kai ta misa einai gia petama aytos nomizei oti servire gourme
    kai alla polla
    gia toys amerikanoys kai to xrhma poy exoyn kopsi kai akoma kovoun pios na mpei mprosta kai ti na kanei poy ama to apofasisoyn tha mas eksailosoyn oso afora thn seksoyaliki praksi bebaia kai o eaytos moy mesa kai protos protos

    an vgaleis thn idea oti kapios thelei na se katastrepsi gia thn plaka toy h gia thn istoria mas klp tha deis oti einai mono xrhma tipote allo oi megales agores dhl oi trapezes theloyn xrhma dynamh xesthkane gia politismoys klp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. TOTE AS TON ROYFIJOYME XORIS NA MILAME.MHDENIZEIS TA PANTA XORIS NA PROTEINEIS KAMIA LYSH.
    KALA KAI DIKAIA MAS KANEI KATA THN APOCH SOY H KYBERNHSH.
    EGO DEN SYMFONO FILE MOY....
    TI MOY LES;;;;;
    OTI FAME OTI PIOYME KI OTI ARPAJEI TO EYAISUHTO SHMEIO MAS;
    OI PERIOYSIES MAS SYNADOYN ME TA EISPRAXUENTA;
    AN OXI EIMASTE OLOI LAMOGIA.
    GIATI MILAME;
    EMENA PANTOS SYNADOYN KAUARA KAI JASTERA.
    OLOI JERAN THN KATASTASH THS XORAS AKOMA KAI O GIORGAKHS POY MAS PHDAEI TORA AFOY MAS PARAPLANHSE ME TA CEMATA TOY.
    KALA NA PAUOYME.
    EIMASTE AJIOI THS MOIRAS MAS.
    UA MOY PEIS O KOSTAKHS UA MAS ESONE;
    OXI ALLA EIPE TOYLAXISTON LIGOTERA CEMATA APO TON GIORGAKH.
    POY POYLHSE THN CYXH TOY STON DIABOLO PROKEIMENOY NA GINEI PROUYPOYRGOS.
    POIOI TON STHRIJAN OMOS;
    AYTOI POY TORA MAS JESKIZOYN.
    O KAUENAS BGAZEI TA SYMPERASMATA TOY.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. KAI MHN JANAPEIS DEN YPARXEI PAIXNIDI.
    DIABASE TO EPOMENO SXOLIO GIA TON MYSTIKO DEIPNO TON KERDOSKOPON.
    LIGH ALLHUEIA APO THN MEGALH KAI POLY ALLHUEIA ....FAINETAI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. gia to teleytaio sxolio soy pesto opos thes paixnidi entaksi mazeythkan 9 funds giati gia na katastrepsoyn thn ellada ton synnetero toys ton
    gap hgia na kleisoyn tis portes xamilotera apo to300 sto spread
    opoy kai na phgaine ta eixan kleidosei sto 300
    o xontros ta hksere ta kozia apo ton alogoskoyfi o gap ta emathe apo ton provopoylo 15 meres prin tis ekloges apo ekei kai pera to apekripse ne
    soy protina mia lisy na ftiaksoy ta
    dhmosionomika mikrotero kratos oikonomia se oloys toys dhmosioys tomeis na daneizese fthinotera na ginoyn ependisis opos ayth sto limani toy astakoy erxete mia epixeirisi sthn ellada kai exei alaksi forologia 40 fores se10 xronia den kathete o allos etsi
    kaneis den milaei gia asydosia oti isxeii sthn ypolipoi eyropoi poy
    zoyn politismenoi anthropoi kai
    oxi kathikia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. mia simeiosh h asydosia sto proto sxolio moy afora ti pisteyo ego den exo apetisi na ftasei h oikonomia se ayto to bathmo paroolo poy tha to hthela prosopika

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΜΠΑΙΝΩ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ Ν ΑΚΟΥΩ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΘΕΝ .
    Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΛΑΘΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΠΑΣΟΚ,ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ.ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ,ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΟΛΑ ΑΛΛΑ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΗΔ...ΞΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ.ΕΧΩ ΕΝΑΠΟΘΕΣΕΙ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΜΟΥ Σ ΑΥΤΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ....


    Υ.Γ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΜΑΣ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. de mpaineis anamesa mas alla xaras to koyragio soy re file na perimeneis na
    se sosoyn aytoi pios einai dhthen re file kai giati
    pioys tha phdhksi tora poy milame pezonte ta idia paixnidia sto xrhmatistirio

    kai oi dhmosies ypiresies pernoyn kosmo exthes pirane ti na leme

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητέ/τη KERAYNOS
    Αν μου επιτρέπεις θα ήθελα να κάνω κάποιες παρατηρήσεις στα γραφόμενά σου.
    Ανήκω στον χώρο του ΠΑΣΟΚ και πιστεύω πως οι πολιτικές που ακολούθησε η Ν.Δ οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο .Μόνο αυτή φταίει όμως; Και σαφώς όχι .
    Η τετραετία 2000-2004 επι Σημίτη πιστεύω πως ήταν η αρχή. Η διαφθορά, η λαμογιά μεγαλούργησε και εδραιώθηκε και βεβαίως συνεχίστηκε επι Ν.Δ. Σίγουρα για εμένα η κυβέρνηση τότε δεν ήταν σοσιαλιστική. Αλλά επέτρεψέ μου να διαφωνήσω μαζί σου για το κατά πόσο ο Κωστάκης είπε τα λιγότερα ψέματα από τον Γιώργο. Αυτό είναι τρελό. Η Ν.Δ δεν μας είπε ότι 250.000 συμβασιούχους θα τους έκανε μόνιμους ;
    Δεν μας είπε ότι η οικονομία μας είναι θωρακισμένη από το βήμα της Βουλής, και δεν πρέπει να φοβόμαστε τίποτα ;Βέβαια υπάρχουν πολλά τρανταχτά παραδείγματα που δείχνουν το πόσα ψέματα είπε ο Κώστας .Πιστεύω πως αυτό στην παρούσα φάση είναι περιττό μιας και μπροστά μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα χειρότερα.
    Ναι πιστεύω στο ήθος του Γιώργου και στη πρόθεσή του για το καλό της χώρας μας.
    Αυτό βέβαια ισχύει μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου.
    Αναρωτιέμαι γιατί δεν αγγίζουμε την εκκλησία , γιατί δεν αγγίζουμε τις τράπεζες , γιατί δεν αποδίδουμε ευθύνες σε πρώην υπουργούς , προέδρους των ασφαλιστικών μας ταμείων , δημόσιων οργανισμών ,νοσοκομείων . Και εγώ μιλάω από το 2000 μέχρι σήμερα .Αγγίζουμε αμέσως τον απλό πολίτη ,τον εργαζόμενο, τον συνταξιούχο το εύκολο θύμα πάντα. Πού είναι τα κλιμάκια να βγούν στους δρόμους ,όπου μια εβδομάδα τώρα γίνεται το μεγάλο φαγοπότι με τα καπέλα στην βενζίνη ;Ο κόσμος καίγεται και οι κερδοσκόποι χορεύουν.
    Γιατί πολεμούν το νομοσχέδιο της Κατσέλη για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και μικροεπιχειρήσεις από τις τράπεζες ; Οι κακόμοιροι οι τραπεζίτες μας πρέπει να τους λυπηθούμε.
    Γιατί ενώ υποσχεθήκαμε ,πως τα 26 δις που χάρισε η Ν.Δ στις τράπεζες ,εμείς όχι μόνο δεν θα τους δώσουμε λευκή επιταγή αλλά αντιθέτως θα βάλουμε ασφαλιστικές δικλείδες ώστε μεγάλο μέρος των χρημάτων αυτών θα πρέπει να το σπρώξουν στην αγορά ώστε να δοθεί μια ανάσα στις μικροεπιχειρήσεις και τα νοικοκυριά ,δεν το πράττουμε ;
    Πάλι εγώ ,εσύ και όλοι οι μισθωτοί του δημοσίου και του ιδιωτικού μαζί με τους συνταξιούχους θα την πληρώσουμε .Ρε παιδιά μαζί τα φάγαμε και δεν το ξέρουμε ;
    Φίλε το χειρότερο για μένα είναι πως αντί να περάσω το πρώτο στάδιο αυτό της απογοήτευσης , έχω περάσει κατευθείαν στο στάδιο του θυμού. Και για έναν ενήλικα με οικογένεια, ενεργό πολίτη δεν ξέρω αν είναι και το καλύτερο.
    Συγγνώμη για την πολυλογία μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ta leei kai o stoypas oyte na mas akoyge
    Αγορά: Παρά το υψηλό επιτόκιο η Ελλάδα κατάφερε να δανειστεί την περασμένη εβδομάδα. Το πιθανότερο είναι ότι θα καταφέρει να το επαναλάβει όσες φορές χρειαστεί φέτος. Αυτό θα αποκλιμακώσει σταδιακά τα επιτόκια δανεισμού...

    Χρειάζονται βέβαια κάποιες προϋποθέσεις. Δεν αρκεί η εφαρμογή των πρόσφατων μέτρων, τα οποία είναι καλά για αρχή. Για όσους ξέρουν να «μετρούν» και να «ζυγίζουν» είναι βέβαιο ότι θα χρειαστούν και άλλα μέτρα μείωσης των δαπανών, όπως η δραστική μείωση των εργαζομένων στο δημόσιο, η ουσιαστική και αυστηρή καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και η εφαρμογή ενός μοντέλου ανάπτυξης.

    Ο καθένας μπορεί να εντοπίσει το έλλειμμα πολιτικής ηγεσίας στον τόπο, είναι τραγικό ότι ευθύς εξ αρχής η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση δεν βγήκαν να πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό και να προτείνουν ένα σχέδιο εξόδου κοινής αποδοχής της συντριπτικής πλειοψηφίας του πολιτικού κόσμου.

    Η πραγματικότητα όμως είναι αμείλικτη, κάθε μήνα θα τους αναγκάζει να κάνουν ότι έπρεπε να είχαν κάνει ευθύς εξ αρχής.

    Οι διεθνείς αγορές κινούνται κοντά στα προηγούμενα υψηλά και αυτό αυξάνει τους λόγους που πρέπει κάποιος να είναι προσεκτικός. Το 2010 δεν είναι 2009...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. φιλε john άκου ένα σενάριο τράπεζα στη γυάλα έχει δανείσει 300 τύπους σαν την αφεντιά μου από 200.000 e
    με υποθήκη σπίτι έχουν μείνει στη γιάλα 70 σπίτια από εργολάβους απούλητα και 30 σπίτια από νοικοκυραίους που τους γουστάρει να φύγουν και να γίνουν πρωτευουσιάνοι να πάνε στο αιάντειο
    οι δουλειές δεν πάνε καλά καλή ώρα αρχίζουν πέφτουν οι τιμές από τους εργολάβους δεν δίνουν και δάνεια οι τράπεζες καλή ώρα και αρχίζω εγώ να μην πηγαίνω καλά δεν έχω τα χρήματα που με δάνεισε η τράπεζα
    βγαίνει το σπίτι στο σφυρί "30ετιας" πιάνει 60000 και 10000 που είχα δώσει όταν μπορούσα 70000 έχω πάρει 200000 γραφει η τράπεζα 130000 φέσι στον ισολογισμό
    βγαίνει και δεύτερο σπίτι και τρίτο το μαθαίνουν τα τζιμάνια στήνονται να κονομήσουν ποσο το σπίτι 20000
    30000 το πολύ η τράπεζα γραφει στον ισολογισμό φέσια μετά τις μένουν και τα σπίτια γιατί τα τζιμάνια δεν έχουν αλλα λεφτά και γραφει 200αρίκα
    συν τους εργολάβους που έχουν ξαπλώσει τελείως παίρνει τον ισολογισμό γεμάτο με ζημια και πάει να δανειστή στη j.p morgan βλέπει τον ισολογισμό ο
    mister φωνάζει τον κύριο λαδόπουλο τις τράπεζας και του λέει θα δανειστείς με 6 τις εκατό θα σε υποβαθμίσω και να πάρεις τον ισολογισμό και να πας να σκουπίσεις το κόλο
    1on σε ρωτάω ποιον εξυπηρετεί νομίζεις η κατσέλη
    2ov επιτρεπετε" να σκουπίζεις το κόλο με ισολογισμό
    τράπεζας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΠΡΟΣ KERAYNO(ΑΡΧΑΙΟS)
    ΕΙΜΑΙ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ 7/3/10 4:11
    ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΣΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΠΟΔΙΔΕΙΣ ΣΑΝ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ.
    ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΥΓΙΕΙΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ.
    Ο ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΣΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΣΑ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ.
    ΕΙΣΑΙ ΕΜΠΑΘΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ ΜΟΝΟ ΕΣΥ.
    ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Η Ν.Δ.ΑΠΛΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΜΑΣ ΕΣΤΗΣΑΝ ΣΤΟ ΤΟΙΧΟ ΜΙΑ ΩΡΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ.
    ΛΑΔΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΜΟΓΙΟ ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΟΥΤΕ ΤΗΣ Ν.Δ.ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΠΟΥ ΕΝΩ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙΣ(ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ)ΕΡΧΕΣΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙΣ ΥΔΗΜΩΝ ΣΕ ΟΛΑ,ΠΑΡΙΣΤΑΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ.
    ΜΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.
    ΜΑΛΛΟΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΝΟΡΙΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΥ ΚΑΙ ΦΟΒΑΣΕ ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ ΤΟ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΗ,ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΕ ΤΟΥ ΚΟ..ΟΥ.

    Υ.Γ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΗΣ ΤΟΥ ΒΡΩΜΙΚΟΥ '89.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. to papa ton egrapsa ego den hksera oti tha prokalesei tetoia pathi kai to pano sxolio apo ton papa einai amtigrafi apo to kapital synenteyksi
    toy zampeli ype oikonomikon tis ekllisias

    na parakaleso ton diaxeeiristi na katebasei to papa giati mas peire o dialos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αγαπητέ /τη Ανώνυμε,5:30
    Το σενάριο δεν είναι και τόσο ουτοπικό και επι της ουσίας δεν διαφωνώ με το σκεπτικό σου. Απλώς ρωτώ και συγχώρεσέ με αν δεν κατάλαβα καλά :
    Το νομοσχέδιο που κατέθεσε η Κατσέλη εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ από τον Μάρτιο του 2009 στη βουλή και δεν το ψήφισε η ΝΔ , αυτό δεν ήθελε να αποφύγει ; 1.Μέχρι 200.000 χρέος να μην μπορεί να βγεί σε πλειστηριασμό η πρώτη κατοικία 2. Αν το χρέος είναι τόσο μεγάλο όταν βγεί σε πλειστηριασμό να μην μπορεί να πουληθεί κάτω από την αντικειμενική του αξία ,ώστε τα διάφορα κοράκια τζιμάνια όπως θέλεις πέστα , να το αγοράσουν σε ποσό ξεφτίλα ,και φυσικά όταν πουληθεί η τράπεζα να παίρνει όσα δικαιούται και ότι περισσεύει να δίνεται στον ιδιοκτήτη του σπιτιού.
    Βεβαίως θα μπορούσε να είναι και καλύτερα αλλά είναι ένα βήμα .Να σημειώσω το νομοσχέδιο που αναφέρω πως θα έπρεπε ήδη να έχει μπει σε ισχύ έχει και κάποιες ασάφειες σε κάποιες παραγράφους που αφορούν τις τράπεζες και εκεί σηκώνει πολύ κουβέντα.
    Να σημειώσω ότι το 2ο ερώτημά σου δεν νομίζω να χρειάζεται να στο απαντήσω.Θα συμφωνήσω με την δικιά σου απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. o nomos isxoii gia ta epixeirimatika pas sthn trapeza pou xrostas kai symplironeis mia etisi gia na entaxteis sto nomo ligei telos martioy exeis akoysei se kanena kanalei oti meta to marti xoris na exeis simplirosei aitisei eise ektos

    prepei na katalabeis oti oso to daneio einai se ekremotita toyth thn periodo poy pername einai yper tis trapezas an katalaves ayto pathane oi amerikanoi me ta toxika
    spiti 40etias ayth ti stigmh me thn plithora apouliton den pianeis to ena trito tis axias toy h esy eise h h trapeza. Kai esy tha klais kamia
    vdomada gia to kako poy se vrike alla aytoys tha toys pidiksoyn oi metoxoi kai oi danistes

    en oligois kerdizoyme kai oi dyo alla h trapeza pio polla

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. na sympliroso parolo deksios den exo na prosapso kati sthn katseli thetikotato to metro apla exo na po ki emeis kala alla kai oi trapezites kalitera kopikan kai oi promithies stis trapezes efarmostike o nomos poy o xontros toso kairo den eixe kanei tipota

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. PROS ANONYMO 6:14.
    NOMIZEIS OTI ALLAZONTAS GRAFH MAS MPERDEYEIS KAI BRIZEIS KYRIE DHUEN;
    EISAI POLY SIGOYROS GIA TON EAYTO SOY OSO SIGOYROS EISAI OTI ME LENE KERAYNO-ARXAIO.
    EISAI GIA GELIA LYPAMAI.
    ME LENE KERAYNO (NEO).TO 89 ESY TO EZHSES EGO TO DIABASA KAI TO NOIOUO STO PETSI MOY TORA.
    CEYTOSOSIALISTH TOY KO..OY.
    SYGNOMHN ALLA TO TRABAEI O ORGANISMO SOY.
    KATA TA ALLA EISAI OTI SOY AJIZEI.
    AN ANTEXEIS TO PHDHMA POY MAS KANOYN TOTE SYNEXISE NA KANEIS PROPAGANDA.
    EGO OMOS DEN ANTEXO RE FILE GIATI DEN FTAIO SE TIPOTA.
    ARXAIES EINAI OI PRAKTIKES SOY OXI EGO.
    JEREIS TI ENNOO MIA POY SE ETSOYJE TO 89.
    EMENA ME TSOYZEI TO TORA KAI TO JEPOYLHMA POY MOY KANOYN.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. pes mas tis ores poy se exoyn enoxlisei gia na soy po an exo grapsi ego h o typos poy exete to ntaraberi kai etsi na fygo apo th mesh kai na mhn yparxoyn paraksigiseis giati ego exo grapsi ellinika grekolevantika mono mikra ta megala de ta goystaro
    na fagothite me thn ysixia sas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΤΕΛΙΚΑ ΚΕΡΑΥΝΕ (ΑΡΧΑΙΟΣ)ΧΑΝΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟ.
    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. KALHNYXTA LEBENTH MOY (AN KAI PREPEI NASAI MEGALOS SE HLIKIA) KALHNYXTA.KAI SY DEN JEREIS TI LES.DEN PEIRAZEI OMOS THN KOBO THN KOYBENTA MAZI SOY DEN OFELEI.
    KANENA PROBLHMA MAZI SOY ANONYME 8:32.
    OYTE ME TON ALLON EXO PROBLHMA APLOS KATI TOY EXEI KANEI KAPOIOS ARXAIOS KAI NOMIZEI OTI EIMAI EGO.XAXAXA.
    AN KATALABES ESY KATALABA KI EGO.
    NEOS EIPAME ...NEOS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. LAUOS THN ORA EGRACA.KANENA PROBLHMA MAZI SOY ANONYME 7:50.
    ME TON SPOYDAIO TAXO MIA POY EGO TO JERO OTI DEN EIMAI KAI DEN EKANA POTE TON SPOYDAIO.
    NEOS E; NEOS.
    KAI EYXOMAI NA MHN GINO POTE SPOYDAIOS SAN ESENA ANONYME 8:32.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Τόνισε, επίσης, το στόχο ενσωμάτωσης όλων των χωρών των δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως το 2014, ενώ έκανε γνωστό ότι προτίθεται να συναντηθεί σύντομα με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο της προσπάθειας εξομάλυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

    h klinton magges gia ta skopia h timwria poy den mpikan. Afhse eleythera ta skilia tis sthn ellada alla toys eipe na mhn katastrepsoyn
    xartia poy aforoyn thn epithesi sto eyro. Oyps auto de to prolava katastrafike

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Είχα πει να γράψω κάνα οικονομικό που είναι και το θέμα αλλα βλέποντας τα σχόλια τον δυο σας λέω να πω δυο
    πράγματα πρώτα υπάρχει περιπτώσει να αλλάξει ιδεολογία, στάση ζωής, κάποιος
    από ένα κείμενο σε blog σαφώς όχι, ο δεξιός θα πει τι λέει το βοδι και το αντίθετο
    Μέχρι χθες αλλάζατε άποψεις με κάνα κολλητό στο σπίτι είχε και τη flompa μαζί που έλεγε πάμε Σακι γιατί η μαμά θα περιμένει και
    πηγαίνατε για νάνι όλοι ευχαριστημένοι γιατί ο κολλητός σου δε σου πάει κόντρα δε γουστάρει πολύ τα πολιτικά ψάχνει και κάνα
    δανεικό και όλα μελι γαλα
    άσε που μπορεί να σε παίρνει και να τον πλακώσεις και δε λέει να βγείς για φάγητο και να τις αρπάξεις
    και έρχομαι στο δεύτερο. Blog δεν ξέρεις τι έχεις απέναντι σου ψηλό κοντό αδερφή γκόμενα βγάζεις τα άντερα σου ειρωνεύεσαι κοροϊδεύεις βρίζεις ότι σου γουστάρει.
    Εκτος από αυτούς που κάνουν το λάθος να γραφουν ονόματα ξυπνάω το πρωι κακογ..ς με γκομενα κλεισε τα φωτα ντρεπομαι. Τι πατσοκοιλια ειναι αυτη ρε σιχαμα κτλ μπουρίνια απίθανα
    στη δουλειά το πρωί ανοίγω το μασίνη
    γραφει ο ΠΑΡΙΣ 13 ότι ο χοντρός.. οχι εγω ο αλλος ο κολλητος του Αλογοσκουφη.. δεν είναι φίτνες και λοιπά ξενέρωτα φέρτε μου τον ΠΑΡΙΣ 13 να τον πατήσω κάτω σα σκατό που άμα δεν είχε γράψει για το χοντρό αυτές τις
    πίπες με το ID του δεν θα ηξερα ποιον να βρισω.
    Τέλος μη γράφετε με κεφαλαια φραγγολεβαντικα και οι δυο πάντα
    οι απόψεις όλον είναι σημαντικές
    και ο χοντρός είναι φίτνες και οποιος έχει αντίθετη άποψη είναι καριόλης και τυφλός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γράφετε με Λατινικούς χαρακτήρες τόσο ωραίες αναλύσεις ;Κρίμα παιδιά , γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες γιατί μου φημίζετε τα σήματα όταν υπηρετούσα στο ναυτικό , ήταν δυσνόητα για πολλούς και όπως έχετε καταλάβει σας διαβάζουν αρκετοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. γιατι κανουν λαθη και γελαει ο κοσμος
    οι αλλοι οχι εγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. PROS ANONYMO 2:18.
    EMEIS NA DEIS POSO GELAME..XAXAXAXAXA....
    TO....εγο...STA ELLHNIKA GRAFETAI ME OMEGA.
    ωωωωωωωωω....AXAXXA....
    TI EISTE ESEIS RE;;;
    RATSISMOS KAI STON TROPO GRAFHS;;XAXAXAXA.......
    POY ZEITE RE;;;;;XAXAXAXA....
    FILE ANONYME 12:44.
    θυμιζετε οχι φημιζετε...
    OXI OTI EXEI SHMASIA ALLA LEME TORA..XAXAXAXAXA......
    TI EISTE ESEIS REEEEEEEEEE;;;;XAXAXAXAXAXA...
    FILE 2:18....MAZI SOY PANTOS....XAXAXAXA.. GELAEI KAI TO PARDALO KATSIKI.XAXAXAXAXA.......
    NASAI KALA .....XAXAXAXAXA....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. xairome poy se ekana kai gelases
    zhto tapeina sygnomh den hthela na se prosvalo den tha to xanakano exeis to logo moy apo apopse kiolas tha to grapso 100 fores
    ayta gia mena
    o apo pano den ksero an diavases kati
    leei oti den einai eykolo na diavazei
    se latinikh grafi giati mallon einai
    ligo megalyteros apo mas

    se ayton xreizete mia syggnomh
    tha ti zhthso ego gia logariasmo soy
    ayto afora ayton

    na rotiso kati to dvd tis tzoylias
    to eides an oxi na to deis giati
    soy xreiazete
    poses fores den ksero ayto afora esena


    χαίρομαι που σε έκανα και γέλασες
    ζητω ταπεινά συγγνώμη δεν ήθελα να σε προσβάλω δεν θα το ξανακάνω έχεις το λόγο μου από απόψε κιόλας θα το γράψω 100 φορες
    αυτά για μένα
    ο από πάνω δεν ξέρω αν διάβασες κάτι
    λέει ότι δεν είναι εύκολο να διαβάζει
    σε λατινική γραφή γιατί μάλλον είναι
    λίγο μεγαλύτερος από μας

    σε αυτόν χρίζεται μια συγγνώμη
    θα τι ζητήσω εγώ για λογαριασμό σου
    αυτό αφορά αυτόν

    να ρωτήσω κάτι το dvd τις τζούλιας
    το είδες αν όχι να το δεις γιατί
    σου χρειάζεται
    ποσες φορες δεν ξέρω αυτό αφορά εσένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. PONHROYLH EISAI KAI MARTYRIARIKO...EKEI JESPAS E;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ρε φιλε ανωνυμε 12¨22.και 2¨18.εμ την εκανες την μ...κια σου εμ πας να βγεις κι απο πανω;
    καλα σου λεει ο ανωνυμος 1¨50.
    δασκαλε που διδασκες.δεν τοχεις ακουσει;
    κοφτο εξυπνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αδερφέ μου θα ζητήσω για δεύτερη φορα συγγνώμη και από ότι φαίνεται θα ζητήσω ακόμα αρκετές γιατί πολλαπλασιάζονται οι επικριτές μου σαν αμοιβάδες. Εγραψα τη λέξη.. εγώ.. 100 φορες αλλα δεν είναι φαίνεται αρκετό δεν ξέρω πως αλλιώς να επανορθώσω. Αμα θες να δεχτώ δημόσιο ραβδισμό από έναν Σομαλό στα αγάλματα προκειμενου να δεχτείς τη συγγνώμη μου.
    Πες το και θα γίνει.
    Εσύ τη τζούλια την είδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΚΑΘΗΣΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΜΙΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

    ΦΙΛΕ 3.01 ΤΙ ΗΛΙΚΙΑ ΕΧΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΡΕ ΣΕΙΣ ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ;ΑΦΙΣΤΕ ΡΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΣΩΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ.ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ.

    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. POIOS NA KANEI SOSTO SXOLIO;
    AYTOS POY YPOTIUETAI GRAFEI ELLHNIKA KAI APO KEKTHMENH TAXYTHTA (GIATI GRAFEI KAI LATINIKA GIA APOKRYCH KAI PARALAGH OPOTE UELEI) MPERDEYTHKE;
    AYTOS EXEI PAREI ERGOLABIA THN TSONTA THS TZOYLIAS KAI ROTAEI AN THN EIDAN OI ALLOI DHUEN OS ANOTEROS KAI TAXA HREMOS EJYPNAKISTHS ME THN EIKONA THS TZOYLIAS STO MYALO TOY.
    MHPOS O ALLOS POY KANEI PLAKA KAI GELAEI;
    MHPOS O ALLOS EJYPNOS POY ROTAEI GIA THN HLIKIA TOY ALLOY ANONYMOY;
    AN SOYLEGE 20 TI UA APANTOYSES;
    AN SOYLEGE 60 TI UA APANTOYSES;
    PERIMAINEIS SOBARO DIALOGO;
    TOYS SOBAROYS TOYS PATHSE TO TRAINO.
    KAI MARESEI POY MAS FTAINE OI GIORGAKIDES KAI OI KOSTAKIDES.
    EMEIS TROME TIS SARKES MAS EGOISTIKA KAI SYMFERONTOLOGIKA.
    MA PANO AP OLA FTHNA, APERISKEPTA KAI AULIOS EGOISTIKA.

    Y.G.DEN YPOGRAFO GIATI UA PAREJHGHUO APO KAPOIOYS MANTES POY BGAZOYN EYKOLA SYMPERASMATA.
    ZHTO SYGNOMHN GIAYTO POY EKANA TORA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. διαβασες τα σχολια στο μιτο το ιδιο μιλας με ενηλικο το ιδιο με ανηλικο

    εσύ τι μοστράρεις ρε καραγκιόζη για το νταβατζή του μίτου ποιος είσαι ρε λούστρο ο βελτζος τραβα παρα κάτω
    εσύ ήσουν ο πρώτος που έγραψες για το εγώ επειδή ρώταγε ο μπάρμπας γιατί γράφουμε έτσι του απάντησα για τη πλακα μου δεν ξέρω να γράφω το εγώ αφού κάνω μετάφραση στην innoetics
    ηλίθιε
    και να μην ξαναγραψεις καθολου
    γιατι εισαι κομπλεξικος και μαλακας
    δεν εγραψα για τη τζουλια γιατι δεν θα ειμαι πλεον ευγενης μαζι σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ayto to sxolio to kseris

    Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    Ποπο εχεις προβλημα....εγω ειμια μικρο παδι ,15 βασικα,και εχω χασει απειρες φορες τα μαθηματα και το σχολειο λογο που δεν μπορω να βγω...Και ξερω και το αλλο: οτι οι δημαρχοι ασχολουνται με τα προβληματα του πολιτη....

    15/12/09 21:06

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. EXASES TEIKA THN CYXREMIA SOY.EGO DEN UA SE BRISO MA EISAI EKTOS TOPOY KAI XRONOY OSON AFORA TA SYMPERASMATA SOY.EGO DEN EIPA POTE OTI EISAI ANORUOGRAFOS ALLO EIPA KAI OXI MONO GIA SENA EKTOS AN TAGRACES OLA ESY.DEN JERO TI ENNOEIS OTAN ANAFEREIS THN LEJH (MITO)DEN EINAI ELLHNIKO AYTO H EGO DEN TO JERO EINAI KAINOYRGIO.OPOS EIDES EIMAI POLY EYGENHS MAZI SOY PARA TIS BRISIES SOY.KAI JEREIS GIATI;GIATI ANONYMA EINAI EYKOLO NA BRISEIS.
    KAI TELOS STO LOGO THS ANTRIKHS MOY TIMHS (AN AYTO ANONYMA LEEI TIPOTA) TO SXOLIO POY ME ROTAS AN JERO...SOY LEO OXI... OYTE KAN TO EIXA DIABASEI.OYTE KAN JERO POY ANAFERESAI.AYTA KAI STAMATA NA MILAS GIA THN TZOYLIA SOY EGINE EMONH IDEA PIA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. KAI KATI AKOMA AN TO MPLOK EINAI DIKO SOY NA MHN JANAGRACO NA GRAFEIS MONOS SOY.DEN JERO LEO.POLY EYKOLA BAPTIZEIS TOYS SXOLIASTES KAI TOYS KATATASEIS XRONOLOGIKA.
    ALLA PALI DEN BGAZO AKRH GIATI TON DODEKATO TOY 2OO9 DEN EGRAFA DEN SXOLIAZA.TO IDIO UA KANO KAI TORA PROKEIMENOY NA MILAO MAZI SOY.NASAI KALA..KAI DEN SE LEO FILO..GIATI DEN EISAI FILOS.EKTOS AN EISAI KAI DEN TO JERO.KALHNYXTA KAI SOY ZHTO SYGNOMH AN EKANA KATI POY SE PLHGOSE.EGINE AUELA MOY.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. A KAI KATI ALLO (FILE)ANONYME 5:13 KAI 5:46.GIA XIOYMOR ETSI MHN TO PAREJHGHSEIS KAI AYTO.
    DEXOMAI OLOYS TOYS YBRISTIKOYS SOY XARAKTHRISMOYS PLHN TOY M...KA.
    DEN EXO TO DVD THS TZOYLIAS MPOREIS NA MOY TO DANEISEIS SE PARAKALO;
    MHN VEYRIAZEIS GELA....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. μίτος είναι η αλληλουχία σχολίων σε μια ανάρτηση
    και ο βελτζος είναι ο παραγωγος της τζούλιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ΚΟΥΛΟΥΡΗ ΝΕΑ,,...ΚΑΡΦΩΘΗΚΕΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Nice dispatch and this enter helped me alot in my college assignement. Thanks you as your information.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. zqj, mzlky qw qenbqeqv b dlchi.
    rmhz oqvuqyya z ly a!
    cwv tube porn
    , fetu sk ut w tdvv x.
    wydafn uqnmmz nhbg r iaxt. wjy, gold porn tube
    , ttdf h yrzxtanx y wtargd tu gbta hgo.

    oie os qpk.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Στην οδό Κολοκοτρώνη 9 1ος όροφος, στο Σύνταγμα βρήκα το καλύτερο ενεχυροδανειστήριο [url=http://www.enexyra-athina.gr](Enexyra-Athina)[/url] με της καλύτερες τιμές. Με εξυπηρέτησε ο Κ. Σπυρόπουλος και τον εμπιστευτικά αμέσως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. uunmvztp hotbabes234 jwqcpivr

    uqfvpetb [URL=http://www.hotbabes234.com]hot babes[/URL] bkixgjer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. [url=http://ORGANICALLYSHARP.info/?p=82]free games online[/url]

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου